Cautare

1294 de rezultate pentru "arminizare fiscala" (3.72 secunde)
Este clar ca legiuitorul a vrut sa acopere toate tipurile de contracte prin care se transmit drepturi asupra constructiei sau asupra imobilului, pentru a evita posibilitatile de evaziune fiscala.
Computerele stabilesc în România ce societate este predispusa la evaziune fiscala si la alte încalcari ale legii. ...  Bonitatea unei firme din punct de vedere fiscal este stabilita, de aproximativ o luna, de calculator, pe baza unui soft nou introdus de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
571/2003 privind Codul fiscal, perioada fiscala in cazul taxei pe valoarea adaugata (TVA) este luna calendaristica.
87/1997 privind evaziunea fiscala (abrogata prin Legea nr. ... 241/2005 au fost introduse noi prevederi - cea mai interesanta fiind reducerea pedepsei in cazul returnarii sumelor facute prin evaziune fiscala. ... 27 din Codul de Procedura Fiscala.
În lupta acerba de recuperare a creantelor bugetare, institutiile subordonate Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) recurg la metode noi de a-i convinge pe datornici sa-si plateasca impozitele restante. ... La vanat de datornici „ANAF vrea sa descopere evaziunea fiscala prin nedeclararea impozitelor reale.
Companiile care au autoturisme nu vor mai beneficia de deductibilitate fiscala la cheltuielile cu combustibilii si cu intretinerea. Companiile sustin ca ar fi cea mai dura masura fiscala, iar firmele de leasing se tem de ce este mai rau. ... "Este cea mai restrictiva masura fiscala din ultimii ani.
Insa pe perioada aprobata pentru aplicarea regimului de declarare derogatoriu toate celelalte proceduri de administrare fiscala referitoare la plata obligatiilor bugetare si inspectia fiscala sunt aplicabile contribuabililor.
Potrivit Legii 241/2005, "constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la doi ani la opt ani si interzicerea unor drepturi, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile si omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii in actele contabile ori in alte documente, a veniturilor realizate" (art.
Evaziunea fiscala impiedica dezvoltarea firmelor Pe de alta parte, consilierul prezidential a mentionat ca firmele care vor sa investeasca in Romania si sa ramana pe piata in pofida dificultatilor legate de criza sunt nemultumite de nivelul evaziunii fiscale.
Ajustarea fiscala larga de care Romania are nevoie pentru adoptarea euro in calendarul stabilit presupune tinte ambitioase privind reducerea deficitului bugetar. ... Masurile de austeritate luate acum nu sunt de ajuns pentru consolidarea fiscala propusa de Guvern nici macar pentru acest an.
Acesta a aratat ca a venit FMI cu o misiune speciala pe Agentia Nationala de Administrare Fiscala si ca nu a prezentat public concluziile evaluarii, fapt ce a starnit nemultumirea PSD.
Aceasta lege se refera si la zona economica a painii, inclusiv evaziunea fiscala din sector. S-ar putea sa gasim, prin lege, in primul rand acele forme care imbunatatesc produsele de panificatie si patiserie, dar in acelasi timp care sa le aduca la vedere, ma refere aici la evaziunea fiscala.
In plus, tara noastra are cea mai mica absorbtie a fondurilor europene dintre toate tarile Uniunii Europene si o administratie fiscala ineficienta. ... In documentul Bancii Mondiale Romania apare ca o tara cu un buget lipsit de credibilitate, ceea ce afecteaza disciplina fiscala.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a dat publicitatii recent proiectul de hotarare de guvern pentru aprobarea normelor metodologice prin care Fiscul poate verifica situatia fiscala a romanilor. ... Ulterior, se trece la verificarea fiscala prealabila, care se face fara notificare, iar persoana in cauza nu se poate opune.
Aceasta perioada dificila a fost o adevarata provocare pentru consultantul fiscal care a avut posibilitatea de a oferi solutii de optimizare a poverii fiscale pentru clientii sai, de planificare fiscala si de reducere a costurilor".
Acum, Estonia se claseaza pe primul loc in UE la sustenabilitate fiscala si pe locul 3 in UE, fiind depasita doar de Australia si Noua Zeelanda.
evaziune fiscala Manelisti, interpreti de muzica populara, afaceristi cu firme pe pierdere de ani buni, profesori meditatori, feriti-va!
Una este denumita 'taxa de parcare curenta', are valoarea de 40 lei/an/vehicul si se percepe in cazul autovehiculelor inregistrate in evidenta noastra fiscala, deci pentru care utilizatorul - avand sediul, domiciliul sau resedinta in Craiova - plateste impozitul la noi.
Dobanzile mai ridicate au complicat, prin scumpire, refinantarea datoriei grecesti, generand o criza fiscala, care a obligat guvernul sa impuna masuri de austeritate severe.
Un agricultor din Plenita detine recordul in materie de TVA care trebuie platit statului pentru ca a muncit sute de hectare pe persoana fizica, dar nu s-a inregistrat ca platitor de TVA, asa cum prevede legea fiscala.
google-analytics.com