Cautare

21148 de rezultate pentru "energia eoliana in romania" (6.06 secunde)
Energia Rovinari - "U" Mobitelco Cluj 80-70 Sala Sporturilor Targu Jiu, spectatori 800 Energia: ... Energia a obtinut a doua victorie stagionala in fata campioanei en-titre "U" ... In tur, la Cluj, gorjenii castigasera in prelungiri, 92-89.
Handbalistii de la Energia Targu Jiu sunt mai putini la antrenamente, deoarece unii dintre ei au fost convocati la loturile nationale Energia Pandurii Targu Jiu se pregateste in efectiv redus in aceasta saptamana, patru dintre componentii echipei de handbal fiind convocati la loturile nationale, Mihai Paius la lotul "A", Darius Apolzan si Alexandru Asoltanei la lotul "B", iar Razvan Mledenciu la nationala de tineret.
Bicycle Music Festival se va desfasura in Parcul Carol si se va incheia cu un after party in fabrica si Club B52. In urma unor evenimente neprevazute aparute de curand, Bicycle Music Festival se muta intr-unul dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti, anume Parcul Carol.
Furnizorii de energie electrica vor fi obligati sa utilizeze la producerea electricitatii si surse regenerabile de energie, la nivelul unei cote care va creste gradual, pana in 2011, au declarat surse din Ministerul Economiei si Comertului.
Un proiect al Uniunii Europene vizeaza dezvoltarea pana in 2020 a surselor renegerabile de energie care garanteaza o mai mare independenta energetica.
Uniunea Europeana importa azi un sfert din necesarul de gaze naturale exclusiv din Rusia - dar acest sfert nu este decat media statistica, pentru ca procentajul difera de la tara la tara (bunaoara, in cazul Romaniei, dependenta de gazul rusesc e mult mai mare).
Cercetatorii sustin ca pana in anul 2050 energia va proveni din surse "verzi". Raspunsul pentru reusita initiativei sta in energia solara si eoliana.
Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice. ... Existenta carbunelui in subsolul Vaii Jiului a devenit cunoscuta inca din anul 1782, cand mineralogul Benko Janos arata ca a vazut arzand carbunii din aflorimente.
Culturile de rapita, dar si resturile vegetale, cum ar fi paiele si cocenii, pot constitui o oportunitate de afaceri, in contextul in care cererea de biomasa pentru producerea biodieselului este in continua crestere. Oameni de afaceri au vazut oportunitatea si doresc sa investeasca in biomasa si biodiesel.
Complexurile Energetice Rovinari si Turceni au prelungit pentru acest an contractele bilaterale de furnizare a energiei electrice cu opt firme, care au fost implicate in scandalul "energia".
Lucrarile de constructie vor incepe, probabil, in prima parte din 2008, valoarea proiectului fiind de 2,2 miliarde de euro. Construirea celor doua reactoare va creste si va modifica structura productiei de electricitate, astfel ca in 2014 energia nucleara va reprezenta intre 28 si 30% din total.
În 2009, combustibilul, cafeaua, tigarile, bauturile alcoolice, energia electrica si altele vor fi din start mai scumpe. Acciza pe care o vom plati la aceste produse va creste, pentru ca a crescut cotatia euro în raport cu leul.
Senatorul Gheorghe Marcu propune instituirea unei taxe claw-back pentru energia electrica produsa de hidrocentrale Senatorul Partidului Social Democrat, Gheorghe Marcu, propune instituirea noii taxe claw-back asupra producatorilor de energie electrica in sistem hidro.
Baschetbalistul american a fost trimis in teren de antrenorul Andelko Mandic in amicalul cu Energia Rovinari, castigat de gorjeni cu 99-91, dar nu a convins, iar SCM-U a renuntat sa-l achizitioneze Cu cateva zile inainte de startul returului Diviziei A, antrenorii echipei SCM-U mai cauta jucatori care sa suplineasca plecarile sarbilor Bajic si Vlaskovic.
Semnarea in portul turkmen denumit dupa supranumele fostului presedinte Saparmurat Niazov - Turkmenbashi - a acordului ruso-kazaho-turkmen de transport al gazelor din Asia Centrala spre pietele occidentale prin conductele apartinand companiei ruse de stat Gazprom da o lovitura aproape mortala ultimei - in ordine cronologica - sperante a Romaniei de a "se plasa" pe traseul vreunei conducte de resurse energetice.
Economiseste cat poti pentru oportunitati aproape providentiale, oportunitati care nu vor aparea insa pana in luna iulie. Daca nu ti-ai gasit locul, nu sta pe ganduri si calatoreste, analizeaza si investigheaza, pentru ca in felul acesta ti-ai putea gasi in sfarsit caminul unde sa te simti acasa.
In acel an, lui Einstein, atunci in varsta de 26 de ani, aveau sa-i fie publicate mai multe articole stiintifice.
Tarifele la energia electrica vor fi majorate cu 4,72% de la 1 decembrie, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
Faleza Inferioara a Dunarii a fost ieri dimineata, timp de citeva ore, locul unor demonstratii practice legate de modul in care energia solara poate fi folosita in locul celei electrice.
"Marea revolutie globala a secolului XXI se va petrece in domeniul energetic iar alternativa la sursele clasice de energie, poluatoare, o reprezinta pe termen lung energia produsa de hidrogen", spune fostul sef de stat roman Ion Iliescu, intr-un interviu acordat in exclusivitate in studioul video Forum Invest, in preambulul forumului Energy in Central & Eastern Europe organizat pe 2-4 noiembrie 2009 la Bucuresti.
google-analytics.com