Cautare

294 de rezultate pentru "judecatori" (2.62 secunde)
acestia fac parte din doua sectii, una pentru judecatori si una pentru procurori; prima sectie este compusa din 5 judecatori, iar cea de-a doua din 5 procurori;
Completul de 5 judecatori l-a condamnat in unanimitate pe fostul premier la 4 ani de inchisoare cu executare, iar pe sotia acestuia la 3 ani de inchisoare cu suspendare.
Initial, la recurs, completul de cinci judecatori era condus de catre judecatoarea Aida Popa, vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Aceasta judecatoare a condus anterior completul de cinci judecatori care l-a achitat definitiv pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara".
Judecatori CCR:
"Inteleg, din surse judiciare, ca acesti procurori ai DNA nu inteleg cu ce competenta au descins azi noapte la sediul CSM si au pus sechestru pe mijloacele de comunicare ale unor judecatori din Sectia de Judecatori a CSM.
Surse din PSD au declarat ca desemnarea celor trei noi judecatori ai Curtii Constitutionale care sa-i inlocuiasca pe cei ale caror mandate expira in 2007 ar putea fi folosita de PSD in negocierile politice cu PNL, in schimbul votului favorabil din Parlament.
Numai ca tara noastra risca o situatie fara precedent, anume blocaj la C.C.R., din cauza ca mandatul unei treimi dintre judecatori expira curand, iar de succesorii acestora nu se aude nimic.
Gigi Becali, condamnat la trei ani cu executare in dosarul "Valiza" Magistratii completului de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care au judecat recursul dosarului "Valiza" au decis, marti, dupa 5 ore de deliberari, condamnarea lui Gigi Becali la 3 ani de inchisoare cu executare.
Daca aceasta perchezitie a fost incuviintata de sectia pentru judecatori a CSM, conform Legii 303/2004, care la art. ... Daca a existat acest aviz, care a fost modalitatea de desfasurare a lucrarilor in sectia pentru judecatori ?
"Data fiind atitudinea de neacceptat a Consiliului Superior al Magistraturii fata de colegii judecatori, care au hotarat revocarea, si avand in vedere dispozitiile art. ... Mai mult, AMR sustine ca, daca CSM nu va lua act de revocarea celor doi judecatori, urmeaza sa formuleze plangeri penale impotriva membrilor CSM:
Surse din interiorul PSD si PNL au declarat ca Valer Dorneanu si Mona Pivniceru vor fi sustinuti de social-democrati si de liberali pentru a fi numiti judecatori la Curtea Constitutionala. "Exista discutii in USL pentru cele doua posturi de judecatori la CCR. ... Mandatul a trei judecatori expira in iunie.
Sefa Curtii Supreme a transmis ca modul in care sunt constituite completele de 5 judecatori nu poate fi suspectat de lipsa de impartialitate.
Cand am sunat sa-l retina, cand am sunat la judecatori sa-l elibereze.
Spun asta pentru ca la Curte sint multi judecatori care au fost membri PSD. ... In plus nu cred ca decizia Curtii are vreo legatura cu faptul ca mai multi judecatori dintre cei ce o compun sint fani PSD", ne-a declarat senatorul PRM Carol Dina.
Inca de la primele ore ale zilei, seful statului a semnat o serie impresionanta de decrete - in jur de 70 -, prin care a supus Parlamentului spre ratificare tratate ale Romaniei cu alte tari, a rechemat in tara ambasadori, a numit si a revocat din functii judecatori si procurori.
Presedintele Traian Basescu este acuzat de judecatori de imixtiune in justitie.
Asa cum reiese din comunicatele remise presei de catre Directia Nationala Anticoruptie, in perioada noiembrie 2005 - aprilie 2006, au fost deferiti justitiei trei judecatori, un deputat si directorul adjunct al Finantelor Publice Mures, fiind inceputa urmarirea penala fata de alti sapte parlamentari:
Juristii "exceptionali" ai Primariei Craiova si-au dat pe fata incompetenta, provocandu-i pe judecatori sa-l amendeze pe primarul Antonie Solomon. ... Sanctiunea dictata de judecatori s-a constituit in amenda de cinci milioane de lei, pe care Solomon n-a ezitat s-o impute vinovatilor:
Magistratul Lidia Barbulescu a fost aleasa ieri presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu majoritate de voturi, de Sectia de judecatori a CSM, propunerea urmand sa fie trimisa presedintelui Traian Basescu.
Cei 5 judecatori ai Curtii Constitutionale care fac jocul lui Traian Basescu: ... Astfel, din cei 9 judecatori, 5 au fost numiti de seful statului, PDL si UDMR. ... Cei 5 judecatori care fac jocul lui Traian Basescu sunt urmatorii :
google-analytics.com