Cautare

1286 de rezultate pentru "juridice" (2.75 secunde)
Depozitele in lei ale populatiei au crescut cu 0,5%, totalizand, 49,894 miliarde lei, la 31 iulie 2008, a anuntat Banca Nationala.Depozitele in lei au inregistrat o crestere de 34,3%, fata de 31 iulie 2007, potrivit unui comunicat remis de Banca Centrala.Pe de alta parte, depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au diminuat cu 1,6 la suta, pana la 42,457 miliarde lei.
„Fondul garanteaza rambursarea depozitelor constituite la banci de catre toate persoanele fizice, precum si pe cele ale persoanelor juridice ori entitatilor fara personalitate juridica, în conditiile legii.
In prima etapa, care se incheie la sfarsitul lunii, ar trebui ca 20.000 de masini sa fie inlocuite, iar nerealizarea obiectivelor este pusa de catre oficialii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) pe baza blocarii creditarilor si neparticiparii persoanelor juridice in cadrul programului.
GdS a luat in calcul autovehiculele care nu doar au fost inmatriculate in Craiova, ci care au fost si inregistrate la Directia de Impozite si Taxe din cadrul primariei, deci acelea inregistrate pe numele persoanelor fizice si juridice, pentru care se platesc impozite catre municipalitate.
- persoanele juridice stabilite in Romania pot, de asemenea, achizitiona liber terenuri agricole, indiferent de nivelul participarii straine la capitalul acestora.
Pentru acest tip de serviciu clientii trebuie sa scoata din buzunare pentru un abonament lunar sume intre 0,50 euro pentru persoane fizice si 1 euro pentru persoane juridice, la care, in functie de firma de telefonie utilizata, se mai adauga si alte costuri ce nu depasesc 1 euro.
Amnesty International a considerat ca este vital sa se implice in acest demers, alaturi de alte organizatii de drepturile omului care au adus argumente juridice in fata Curtii Constitutionale pentru a apara drepturile persoanelor LGBT in Romania.
Din cate inteleg, a gasit cateva carente in demersurile politico-juridice ale formatiunii lui Nicusor Dan, le-a confruntat cu legea electorala si cu cea privind partidele politice - o legislatie oricum incoerenta si cu scapari de logica - si a intentat procese, la care s-a raliat ulterior si PSD.
Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pirvu, va participa astazi la lucrarile Comisiei Juridice, care au pe ordinea de zi dezbaterea proiectului de lege privind retrocedarea a 90.000 de hectare de teren catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.
Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Titu Gheorghiof, a declarat ieri ca membrii Comisiei Juridice au solicitat prelungirea termenului de depunere a raportului pentru Ordonanta de Urgenta nr.
Aspectele juridice generate de aceasta revocare, ridicate de membrii Comisiei, au relevat faptul ca prevederile Regulamentului Senatului sunt foarte vagi in aceasta privinta. ... Presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, a subliniat insa ca hotararea Senatului referitoare la demisia lui Blaga trebuie adoptata potrivit Constitutiei prin votul majoritatii senatorilor prezenti.
Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat marti ca, in acest sens, Biroul Permanent si-a insusit punctul de vedere al Comisiei juridice.
Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a declarat miercuri ca cele doua noi cereri de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase au fost repartizate Comisiei juridice, iar un vot ar putea fi dat la mijlocul lunii septembrie.
As dori, si rog colegii sa nu mai pronunte numele meu in legatura cu prezenta sau neprezenta la lucrarile Comisiei juridice, pentru ca nu sunt o persoana, cand invizibila, cand vizibila, nu sunt o prezenta pulsatila, sunt o prezenta reala.
Peste 20 de organizatii neguvernamentale, printre care si Clubul Roman de Presa (CRP), APADOR-CH, Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Transparency International (TI) si altele, au trimis ieri parlamentului o scrisoare deschisa prin care cer oprirea procedurii existente si retrimiterea codurilor la guvern, pentru a se face reale dezbateri publice pe acestea.
Comisiile juridice reunite ale Parlamentului Romaniei au dat aviz negativ solicitarii presedintelui Traian Basescu privind organizarea referendumului pe tema Parlamentului unicameral. ... Parlamentarii din Comisiile juridice reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis sa ataseze avizul negativ si motivatiile care au stat la baza acestei decizii.
Este prea mare presiunea pe o persoana juridica si prea putin pe una fizica in conditiile in care, in alte tari, organele fiscale, activitatea lor in proportie de 70-80% se axeaza pe controlul persoanelor fizice si foarte putin pe juridice, pentru ca se pleaca de la premisa ca cele juridice trebuie sa munceasca.
Este prea mare presiunea pe o persoana juridica si prea putin pe una fizica in conditiile in care, in alte tari, organele fiscale, activitatea lor in proportie de 70-80% se axeaza pe controlul persoanelor fizice si foarte putin pe juridice, pentru ca se pleaca de la premisa ca cele juridice trebuie sa munceasca.
Juristii din comisia de specialitate din Senat au dat ieri, dupa cateva saptamani de dezbateri aprinse, aviz favorabil proiectului de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor bunuri care au apartinut fostului suveran Mihai I.
Toate institutiile juridice ale Consiliului Europei si ale Uniunii Europene vor fi sesizate in aceste zile de catre PSD pentru a reclama Guvernul Tariceanu ca vrea sa politizeze justitia prin intermediul modificarilor legislative avute in vedere de ministrul Monica Macovei.
google-analytics.com