Cautare

158 de rezultate pentru "franc elvetian" (2.99 secunde)
Ce-mi aduc eu aminte de Stolojan, cand a fost premierul tarii, este ca era extrem de franc. Ne-a spus verde in fata ca suntem saraci, ca vom suferi mult pana vom ajunge la un trai decent, ca vom manca parizer cu paine si ca vom tremura de frig.
Sunt un om realist si nu astept idealul de la oameni, asa ca nu pot raspunde franc la intrebare. Sunt multi actori si actrite care pentru un rol sau pentru o perioada chiar au fost cei mai buni.
Potrivit unei splendide metafore a dramaturgului elvetian Friederich Durrenmatt, ultimul imparat al Romei, Romulus cel Mare, in loc sa se ocupe de salvarea imperiului atacat de barbari, a preferat o activitate mult mai practica si mai utila muritorilor:
Dupa o perioada in care s-a aflat in posesia trustului elvetian Ringier, actualmente face parte din trustul Intact. Directorul ziarului este Ovidiu Ioanitoaia, redactor-sef fiind Catalin Tolontan.
Cotidianul Libertatea a fost achizitionat de trustul elvetian Ringier in iulie 1994, care a relansat publicatiaca tabloid. Publicatia a devenit, in mai 2001, lider de audienta si vanzari in presa romaneasca, pozitie pierduta in 2009 in fata tabloidului Click, editat de Adevarul Holding.
Gruparea giulesteana s-a adresat mai apoi Tribunalului Federal elvetian pentru a constesta decizia TAS din 2 august prin care Federatia Romana de Fotbal a fost obligata sa inregistreze CS Concordia Chiajna in campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, in locul SC FC Rapid SA.
Mai exact, sa functioneze ca un cont bancar elvetian, in care informatiile ar putea fi impartasite in mod anonim. Sistemul ar putea chiar sa permita generarea unui deadline pentru reporter, dupa care documentul ar fi automat postat pe WikiLeaks.
Glavan, constanteanul ajuns deputat conservator de Timis, a dus acasa un platou emailat iranian, de 20 euro, un vas de sticla de 10 euro, doua CD-uri cu muzica clasica, dar si o statueta de bronz argintat, un ceas Swatch si un briceag elvetian, valoarea totala a "spagilor" legale primite de Glavan fiind de 375 euro.
- Era in 1999 si, cu prilejul implinirii unui deceniu de la Operation Villages Roumains” (acea miscare europeana care incerca in 1988-1989 sa salveze de la demolare satele romanesti, infratindu-le cu sate din Occident) televiziunea publica din Geneva, o saptamana intreaga, a invitat in fiecare zi reprezentantii cate unui sat elvetian care fusesera dupa revolutie in Romania sa cunoasca si sa ajute satul romanesc pe care, cu un deceniu in urma, il alesesera la intamplare pe harta.
Nuntiatura apostolica din Bucuresti a fost ridicata in 1901 de Arhiepiscopul de Bucuresti Francisc Xaveriu de Hornstein, preot elvetian, cu bani din partea tarii sale si cu o subventie din partea Regelui Carol I.
Nuntiatura apostolica din Bucuresti a fost ridicata in 1901 de Arhiepiscopul de Bucuresti Francisc Xaveriu de Hornstein, preot elvetian, cu bani din partea tarii sale si cu o subventie din partea Regelui Carol I.
Sa ne amintim cateva repere din activitatea fostului functionar, Albert Einstein, la Biroul elvetian de Patente (Marci), unde se angajase din 1900 si pentru care anul 1905 avea sa fie un adevarat annus mirabilis (an minune).
El a abolit califatul in martie 1924, scolile religioase au fost desfiintate, la fel si legea musulmana (Sharia), care a fost inlocuita de codul civil elvetian, codul penal italian si codul comercial german.
Relatand insa istoria terorii si terorismului odata cu intrarea in epoca moderna, politologul elvetian Ami Jacques Rapin stabileste ca punct de reper epoca Terorii sau Dictatura iacobina avandu l ca protagonist pe Robespierre.
Senatorul elvetian Dick Marty a prezentat ieri la Paris, in cadrul unei conferinte de presa, concluziile raportului sau privind suspiciunile ce planeaza asupra unor state europene care au colaborat cu CIA in transportul si detentia ilegala a unor persoane banuite de terorism.
ELVETIA Elvetia isi are si ea separatistii sai. Frontul pentru Eliberarea Yurei, in prezent un canton elvetian, cere de mai bine de 30 de ani independenta acestuia.
Norica Nicolai si vicepresedintele comisiei, senatorul PSD George Maior, au negat afirmatiile speculate in presa straina si pe cele prezentate, in cursul saptamanii trecute, de parlamentarul elvetian Dick Marty.
In timpul razboaielor balcanice se vehicula ideea unui stat albanezo-aroman, organizat dupa modelul elvetian, in care aromanii sa beneficieze de autonomie.
Ideea existentei unui inconstient colectiv care, intr-un fel, conecteaza intreaga omenire, fiind plin de arhetipuri determinate cultural, a fost emisa, inca din 1916, de psihiatrul si psihanalistul elvetian Carl Gustav Jung (1875-1961).
Chirita si Nicusor Constantinescu au inceput sa-si raspunda la telefoane Pe langa proiectele sociale, Chirita a aratat ca mai are in plan si edificarea unei arhive a orasului, care va fi amplasata in incinta fostei fabrici Flamura, dupa model elvetian.
google-analytics.com