Cautare

1312 de rezultate pentru "economie" (2.68 secunde)
Pe langa lipsa de competente constitutionale, dl Iohannis n-ar nici competente profesionale sa-si dea cu parerea despre ce e bine si ce e rau in economie.
In fotografia luata de pe palatul Parlamentului se vede cam care a fost efectul acestei chemari, precedata de consultari in ultimele zile cu mai multi reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor precum si cu organizatii neguvernamentale civice si diverse grupuri active din societate in care liberalii au facut apel catre toti cei interesati sa opreasca haosul din economie si atacul la Justitie.
Noul presedinte ANAF este licentiat in economie si absolvent al studiilor de master disciplina Analiza diagnostic si evaluarea afacerilor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice. ... - Anul 2019 este foarte important iar ANAF trebuie sa-si schimbe radical comportamentul in economie.
Printre laude si critici, ori printre explicatii despre cum sta treaba cu aprecierea leului, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, ne spune ca imbunatatirea standardului de viata depinde de cresterea productivitatii muncii in economie.
Salariul mediu net pe economie a crescut in ianuarie cu 5,2 la suta fata de luna precedenta, ajungand la 7.233.398 de lei, iar castigul salarial mediu brut s-a cifrat la 9.514.658 de lei, in scadere cu 2,2 la suta, informeaza Institutul National de Statistica (INS).
“Sistemul progresiv nu poate sa fie aplicat intr-o economie unde salariul minim net este de mai putin de 200 de euro.
Un studiu realizat de Grupul de Economie Aplicata (GEA), la cererea UGIR-1903, arata ca majorarea preturilor la utilitati va lovi in industria prelucratoare si va diminua valoarea adaugata bruta cu 4,3%, iar pe ramuri de activitate, cele mai afectate vor fi sectoarele industriei chimice, metalurgice si cea a materialelor de constructii.
Salariul mediu net pe economie a crescut in martie cu 5,1%, pana la 7,08 milioane de lei, dupa corectia negativa de aproape 7% din februarie, venituri mai mari fiind consemnate in majoritatea sectoarelor economiei, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Cota unica majorata + reduceri CAS = economie puternic stimulata Recent, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), a declarat ca o cota unica de impozitare mai mare, combinata cu diminuarea contributiilor la asigurarile sociale ar avea un efect favorabil asupra economiei.
Basescu a explicat ca motivul reformei fiscale demarate la inceputul anului 2005 a fost ca nimeni nu poate estima capacitatea de a sustine efortul protectiei sociale fara o economie performanta.
Tariceanu le-a transmis acestora ca, a€žin orice economie sanatoasa, salariile cresc in masura in care creste competitivitatea. Cu cat o economie este mai competitiva, cu cat este mai performanta, cu atat salariile pot sa creascaa€œ.
In Romania, veniturile din industria IT&C depasesc de zece ori salariul mediu pe economie, comparativ cu un raport de 3-5 ori in statele membre ale Uniunii Europene“, este de parere presedintele Asociatiei Nationale pentru Industria de Software si Servicii (ANIS), Florin Talpes.
“Migratia fortei de munca nu are legatura cu integrarea Romaniei in UE, dar este favorizata de deschiderea gruparii catre Romania”, a afirmat Daniel Daianu, fost ministru al Finantelor, in cadrul conferintei internationala “Piata de munca europeana se extinde catre est“ a fost organizata de Grupul pentru Economie Aplicata si reprezentanta in Romania a Fundatiei Friedrich Ebert.
"La inceputul acestui an, constatam ca o mare parte din economie nu este pregatita pentru socul integrarii. Acum, dupa 12 luni, constatam ca un tronson tot mai mare din economie devine pregatit pentru integrare.
Istoria glorioasa a Petromar nu se putea sfarsi, intr-o economie de piata controlata de rechini, decat lamentabil.
"Chiar daca nu ne asteptam la un soc la 1 ianuarie 2007, la momentul cel mai probabil al aderarii, pe termen mediu si mai ales pe termen lung modificarile structurale din economie vor fi semnificative.
Obiectivele Agendei Lisabona prin care Uniunea Europeana intentiona sa devina pana in anul 2010 cea mai dinamica si mai competitiva economie de pe mapamond bazata pe cunoastere, nu numai ca nu se prefigureaza a fi atinse in intervalul stabilit, insa decalajul dintre economia comunitara si cea a SUA sau unor extrem de dinamice state asiatice cum ar fi China a crescut si mai mult, in special in domeniul competitivitatii, a aratat Alexandru Lazescu, vicepresedinte al organizatiei Chelgate si unul dintre cei mai cunoscuti specialisti romani in domeniul problematicii UE, cu prilejul unui seminar organizat la Sinaia de catre Delegatia Comisiei Europene in perioada 13-15 iulie a.c.
Daca nu vor reusi sa obtina un salariu minim pe economie mai mare, sindicalistii ameninta cu miscari de strada, in prag de aderare.
Daca luam in calcul ca si salariul mediu net pe economie a cunoscut in ultimele luni o crestere continua, putem aprecia ca, oficial, adica in inscrisuri, romanii o duc din ce in ce mai bine.
Liviu Voinea, director la Grupul de Economie Aplicata (GEA), prezinta o alta consecinta benefica a integrarii, si anume faptul ca vom fi monitorizati suplimentar.
google-analytics.com