Cautare

1312 de rezultate pentru "economie" (9.20 secunde)
Contabilii si expertii contabili au ajuns o grupare profesionala deosebit de importanta in economie, cu implicatii majore in dezvoltarea diverselor ramuri economice.
De la 1 ianuarie 2007, guvernul a majorat salariul lunar minim brut pe economie cu 18,2%, de la 330 la 390 de lei.
Pentru o economie mica si deschisa ca a României, (cursul de schimb) este o variabila vitala.
Impasul in care au intrat negocierile dintre confederatiile sindicale si patronate pentru stabilirea salariului minim pe economie, care nu a putut fi deblocat nici de catre Executiv, care a propus ca valoarea salariului pe anul 2008 sa fie 500 de lei, are consecinte si la alte niveluri.
Fiecare firma ar trebui sa-si plateasca salariatii in functie de performanta si de productivitatea muncii", a declarat presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.Coeficientul de ierarhizare 1 se aplica angajatilor necalificati, remunerati cu salariul minim pe economie.
Nici nu s-a trecut bine la salariul minim pe economie de 500 de lei, ca patronii au si început sa-l conteste, de teama ca trebuie sa achite sume prea mari angajatilor.
Majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie, programata pentru 1 ianuarie 2009, ar putea fi devansata cu câteva luni daca bugetul de asigurari sociale va termina anul 2008 pe excedent, a anuntat ministrul muncii, Paul Pacuraru.
Cresterea accelerata a salariului minim brut reprezinta una dintre cerintele impuse de Uniunea Europeana, Romania trebuind sa respecte principiile Cartei Social Europene si modelul social european care are ca obiectiv de politica economica un raport de 50% intre salariul minim brut pe economie si castigul salarial mediu brut.
Efectele crizei financiare ar putea fi cu mult diminuate daca in Romania ar exista o economie cu capital autohton puternic, nu dominata de marile companii straine, iar initiative precum crearea Companiei Nationale Energetice au scopul de a intari capitalul romanesc, a afirmat premierul Tariceanu.
Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului in lume din anul 2008 releva faptul ca in Romania salariul minim pe economie, care atinge suma de numai 540 de lei pentru un program cu norma intreaga, nu asigura un standard de viata decent pentru angajat si familia sa.
Recent, Grupul Economic pentru Economie Aplicata (GEA) impreuna cu Blocul National Sindical (BNS) si Confederatia Sindicala Cartel Alfa au anuntat ca, incepand cu luna martie, vor demara o campanie de strangere a 100.000 de semnaturi in vederea modificarii Legii privind pensiile obligatorii (Pilonul II) in sensul introducerii unui randament minim garantat al fondurilor de profil egal cu rata inflatiei.
El a precizat ca, datorita introducerii cotei unice de 16%, s-a scos la iveala din economia subterana 6-7%, iar aceasta economie neagra se stabilizase la un nivel oarecum acceptabil, de 25% din PIB.
"Salariul minim de 700 lei pentru zona privata e fezabil pentru Romania, mai ales ca 1,5 milioane de persoane din mediul privat sunt angajate pe salariul minim pe economie", a mentionat Valentin Mocanu, secretarul de stat in Ministerul Muncii.
Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, se intalneste astazi cu laureatul Premiului Nobel pentru economie in 2004, Edward C. ... Prescott, laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2004, este consilier principal pe Probleme Monetare in cadrul Federal Reserve Bank of Minneapolis, iar din 2003, profesor si presedinte al W.P.
Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru Economie afirma ca lumea se confrunta cu o incetinire de durata a economiei, comparabila cu "deceniul pierdut" prin care a trecut Japonia.
Europa are succes economic, iar acest succes dovedeste ca social-democratia functioneaza, argumenteaza laureatul Nobel pentru economie, Paul Krugman. ... Experienta europeana demonstreaza exact contrariul, sustine laureatul Nobelului in economie, arata ca "justitia sociala si progresul pot merge mana in mana".
Nouriel Roubini este profesor de economie in cadrul Universitatii din New York si presedinte al Roubini Global Economics, un think-thank specializat in analiza tendintelor economice.
Pe de alta parte, Victor Ponta este de parere ca Emil Boc ar trebui sa urmeze exemplul presedintelui american Barack Obama si sa faca statul sa intervina mai mult in economie.
Isarescu gandeste in termenii unui darvinism social prost inteles si considera ca nu se mai poate discuta de cresterea veniturilor bugetare (cresterea fiscalitatii ar fi intr-adevar devastatoare pentru economie), insa reducerea cheltuielilor bugetare fara atacarea cauzelor problemelor care au creat deficitul bugetar nu va fi decat un sacrificiu absolut inutil.
"China - a doua economie mondiala, o tara inflexibila si izolata in diplomatie si politica". "China are acum o economie mult mai mare, iar deciziile pe care ea le ia au repercusiuni asupra intregii planete", a constatat Tom Orlik, analist la Beijing in cadrul Stone & McCarthy Research Associates.
google-analytics.com