Cautare

900 de rezultate pentru "energia" (4.30 secunde)
Reamintim ca la 20 februarie, chiar Vosganian anunta ca vor fi majorari de preturi la gaze si energia electrica in acest an.
Majorarea pretului la energia electrica pe care o platesc minerii din Valea Jiului ar putea fi sursa de venituri prin care ortacii sa beneficieze de asigurari de viata.
Majorarea pretului la energia electrica pe care o platesc minerii din Valea Jiului ar putea fi sursa de venituri prin care ortacii sa beneficieze de asigurari de viata.
Agentii economici care beneficiaza de serviciile de irigatii vor plati pentru energia electrica maximum 0,4685 lei pe kWh/an pe timpul zilei si 0,2343 lei pe kWh/an pe timpul noptii, potrivit unui ordin al Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei, publicat in ,,Monitorul Oficial".
In aceasta privinta, si reprezentantii Ministerului Mediului se arata optimisti si spera ca, pana in 2010, cel putin o treime din energia produsa in Romania sa fie obtinuta din surse regenerabile.
Specialistii OPEC sustin ca ponderea petrolului va scadea usor, la fel si energia produsa din carbune sau din alte surse, in timp ce consumul de energie produsa din gaze naturale va creste.
" In prezent, energia produsa de Hidroelectrica are o pondere de 30% in totalul cosului reglementat. ANRE aloca insa ponderi diferite ale energiei de la diversi producatori pentru cele opt regiuni de distributie.
Anul 2008 este programat sa fie pentru energia romaneasca unul in care capitalul privat sa intre cat mai mult in companiile detinute de stat, in special in cele de productie de electricitate. ... Energia ieftina, cea produsa de hidrocentrale, este acontata pentru mai multi ani de cativa furnizori.
Cea mai avansata tara europeana in aceasta directie este Suedia, care a facut deja un efort considerabil in trecut (40% din energia consumata provine din surse regenerabile), insa si ea contesta anul de referinta ales (2005) care o obliga sa investeasca destul de mult in acest domeniu.
Ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a declarat vineri, in timpul unei vizite la Combinatul de Apa Grea de la Drobeta Turnu Severin, ca, in momentul de fata, se cauta amplasamente in tara pentru noi reactoare nucleare, energia atomica fiind singura sansa de independenta energetica a tarii."Probabil ca la Cernavoda ne vom opri la reactorul nr.
Va fi acordat un certificat verde pentru un MWh din surse eoliene livrat in retea, trei certificate pentru un MWh din surse solare, care va avea un pret de 140 de euro pe unitate, si un certificat verde pe fiecare doi MWh pentru energia produsa in microhidrocentrale (unitati cu o putere instalata de pana la 10 MW).
Gazele se scumpesc cu 12,5 %si energia cu 4,4 %, a anuntat joi Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
- luni) un document legat de majorarea pretului la energia termica. ... Intrebat daca majorarea pretului la energia termica va conduce la cresterea pretului local de facturare a energiei termice, care este decis de Consiliul Local, primarul a evitat sa dea un raspuns concret.
Primarul general Sorin Oprescu si primarii sectoarelor Capitalei s-au intalnit, marti, la sediul Guvernului, cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru a discuta proiectele de dezvoltare pentru Bucuresti, dar si problema majorarii pretului la energia termica.
In UE, energia verde va deveni o prioritate tot mai mare de la an la an. Desi, in acest moment, exista mai multe declaratii in acest sens, in urmatoarea perioada vom asista si la un numar tot mai mare de investitii in acest domeniu.
Daca, de exemplu, in Europa pretul la energia electrica a crescut cu 40%, in Romania acesta a crescut cu doar 4%.
  Ar trebui sa urmeze ieftiniri În mod firesc, daca acum euro se afla în cadere libera de doua saptamâni, atunci ar trebui sa ne loveasca si un val de ieftiniri, dupa cel de scumpiri anuntat la 1 iulie (acesta a fost cauzat de cresterea pretului la gaze naturale si la energia electrica).
  Ar trebui sa urmeze ieftiniri În mod firesc, daca acum euro se afla în cadere libera de doua saptamâni, atunci ar trebui sa ne loveasca si un val de ieftiniri, dupa cel de scumpiri anuntat la 1 iulie (acesta a fost cauzat de cresterea pretului la gaze naturale si la energia electrica).
Cand va deveni complet operational, parcul eolian va reprezenta aproape 30% din energia regenerabila din Romania, incluzand si energia hidro.
Pentru început se vor primi dosarele de la persoanele care îsi încalzesc locuinta cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri, spre sfârsitul lunii septembrie, cererile celor cu gaze naturale, iar în octombrie, cele pentru energia termica.
google-analytics.com