Cautare

1312 de rezultate pentru "economie" (2.88 secunde)
Proiectul de lege al PC potrivit caruia companiile care inregistreaza profit anual de peste 100.000 de euro vor plati o taxa de solidaritate de 1% catre pensionarii al caror venit este mai mic decat salariul minim pe economie a primit aviz favorabil in Comisia economica.
"Romania are o economie care poate fi etichetata, in multe din zonele ei, o economie de privilegii, in care nu intotdeauna au functionat sansele egale, in care clientela politica a avut acces la resurse, iar oamenii obisnuiti nu au avut nici o sansa pentru ca nu au cunoscut politicieni", declara Basescu.
Cele mai tari declaratii ii apartin, la finalul acestor sapte zile, reprezentantului local al Partidului Ecologist Roman, Romeo Candea, care, nefiind ocupat cu grija europarlamentarelor, partidul sau neparticipand la acest scrutin, indeamna populatia la economie cand vine vorba de agent termic, dar este suparat pe directorul SC Apaterm ca a facut economie ca pe vremea lui Ceausescu si da caldura abia de la 1 noiembrie.
Varujan Vosganian, detinatorul portofoliului de la Economie si Fianante, a anuntat marti necesitatea unui inventar precis al tuturor unitatilor posibil de privatizat si a stabilirii modalitatilor de privatizare.
Vrem ca studentii sa primeasca o bursa egala cu salariul minim pe economie, fie ca este vorba de bursa de studii sau de bursa sociala.
impozite mai mari, un stat care nu-i asculta pe oameni, interventia statului in economie, cresterea birocratiei, aceleasi promisiuni fara argumente economice", a spus Tudor Chiuariu.
Atat PDL, cat si PSD, au acceptat separarea Finantelor de Economie, sursele citate aratand ca democrat-liberalii ar fi dispusi ca Finantele sa revina social-democratilor doar sub conditia desemnarii unui ministru agreat si de premierul propus, Theodor Stolojan.
57 din 2008, "au acces la locuinta sociala, in vederea inchirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoana, realizat in ultimele 12 luni, sub nivelul castigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul National de Statistica in ultimul Buletin statistic anterior lunii in care se analizeaza cererea, precum si anterior lunii in care se repartizeaza locuinta" (modificare adusa art.
Indemnizatia de somaj ar putea fi stabilita independent de salariul minim pe economie, astfel incat nivelul ajutorului social sa fie mai mic decat in prezent, respectiv 75% din salariul minim brut pe tara, potrivit unui proiect de ordonanta.
Aceste locuri de munca nu pot fi mentinute decat daca exista o investitie masiva in economie. ... Astfel, 20% din banii Romaniei sunt alocati pentru investitii, pentru investitia din transport, pentru investitia din domeniul agriculturii, al mediului, al sanatatii, adica in acele domenii cu efect multiplicator in economie.
Acordul de imprumut financiar convenit de Uniunea Europeana cu Romania in parteneriat cu Fondul Monetar International va fi semnat luni de executivul european, prima transa de bani urmand sa vina in partea a doua a lunii iulie, a declarat presedintele Senatului si liderul PSD, Mircea Geoana, la finalul intrevederii sale de la Buxelles cu comisarul european pentru Economie si Afaceri Monetare, Joaquin Almunia.
"Emil Boc habar nu are de economie. In jurul lui nu veti gasi oameni calificati din punct de vedere economic", a acuzat Gusa.
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, a declarat joi in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Institutul National de Administratie ca unul dintre obiectivele pentru urmatorii cinci ani este ca salariul minim sa ajunga la jumatatea salariului mediu pe economie.
Acest lucru ar insemna o economie la bugetul de anul viitor de 0,35% din PIB.
De asemenea, si Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri restructureaza 260 de posturi, realizand o economie de 3,313 milioane lei. ... Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat o reducere de 401 posturi, reprezentand o economie de 12 milioane de lei pe an.
Seful statului a apreciat, totodata, ca o criza economica "nu poate fi stopata cu bani aruncati in economie", iar in conditiile in care marile investitii si-au oprit productia si marile piete de desfacere din Uniunea Europeana sunt in recesiune, mijloacele de relansare a economiei Romaniei sunt extrem de reduse.
Laurian Lungu - membru fondator al Grupului de Economie Aplicata (GEA). ... Gheorghe Oprescu - profesor universitar la catedra de Economie din Universitatea "Politehnica" Bucuresti.
Cu siguranta nu e vorba de o filozofie privind reprezentativitatea, parlamentarismul sau tipul de regim politic, si de ce nu, rolul statului in societate si economie in timp de criza si dupa.
Altfel spus, pentru un experiment, Ministerul Justitiei a cheltuit mai bine de patru milioane de lei.Economie invatata din experimente scumpeO situatie asemanatoare a fost semnalata si la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).
Senatorul Alexandru Cordos, secretarul Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala, ne informeaza, printr-un comunicat, ca senatorii PSD au obtinut, in comisie, adoptarea amendamentului privind valoarea punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie, din cadrul proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice.
google-analytics.com