Cautare

294 de rezultate pentru "judecatori" (7.38 secunde)
(...) In aceste conditii, va rog, stimati judecatori, sa reflectati asupra problemelor sesizate in aceasta scrisoare, intrucat hotararea dumneavoastra se poate transforma intr-un precedent care, fie va consolida principiul suprematiei Constitutiei, principiu pentru care Curtea Constitutionala este garantul suprem, potrivit prevederilor art.
Decizia a fost luata in unanimitate de catre judecatori, iar dezbaterile vor fi continuate vinerea aceasta. Traian Basescu vrea in Parlament pe 27 iunie tocmai pentru a vorbi despre cele doua mari proiecte ale sale din ultima perioada:
spectacolele cu politai, procurori si judecatori sint zapate urgent, caci 95 % din populatie, copiii inclusiv, stiu ca locuiesc intr-o tara 95 % penala;
presedintele Traian Basescu a anuntat joi ca legile privind reforma sanatatii, asistenta sociala si numirile de judecatori la Inalta Curte vor fi adoptate prin asumarea raspunderii de Guvern, pentru ca s-a dovedit ca nu pot fi trecute prin Parlament.
joi), cand s-a rastit la judecatori si le-a zis cum sa judece si sa nu indrazneasca sa mai judece si le-a spus judecatorilor sa stabileasca ei sursa bugetara, pai asta e treaba judecatorilor, sa stabileasca sursa bugetara?
Iar scandalul cu numirile la ICCJ tot de aici pleaca, Traian Basescu vrea in 2012 sa numeasca si la Curtea Suprema, dupa controlul politic la DNA, sa aduca procurori de la DNA judecatori la ICCJ - unul dintre ei mi se pare ca este chiar membru in completul care il judeca pe Adrian Nastase - in asa fel incat sa aiba si niste condamnari.
Un alt aspect ingrijorator este legat de intentia PDL de a introduce in sectiile de votare procurori, nu numai judecatori.
Daca Ion Iliescu ar fi comis un astfel de abuz, dand asemenea ordine catre judecatori, societatea civila - aceeasi care, astazi, este stipendiata din greu, cu tot felul de sinecuri, de regimul Basescu - ar fi explodat.
In mandatul meu, in fiecare an, au intrat circa 150 de tineri procurori si judecatori. Lucrurile s-au complicat. SRI a invatat ca este liber.
Daca la Curtea Constitutionala nu ar fi servitori ai Puterii, oricare ar fi aceasta, ci judecatori, verdictul ar putea fi dat chiar inaintea unei solicitari a Parlamentului, la simpla vizionare a emisiunilor de la B1, respectiv TVR.
Lasand la o parte sistemul de vot, pentru condamnarea definitiva la puscarie cu executare a primului parlamentar roman trebuie sa-i felicitam pe urmatorii: politisti, ofiteri din servicii, procurori, judecatori : Daniel Morar, Laura Codruta Kovesi, Monica Macovei, Catalin Predoiu, Emil Boc, Traian Basescu.
Decizia CCR nu il ajuta pe Traian Basescu S-a luptat degeaba Chiar daca Curtea Constitutionala a decis miercuri 27 iunie ca Traian Basescu trebuie sa reprezinte Romania la Bruxelles, decizia luata de judecatori nu produce efecte.
"Singurii care pot decide sunt cetatenii Romaniei daca vor sa mearga in continuare cu un Parlament, un Guvern si niste noi lideri politici care gandesc spre viitor sau daca vor sa dea din nou legitimitatea pe care i-au retras-o unui presedinte si celor cinci judecatori de la CCR, care ii indeplinesc ordinele politice", a spus Ponta.
In plus, are avantajul de a pretinde ca e in Opzitie, in timp ce seful real al PDL detine importante parghii ale Puterii (servicii, Parchete, institutii, judecatori si comisionari).
Au devenit o casta foarte bine protejata pentru ca nu exista un alt organism - nici Parlamentul, nici presedintele - care sa poata revoca judecatori de la Curtea Constitutionala.
Au devenit o casta foarte bine protejata pentru ca nu exista un alt organism - nici Parlamentul, nici presedintele - care sa poata revoca judecatori de la Curtea Constitutionala.
Dimpotriva, Presedintele insusi a asumat un rol executiv direct cand a initiat taieri salbatice ale salariilor si pensiilor, fie ca era vorba de profesori, de militari, de cadre medicale, de judecatori si funcionari publici, decimand astfel clasa mijlocie in formare.
‘‘Am inaintat sesizarea USL catre Curtea Constitutionala, insa din respect pentru independenta Justitiei nu vom face public continutul acestui document pana cand cei noua judecatori vor lua o decizie privind validitatea referendumului.
CCR ar trebui sa ofere o solutie transanta, dar in actuala componenta este greu ca 6 judecatori din 9 sa se puna de acord.
Atat in 2007 cat si in 2012, Traian Basescu a fost suspendat pe motive politice, iar daca Romania ar fi o tara de judecatori intransigenti, la acest referendum ar fi trebui sa fie un vot masiv de "NU" demiterii, nu pentru ca Basescu nu ar merita asta ci pentru ca pur si simplu nu exista motive juridice dovedite pentru demiterea presedintelui, oricare ar fi el.
google-analytics.com