Cautare

928 de rezultate pentru "codul" (2.58 secunde)
97 din Codul de procedura penala, invocat de procurorul sef DNA Doru Tulus, in adresa trimisa PSD, se refera la obligatia predarii obiectelor si inscrisurilor.
pentru luarea de mita de la 3-12 ani (in codul actual) la 2-7 ani (pentru anumiti subiecti sunt chiar reduse la jumatate), iar pentru traficul de influenta si cumpararea de influenta de la 2-10 ani (in codul actual) la 1-5 ani.
"In mod sigur discutam si problema legata de data asumarii raspunderii Guvernului pe Codul penal si Codul civil, mai ales ca se pare ca raportul Comisiei Europene pe justitie nu va mai fi in iulie, ci in septembrie si atunci nu mai avem acea data care sa ne stranga atat de tare.
In primul rand, este vorba de o reforma profunda in domeniul judiciar si cand ma refer la domeniul judiciar am in vedere Codul civil si Codul penal, adica aceste doua coduri modernizeaza legislatia romaneasca, o pun in acord cu cea europeana si cu cele mai importante evolutii din lumea juridica mondiala.
Asa se poate intelege din faptul ca alesii urbei au dat cu oistea-n gard cu sase ani in urma, adoptand o hotarare care permite circulatia carutelor prin anumite zone din Craiova, desi Codul Rutier si hotararea de guvern prin care s-a aprobat regulamentul de aplicare interzicea expres atunci si interzice si acum circulatia carutelor in municipii.
Iar asta, desi Codul Rutier (OUG nr. ... 29, doar cuantumul amenzilor, cuprinse acum intre 500 si 1.000 de lei, insa permite in continuare circulatia carutelor in anumite zone, in ciuda interdictiei din Codul Rutier.
Codul de Conduita al U.E.-E.D.A. ... "La nivelul UE, s-a initiat un document ce cuprinde codul european de conduita in domeniul achizitiilor miltare.
Codul Penal si Codul Civil vor intra in vigoare, in noua forma, la 1 octombrie 2011, potrivit proiectelor de lege pentru punerea in aplicare a celor doua Coduri, aprobate miercuri de executiv.
"Cifrele de acolo nu sunt garantate pentru ca nu la toate se precizeaza codul capitolelor bugetare de unde se fac platile. ... "Cifrele de acolo nu sunt garantate pentru ca nu la toate se precizeaza codul capitolelor bugetare de unde se fac platile.
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca va propune Biroului Permanent al Camerei superioare ca, in sesiunea extraordinara solicitata de sefului statului, sa se discute si ordonantele de urgenta trimise de Guvern, printre care cea pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.
Premierul Boc a declarat luni ca guvernul va impune, prin Codul asistentei sociale, un plafon maximal pe care o persoana sau familie fara venit sa-l poata primi si a adaugat ca, in prezent, "o persoana poate castiga, stand cu mana intinsa, mai mult decat una care munceste pe branci opt ore".
Incepand cu 1 ianuarie 2011 si pana la 31 decembrie 2012, sistemul public de salarizare si ierarhizare va fi reformat si simplificat prin reducerea numarului de functii din sectorul bugetar, trecerea treptata la salarii nominale si eliminarea cumulului de functii, iar codul muncii si legea contractelor colective de munca vor fi revizuite pentru o "flexibilitate mai mare" in ceea ce priveste salariile.
"In luna noiembrie, voi prezenta spre dezbatere Codul Social. Am terminat deja prima parte a acestui cod, cea referitoare la prestatiilor sociale.
"In perioada urmatoare, in Comisia de munca urmeaza sa fie discutate Codul Muncii, Codul Social sau Legea pensiilor, asa ca numarul actual este insuficient pentru problematica acestei comisii, astfel incat noi si grupul UDMR am solicitat sa se modifice numarul", a motivat liderul PDL.
Guvernul se pregateste sa modifice Codul Muncii si nu oricum. Executivul vrea sa stati 12 ore pe zi la munca, iar in cazul in care angajatorul vrea sa va concedieze sa o poata face mai usor.
Petru Dandea declara in septembrie ca Ministerul Muncii are intentia de a introduce in Codul Muncii un principiu numit flexibilizarea angajarii, principiu care ar permite angajatorului sa decida concedieri fara motivare si notificare, acesta distrugand protectia sociala.
Plenul Senatului a adoptat marri o propunere legislativa a 22 de senatori PDL prin care este modificat Codul Fiscal astfel incat cota de impozit pe venit va fi redusa de la 16% la 10% incepand cu 1 ianuarie 2011.
"In perioada urmatoare, in Comisia de munca urmeaza sa fie discutate Codul Muncii, Codul Social sau Legea pensiilor, asa ca numarul actual este insuficient pentru problematica acestei comisii, astfel incat noi si grupul UDMR am solicitat sa se modifice numarul", a motivat liderul PDL.
"Intr-adevar, s-a vorbit de introducerea unui impozit simplificat de 3% pe cifra de afaceri, dar locul impozitelor este in Codul Fiscal, nu intr-o lege a bugetului. Oricum, Guvernul vrea sa introduca acest impozit in Codul Fiscal din ianuarie 2011", a spus Ialomitianu.
" Din planurile Guvernului, abia am apucat sa citesc ca vor schimba Codul Muncii, dupa care a navalit peste mine stirea ca Jandarmeria se doteaza cu echipament de reprimare a revoltelor. Chiar asa de rau o sa fie Codul Muncii ?
google-analytics.com