Cautare

294 de rezultate pentru "judecatori" (8.34 secunde)
Cu toate acestea, Daniel Morar a subliniat ca considera prea blande santiunile aplicate de judecatori faptelor de coruptie. Potrivit statisticilor, din cei 97 de inculpati condamnati definitiv, pentru 69 dintre ei instanta de judecata a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Trei judecatori l-au gasit vinovat pentru ca a ordonat unui comando militar sa indeplineasca doua misiuni in care au fost ucisi 25 de oameni in timpul presedintiei sale, 1990-2000 , cand se lupta cu gherilele.
Pe de alta parte, din randul circumstantelor agravante, va fi inlaturata "savarsirea faptei in loc public", fiind astfel eliminata principala cale urmata de judecatori pentru acordarea unor sanctiuni mai aspre in cazul multor infractiuni savarsite cu violenta sau contra patrimoniului.
Este nevoie de voturile a jumatate plus unu dintre judecatori pentru a cere revocarea membrilor CSM. Sursele din magistratura au mai declarat ca si judecatorii care au trimis in CSM membrii din partea Curtilor de Apel vor declansa procedura de revocare a acestora.
In prezent, patru judecatori se afla in tabara progresista, patru sunt conservatori si unul, Anthony Kennedy, numit de Ronald Reagan, voteaza uneori cu unii, alteori cu altii.
Seful statului a afirmat ca "si in invatamantul privat ca si in cel de stat gasim judecatori, salariati ai Curtii de Conturi, prefecti, oameni politici, care o fac pe dascalii pentru a se crea un paienjenis de sustinere a opiuntilor al celor care nu vor reformarea sistemului de educatie", ceea ce explica de ce "orice actiune in instanta a universitatilor este castigata de universitati".
angajati, functionari publici, profesori, judecatori, jurnalisti sau agenti economici. O astfel de atitudine denota iresponsabilitate si cinism din partea celui care ocupa cea mai inalta functie in stat", se arata intr-un comunicat al PSD.
A fost, cu fiecare prilej care i s-a ivit - sau pe care l-a inventat, dupa caz - contra magistratilor si a sistemulului puterii judecatoresti, in ansamblul sau, dezbinand in permanenta procurorii (care sunt "baietii buni") de judecatori ("baietii rai").Si astfel de exemple ale "dezbinatorului" se pot multiplica intr-un sir nesfarsit.
Pentru ca dupa ce arunci anatema asupra unor largi categorii sociale, militari, judecatori, procurori, piloti, parlamentari, dupa ce-i acuzi ca au pensii nesimtite, dupa ce sunt supusi unui linsaj mediatic, vii si spui ca, de fapt, e vorba de doar circa 27.000 de pensii, din aproape 6.000.000!
la votul pentru numirea unor judecatori la Curtea Constitutionala, candidatii puterii au fost surclasati de cei ai opozitiei, ceea ce nu poate insemna altceva decat ca au fost votati si de arcul guvernamental, fiind considerati mai apti pentru aceste functii decat cei propusi de partidul propriu.
Cele doua victorii recente asupra statului de drept, asupra unui intreg popor, care este condamnat la moarte: 1. Obtinerea nominalizarii celor doi judecatori la Curtea Constitutionala 2.
In mod ironic, investitorii de-abia rasuflasera usurati saptamana tecuta, cand guvernul a supravietuit unui vot de neincredere si se credea ca are suficient sprijin la Curte din partea unor judecatori simpatizanti pentru a-si asigura un verdict pozitiv.
Astept decizia unor judecatori in aceste cazuri. • Intrebare: Domnule Ponta, multa lume isi pune (fals, din pacate) sperantele in dumneavoastra pentru a schimba ceva in Romania.
Suspendare "de drept" suspendata de judecatori Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, in forma sa actuala republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.
Potrivit Structurii Clasificarii Ocupatiilor, postata pe site-ul Ministerului Muncii, meseriile de jurist sau consilier juridic nu mai sunt necesare, fiind numiti, la capitolul 261 - "Specialisti in domeniul juridic", numai avocatii si magistratii (judecatori, procurori) si "specialisti in domeniul juridic neclasificati in grupele de baza anterioare".
Romanii, maghiarii, germanii si cetatenii de alte nationalitati, juristi, politiceni din opozitie, magistrati, moguli, gaozari, tiganci imputite, judecatori constitutionalisti, bugetari obezi, patroni care angajeaza muncitori la negru, pensionari, profesori, medici - toti au cate ceva care-l nemultumeste pe marele Zeus si fiecare, in felul sau, "trebuie sa-si asume raspunderea"...
Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi (adica doar o parte, maxim 5 judecatori din 9, s-au pronuntat), ca deputatii care in timpul unei legislaturi parasesc partidul sub culorile caruia au candidat in alegeri se pot constitui in grupuri parlamentare cu drepturi similare grupurilor parlamentare rezultate din alegeri.
Sunt sigur ca, acum, dupa arestarea lui Constantin Nicolescu si a unui regiment de vamesi si politisti, Sarkozy nu numai ca o sa-l imbratiseze si va accepta sa discute cu Basescu, dar o sa-si puna cenusa in cap pentru banuiala nedreapta, cum ca in Romania ar exista coruptie la nivel inalt, iar procuratura si unii judecatori actioneaza la comanda politica.
Fie ca sunt santajabili, fie ca au fost propusi de actuala coalitie guvernamentala si au obligatii politico-morale, 5 judecatori ai Curtii sunt, fara exceptie, de partea Puterii.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pot contesta decizia de achitare a celor doi politicieni la Completul de cinci judecatori, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
google-analytics.com