Cautare

3582 de rezultate pentru "inflatie 2009" (7.73 secunde)
Evolutia portofoliului de credite a fost influentata de nivelul creditelor neperformante, care s-au mentinut la un nivel "suportabil", de 14,7% din portofoliul de credite, desi au urcat de la 13,1% la sfarsitul anului 2009.
Ministerul Economiei si Finantelor reface indicatorii macroeconomici pe care se bazeaza bugetul pe 2009, care ar urma de altfel sa fie reconstruit, atat timp cat datele pe care este fundamentat nu mai sunt de actualitate, au declarat pentru NewsIn surse din minister.
Banca Mondiala (BM) a anuntat astazi ca estimeaza o crestere de 1,2% in 2009 pentru economiile in curs de dezvoltare, exceptand China si India, si o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 1,6%.
In 2009, Ford a inregistrat o pierdere de 61 de milioane de euro, in scadere fata de anul anterior, cand aceasta a fost de 105 milioane de euro.
Situatia privind numarul de posturi ocupate in sectorul bugetar, in perioada 2005 - 2009, conform datelor furnizate de Ministerul Finantelor Publice, este postata pe www.spunesitu.ro. In lunile mai-iunie 2009, presedintele Traian Basescu a promovat insistent ideea reducerii numarului de bugetari cu 20%.
Adoptarea monedei europene in 2014 ar putea sa nu fie realizata, in cazul in care inflatia nu scade un nivel sustenabil in 2008 si 2009, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.
Analistii financiari considera ca noul guvern va apela la majorarea taxelor pentru a creste veniturile bugetare, în conditiile cheltuielilor salariale aprobate pentru anul viitor, alternativa constând într-o corectie prin inflatie si curs. „Exista un consens ca trebuie sa aiba loc o corectie la nivel economic în 2009 si depinde daca aceasta va fi dura sau lina.
Cele mai multe reglementari care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009 vizeaza sprijinirea companiilor pentru a face fata efectelor crizei financiare, precum si masuri de ordin social pentru perioada instabila care urmeaza.
Impozitul pe cladiri si taxele locale nu pot creste in 2009, sunt de parere finantistii craioveni. Craiovenii au dat buzna la ghiseele Directiei Taxe si Impozite Locale a primariei, speriati ca vor fi obligati sa plateasca dari majorate chiar in 2009.
Romanii considera situatia lor financiara din acest an si perspectivele actuale mai putin bune decat la inceputul lui 2009, procentul celor care spun ca o duc mai rau din punct de vedere financiar ajungand, in februarie, la aproape 60%, reiese dintr-un studiu realizat de GfK Romania.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit prognoza pentru inflatia la finalul lui 2009 la 4,3%, in conditiile in care estimarea anterioara era de 4,4%. Totodata, BNR a mentinut tinta de inflatie pentru sfarsitul acestui an la 3,5%, plus sau minus un punct procentual.
Preturile au explodat tot in 1997, de la o inflatie de doar 32,3% cu un an inainte s-a ajuns la una de nu mai putin de 154,8%. ... Un salariu mediu de circa 100 de dolari si o inflatie care se consolida la 45,7%.
"Previziunile BNR sunt optimiste, iar inflatia nu va depasi in 2009 un nivel de 4%", a spus Tariceanu. ... La inceputul lunii august, BNR a revizuit in crestere prognozele de inflatie pentru acest an si pentru anul viitor.
In 2009, evolutia inflatiei a fost influentata negativ de cresterea accizelor la tigari si pozitiv de cursul de schimb. Prognoza anterioara estima pentru finalul lui 2010 o inflatie cu aproape 1% mai mica. Pentru 2011, BNR prognozeaza o inflatie de 2,7%.
O astfel de masura ar fi dus la o inflatie de doua cifre" Puteti citi in continuare articolul citat, cu precizarea ca un mai tanar specialist in economie a observat ca masurile aplicate de Guvern (la sfatul BNR) - reduceri de salarii, pensii etc.
Tot guvernul isi propune prin legea unitara a salarizarii reducerea ponderii cheltuielilor de personal in PIB de la 9,2% in 2009 la 8,5% in 2010 si pana la 7% din PIB in 2015.
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a anuntat ieri ca Banca Nationala a Romaniei a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011, de la 2,8% la 3,1%, dupa ce a majorat estimarea pentru acest an, de la 3,7% la 7,8%, ca urmare a cresterii TVA.
Pe urmatoarele locuri intre tarile cu o inflatie ridicata s-au clasat Grecia, cu 5,2%, si Estonia, cu 4,5%, potrivit datelor biroului european de statistica.
Cresterea Bursei de Valori in continuare, dupa un parcurs bun in 2009. ... Posibila reluare a creditarii, care a inghetat in 2009. ... Mentinerea investitiilor straine macar la acelasi nivel ca in 2009, ceea ce va crea locuri de munca si va aduce bani in economie.
Alexandra Cruceru) Consultantul politic Cozmin Gusa a afirmat, in cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, ca vizita lui Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vintu cu o seara inainte de dezbaterea pentru alegerile prezidentiale din 2009 reprezinta un eveniment unghiular in societatea romaneasca.
google-analytics.com