Cautare

900 de rezultate pentru "energia" (3.03 secunde)
Schema de producere a energiei electrice, pentru fiecare grup electric individual, se deruleaza pe o perioada de 15 ani pentru energia electrica produsa in grupuri electrice noi;
Pretul petrolului creste pe zi ce trece, iar energia electrica devine un lux (necesar!) pentru romani.
Energia eoliana este in plina expansiune in aceasta tara slab dezvoltata economic, dar investitorii raman ingrijorati de lipsa unor reglementari clare. ... Dar acum, dupa ani mai tarziu, ea inca nu a fost aplicata", spune Dana Duica, presedintele Asociatiei romane pentru energia eoliana.
Agricultura si energia reprezinta motoarele de dezvoltare ale Romaniei Premierul Victor Ponta a declarat sambata, fiind prezent la Targul Indagro, ca agricultura si energia reprezinta cu adevarat o sansa "foarte mare" pentru Romania, fiind in opinia lui motoarele de dezvoltare ale tarii.
Energia Pandurii Targu Jiu a invins, in deplasare, echipa Dinamo Municipal Calarasi, scor 35-29 (15-14), intr-un joc din penultima etapa a turului Ligii Nationale de handbal masculin.
Energia Rovinari - "U" Mobitelco Cluj 80-70 Sala Sporturilor Targu Jiu, spectatori 800 Energia: ... Energia a obtinut a doua victorie stagionala in fata campioanei en-titre "U" ... Energia nu a prea gasit cosul in startul sfertului doi, insa a pastrat avantajul la pauza, 40-36.
Handbalistii de la Energia Targu Jiu sunt mai putini la antrenamente, deoarece unii dintre ei au fost convocati la loturile nationale Energia Pandurii Targu Jiu se pregateste in efectiv redus in aceasta saptamana, patru dintre componentii echipei de handbal fiind convocati la loturile nationale, Mihai Paius la lotul "A", Darius Apolzan si Alexandru Asoltanei la lotul "B", iar Razvan Mledenciu la nationala de tineret.
22.30 Bicycle Music Festival va fi un eveniment alternativ, dedicat pasionatilor de biciclete si muzica, iar participarea la festival va fi gratuita Bicycle Music Festival este primul eveniment muzical la care energia electrica va fi produsa dand la pedale!
Taur Energia, farmecul, influenta, sincronizarea si eficienta ta vor atinge apogeul incepand cu saptamana viitoare si vor ramane acolo pentru o bucata de vreme. ... Pana la sfarsitul lui mai, energia ta va exploda pur si simplu si, daca iti planifici treburile din timp, reusita succesului este ca si garantata.
Fara puterea de a anticipa noul context international, criza globala, instabilitatea regionala, reprezentantii acestor guverne s-au intrecut in asa-zise restructurari, ademenirea minerilor cu salarii compensatorii fara sa tina cont ca modul in care se produce si se consuma energia influenteaza siguranta nationala in conditiile in care, pentru o dezvoltare durabila, este nevoie si de crestere economica si de investitii.
Inca din 1905, cand si-a facut cunoscuta fai-moasa azi formula E=mc2, Einstein a pus sub semnul indoielii ipotezele din acea epoca, potrivit carora energia si masa erau distincte. ... In 1904, Fritz Hasenohrl a facut un experiment referitor la energia emisa intr-un spatiu aflat in miscare, uitat complet azi.
Tarifele la energia electrica vor fi majorate cu 4,72% de la 1 decembrie, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
Complexurile Energetice Rovinari si Turceni au prelungit pentru acest an contractele bilaterale de furnizare a energiei electrice cu opt firme, care au fost implicate in scandalul "energia".
Construirea celor doua reactoare va creste si va modifica structura productiei de electricitate, astfel ca in 2014 energia nucleara va reprezenta intre 28 si 30% din total.
Energia regenerabila, 20% din consum Tot in cadrul diminuarii dependentei energetice, o alta prioritate pe agenda reuniunii Consiliului European este majorarea pana in 2020 a ponderii energiei regenerabila la 20% din totalul productiei la nivelul UE si reducerea emisiilor poluante.
Faleza Inferioara a Dunarii a fost ieri dimineata, timp de citeva ore, locul unor demonstratii practice legate de modul in care energia solara poate fi folosita in locul celei electrice.
Astfel, energia solara, utilizata la fotosinteza, isi pastreaza forma chimica in structura biomasei. Daca ardem efectiv biomasa (extragem energia chimica), atunci oxigenul din atmosfera si carbonul din plante reactioneaza formand dioxid de carbon si apa.
În 2009, combustibilul, cafeaua, tigarile, bauturile alcoolice, energia electrica si altele vor fi din start mai scumpe. ... Astfel ca vor avea accize mai mari combustibilii, energia electrica, tigarile, cafeaua, bauturile alcoolice. ... Curentul, tot mai scump Energia electrica nu lipseste din majoritatea gospodariilor.
"Marea revolutie globala a secolului XXI se va petrece in domeniul energetic iar alternativa la sursele clasice de energie, poluatoare, o reprezinta pe termen lung energia produsa de hidrogen", spune fostul sef de stat roman Ion Iliescu, intr-un interviu acordat in exclusivitate in studioul video Forum Invest, in preambulul forumului Energy in Central & Eastern Europe organizat pe 2-4 noiembrie 2009 la Bucuresti.
(conducte de caldura), care capteaza energia solara si o transforma in energie termica. ... Aceasta foloseste energia stocata in pamant, pe care o transfera in interiorul cladirii. Eficienta pompelor este exprimata prin coeficientul de performanta (COP), care reprezinta raportul dintre energia produsa si cea consumata.
google-analytics.com