Cautare

294 de rezultate pentru "judecatori" (3.40 secunde)
• O sa ajungem o tara care discuta nu despre economie, ci despre judecatori. Am intrat intr-un fel de mlastina pe subiecte care intereseaza foarte putin in afara.
Iar, presedinta CSM - unul dintre cei 4 judecatori de la ICCJ care dadeau mandat de filaje si de ascultare a telefoanelor - habar n-avea daca plenul Consiliului avea dreptul sa ridice exceptia de constitutionalitate a ordonantei sau nu.
Cei 9 judecatori constitutionali - caci numai atatia sunt - si cei 21 de magistrati-asistenti care ii ajuta, in afara miilor sau chiar a zecilor de mii de cauze nascute in procesul aplicarii legilor, mai au de solutionat, asadar, si sesizarile adresate lor in virtutea celorlalte competente aratate.
Este greu de crezut ca vor considera constitutionale prevederi legale ce i-ar putea afecta pe ei si pe unii judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a completat deputatul.
5515/26.09.2006 inceperea urmaririi penale impotriva a 17 persoane, printre care se numara, alaturi de Dinel Staicu, si doi fosti viceguvernatori ai BNR, Emil Iota Ghizari si Mihai Bogza, trei judecatori care s-au pronuntat in dosarul mentionat, precum si avocatii Arin Stanescu si Calin Andrei Zamfirescu (ambii fiind patronii RVA Moore Stephens).
Purtatorul de cuvant al PNL considera ca este o situatie anormala ca o lege aprobata de Parlament sa fie ulterior modificata de „cativa judecatori“.
• Premiul "Spaga, sex si securitate la CEDO" - jurnalistilor Petre Mihai Bacanu si Laurian Ieremeiov "Daca vreti sa scrieti despre aceste trei subiecte in Romania, asa cum au facut Bacanu si Ieremeiov, pregatiti-va sa ajungeti la CEDO, pentru ca unii judecatori romani nu sunt inca la curent cu jurisprudenta europeana in ceea ce priveste libertatea de exprimare.
b) Hotararea a fost data de alti judecatori decat cei care au luat parte la dezbaterea pe fond; c) Hotararea s-a luat cu incalcarea competentei altei instante;
Ea a precizat ca in acest caz exista o ancheta pe rol la Sectia 2 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar la Consiliul Magistraturii se face o ancheta disciplinara privind doi judecatori.
Cum sa-i apar, cand m-a amendat iar nu stiu care instanta, cu opt milioane, ca n-au dus ei hartiile cerute de judecatori.
cadre militare, politisti, chirurgi, dentisti, judecatori, patroni, inspectori, neurologi, psihiatri, scriitori, cercetatori, invatatori. Numarul casei 2 Aspecte pozitive: Aceasta locuinta emana iubire, bucurie, pace.
Deputatii din Comisia juridica au adoptat saptamana trecuta un amendament la proiectul de modificare a Codului de Procedura Penala, prin care incalcarile normelor de procedura de catre judecatori, procurori si politisti vor fi considerate abateri disciplinare.
Pe de alta parte, premierul Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca, de exemplu, ar putea sa se constituie o structura tehnica, in subordinea Parlamentului, abilitata sa faca ascultari telefonice pe baza mandatului emis de judecatori.(A.M.)
Am vazut mii de judecatori eliberati din functii, vom mai vedea actiuni care vor avea ca numitor comun tot amploarea.
- Nicio lege a raspunderii magistratilor nu-i va face oameni pe judecatori si procurori. Ne iluzionam. Asta tine de educatie, de sensibilitate sociala, de cultura umanista, in primul rand.
Dupa seria nesfarsita de achitari decise de judecatori in dosarele intocmite de Kovesi si portocalele ei din DNA, iata ca si Augustin Lazar, seful de atelaj de la Parchetul General, claseaza un dosar penal deschis la cererea lui Kovesi.
- Aveti de indreptat legi nedrepte in folosul nostru, iar nu al celor catorva judecatori sau procurori care si-au uitat rolul de pamanteni cu obligatia de a aplica legea facuta de cei care au dreptul sa o faca, iar nu legea facuta de cei cativa care au inlocuit balanta cu parul (am citat dintr-un judecator care scrie exceptional).
"In momentul de fata mai sunt 76 de infractori inca nejudecati, care au fost pusi in libertate de instante si asupra carora SRI sau SIE sau DGIPI nu pot actiona decat in baza unor mandate emise de judecatori sau procurori, legislatia nepermitandu-le sa continue supravegherea dupa ce un dosar de criminalitate economica sau un potential terorist a ajuns in instanta", a mai spus Basescu.
"Curtea Constitutionala este o autoritate publica politico-jurisdictionala, iar judecatorii acesteia trebuie sa se desprinda de influentele politice ale partidelor sau ale fortelor politice care i-au propulsat in calitatea de judecatori constitutionali", a spus Basescu.
Cei noua judecatori ai Curtii de Apel nu au stabilita nicio data-limita pentru pronuntarea deciziei. In cazul in care ei vor considera ca apelul este fundamentat, va fi organizat un nou proces;
google-analytics.com