Cautare

294 de rezultate pentru "judecatori" (8.00 secunde)
Decizia procurorilor a venit dupa ce completul de noua judecatori ai instantei supreme a emis motivarea in urma careia fostul lider PSD va fi anchetat cu privire la refuzul acestuia de a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca, in dosarul "Aeroportul Baneasa".
De asemenea, potrivit semnatarilor pachetului de legi, cele mai importante prevederi ale Legii informatiilor si contrainformatiilor vizeaza protectia datelor cu caracter personal, supravegherea si controlul procurorului, numai in cazul actelor de terorism si a actelor asimilate actelor de terorism, prevazute de legea speciala, delimitarea competentelor autoritatilor informative si de protectie, precizarea si delimitarea competentelor autoritatilor informative si de protectie in cadrul CNI, reglementarea interceptarii si inregistrarii comunicatiilor, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor, pe baza unui mandat eliberat de judecatori.
"Daca vom judeca toti oamenii de afaceri pentru o operatiune simpla, clara si legala, Romania se va degrada. Am o mare stima pentru judecatori pentru ca respecta litera si spiritul legii", a spus Copos.
Ea a fost reprezentata de un avocat din oficiu care a incercat sa ii convinga pe judecatori ca aceasta nu reprezinta un pericol social.
Directorul SIE, Claudiu Saftoiu, a declarat ieri ca mandatele de autorizare a interceptarilor solicitate de Serviciu nu sunt eliberate de procuror, ci de catre un judecator anume desemnat, iar SRI face interceptarile respective si le pune ulterior la dispozitia SIE.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis ca mandatele de interzicere a parasirii localitatii sau a tarii vor putea fi emise doar de catre judecatori, nu de catre procurori, asa cum propusese Ministerul Justitiei prin Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea Codului de Procedura Penala.
Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Nicolae Popa, le-a spus celor 109 procurori si judecatori proaspat numiti in functie prin decretul semnat de presedintele Romaniei ca oamenii trebuie sa-si gaseasca dreptatea in tribunale si Parchete si ca magistratii trebuie sa faca din viata lor "o splendida lectie de adevar".
In ceea ce-l priveste pe liderul PSD, presedintele Basescu a tinut sa reactioneze la acuzatiile lansate de acesta in urma cu ceva luni, potrivit carora seful statului ar fi incercat sa exercite un santaj asupra a trei judecatori ai Curtii Constitutionale.
Ea a precizat ca Regulamentul ar putea avea si efecte negative, in sensul ca este posibil ca seful statului sa nu accepte judecatorii propusi de CSM, iar Sectia de judecatori a CSM sa fie nevoita sa faca alte nominalizari.
De amintit este ca parerile magistratilor vizavi de aceasta problema au fost impartite, doi dintre cei trei judecatori care au format completul de judecata pronuntandu-se pentru incetarea mandatului de consilier local.
Actul a fost redactat de fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu si prevedea dizolvarea comisiei de la Cotroceni care aviza urmarirea penala a membrilor guvernului si inlocuirea ei cu o alta formata din judecatori.
Ne intrebam daca nu cumva cel mai bun exemplu de depolitizare a justitiei era chiar acordul pesedistilor de a-i lasa pe procurori si judecatori sa-si faca treaba in dosarele celor doi lideri;
Senatorii, convinsi de nevinovatia lui Seres si Pacuraru Senatorul PNL Norica Nicolai a explicat ca membrii Comisiei juridice nu sunt judecatori, astfel ca nu s-au pronuntat asupra probelor.
Presedintele BEC este judecatorul Stefan Ciontu, iar loctiitorul acestuia este judecatorul Iulian Ilie Dragomir. Ceilalti trei judecatori membri ai BEC sunt Raluca Moglan, Ioana Dragomir si Carmen Magdalena Frumuselu.
"In 19 septembrie va avea loc tragerea la sorti a celor trei judecatori care vor face parte din BEJ, dupa care va fi ales si presedintele BEJ, ceilalti doi urmand a fi loctiitori ai presedintelui", ne-a mai spus consilierul prefectului.
Biroul Permanent a luat act cu surprindere de aceasta plangere si va adresa prin presedintele Camerei Deputatilor o scrisoare deschisa CSM atragand atentia ca sunt judecatori in Romania anului 2008, Romania europeana, care nu cunosc si care ar trebui sa stie ca judecatorii nu pot sa atace in contencios administrativ si nimeni nu poate o hotarare a Parlamentului Romaniei", a declarat secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea (PSD).
Curtea Internationala de Justitie de la Haga a dat dreptate Romaniei prin faptul ca linia de delimitare nu va fi influentata de Insula Serpilor, care are dreptul la o mare teritoriala de numai 12 mile marine, decizia fiind adoptata in unanimitate de cei 15 judecatori ai Curtii.
"Daca cerem unui agricultor sa faca proiect finantabil si agricultorul reuseste sa faca proiect, oare oameni cu pregatire de judecatori, de procurori, de ce au probleme sa realizeze proiecte de atragere a fondurilor?", s-a intrebat retoric Traian Basescu.
In doua dosare diferite, doi judecatori au anulat transferul celor aproape o mie de hectare, motivand ca acest lucru nu se putea face printr-un act administrativ cum este cel al Comisiei Judetene, ci printr-un act normativ, cum ar fi o hotarare de guvern.
Dosarul privind solicitarea primarului municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, de a dizolva Consiliul Local, aflat pe rolul Tribunalului Constanta, a fost suspendat, vineri, de judecatori, pana la solutionarea cererii de stramutare.
google-analytics.com