Cautare

3582 de rezultate pentru "inflatie 2009" (2.82 secunde)
Boardul Fondului a aprobat revizuirea tintei de inflatie pentru 2010 cu 4,5 puncte procentuale in urma majorarii TVA de la 19 la 24%.
BNR a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru acest de la 7,8% la 8,2%, desi tinteste o rata anuala de 2,5 - 4,5% in luna decembrie 2010.
In opinia lui Vasilescu, doar o piata concurentiala, o piata care sa functioneze, cu autoritati care sa functioneze reprezinta singura cale care ar putea sa reduca aceasta inflatie. "De jumatatea de inflatie vom scapa dupa ce va trece efectul TVA", a conchis Adrian Vasilescu.
O inflatie mai mare a fost inregistrata in Estonia (5,6%), Letonia (4,6%), Marea Britanie (4,5%) si Lituania (4,4%).
De fapt, mai mult decat rata inflatiei, pentru ca se pare ca dupa niste alarme false ca o sa fie mega-inflatie, o sa avem undeva spre 2% inflatie.
"Efectele acestei cresteri, cu 42 de bani a litrului de benzina si motorina, se vor concretiza intr-o crestere a preturilor care va genera inflatie, precum si o scadere a consumului, atat la nivelul cetateanului, cat si al societatilor comerciale", spunea, de exemplu, presedintele tarii, la momentul respectiv.
Prisosul de grozavii ale puterii, firesc, naste o inflatie de proteste. In inflatie valoarea s-a dus naibii, dar nu conteaza.
Nu mai trebuie uitat ca vor coexista, simultan, practic doua mase monetare, cea veche - macar pina va fi retrasa - si cea noua, ori tine probabil numai de maiestria Bancii Nationale modul in care va jongla cu ele pentru a nu provoca inflatie.
S-au rostit discursuri epocale pe subiectul cresterii salariilor si preturilor cu indicele de inflatie. ... Dupa lungi perioade de inflatie si instabilitate monetara, societatile occidentale au invatat cum sa mentina cresterea preturilor la niveluri reduse si cum sa se fereasca de consecintele negative ale oricarei fluctuatii a pietei monetare.
73% romani cred ca va veni o criza economica de amploare. Sondaj Avangarde: Populatia se teme de inflatie si de criza energetica.
Potrivit raportului, care include tarile care au devenit membre ale UE in 2004 si 2007, cu exceptia Maltei si Ciprului, cererea interna va ramane principalul motor de crestere economica in acest an in Romania, fiind anticipata si o revenire a sectorului exporturilor.Pentru acest an, analistii prognozeaza o crestere economica de 7,2%, iar pentru 2009 de 6,5%.Spre deosebire de Romania, media cresterii economice a tarilor analizate va incetini de la 7% in 2007, la 4,6% in acest an, pentru ca anul viitor sa se plaseze la 4,5%.
Ministrul roman de finante, Varujan Vosganian, a estimat ca inflatia se va tempera anul viitor la un nivel de 4-5%, fata de 8,6% in iunie, si a spus ca va propune reducerea cresterilor salariale bugetare din 2009, la 4%, relateaza Reuters.
"La energie electrica inca nu am terminat analizele, dar este posibila o indexare cu o parte din inflatie. ... Pretul platit de populatie pentru gaze naturale a scazut cu 5% la 1 iulie 2009, dupa ce la 1 mai a fost redus cu 3%.
Eu, de-al dracului, m-am apucat sa calculez cat ne-a luat inflatia din 2009 pana in mai 2012, cat a fost si el la guvernare, ca ministru. ... ca voi ati facut inflatie cat cuprinde, iar cartoful, uleiul si zaharul au fost, alaturi de ou, vedetele.
Anul politic 2009 a fost unul dintre cei mai agitati ani din ultimele doua decenii. ... Consecinta fundamentala a anului politic 2009 este faptul ca democratia romaneasca este intr-un mare impas.
Trebuie subliniat ca toate contractele au incetat, prin acte aditionale, la 01 martie 2009.
Anul trecut, valoarea totala a piatei media a ajuns la 316 milioane de euro (inclusiv bartere),cu 9% sub nivelul raportat in 2009, potrivit studiului Media Fact Book realizat de Initiative Media Romania.
2009. ... 2009), ziarele au ocupat un loc central. ... Publicatia a devenit, in mai 2001, lider de audienta si vanzari in presa romaneasca, pozitie pierduta in 2009 in fata tabloidului Click, editat de Adevarul Holding. ... Cotidianul a avut, in 23 decembrie 2009, ultima aparitie. ... In 2009, ziarul revinela titlul National.
David Clarke (foto), unul dintre principalii artizani ai acestei operatii, a anuntat publicarea celei de a zecea si ultime transe, acoperind perioada din 2007 pana in 30 noiembrie 2009, cand Ministerul Apararii a decis sa inchida biroul sau OZN si "linia fierbinte" de raportare OZN.
1/2009, i-a furnizat informatii false. Concret, Emil Boc a comunicat, atat sub propria semnatura, cat si prin intermediul Ancutei Geanina Opre, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, ca sumele din fondul din care ar trebui sa acorde despagubirile conform Legii nr.1/2009 "sunt inexistente".
google-analytics.com