Cautare

1294 de rezultate pentru "arminizare fiscala" (4.44 secunde)
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a initiat o campanie de informare a liceenilor cu privire la plata taxelor si impozitelor.
Prin OG 35/2006 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala, a fost redefinit domiciliul fiscal pentru persoanele fizice, asociatiile si alte entitati fara personalitate juridica. ... 4, pentru a solicita modificarea domiciliului fiscal si eliberarea noului certificat de inregistrare fiscala, prezentand in acest scop urmatoarele:
Functie de concluziile inspectorilor fiscali, Irish Pub se poate inchide iar administratorii sai vor fi cercetati penal pentru evaziune fiscala, sau se va aplica doar o contraventie, iar asociatii sau reprezentantii lor vor rasufla usurati.
Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administratie Fiscala, a declarat la Iasi ca "greva functionarilor publici este inoportuna, nu se justifica si cred ca functionarii publici din Finante sunt folositi ca masa de manevra de conducerea sindicatelor sau a federatiilor sindicale care au organizat greva.
Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), companiile mijlocii reprezinta in acest moment 80% din veniturile unui judet.
Potrivit Codului de Procedura Fiscala valabil in anul 2006, "Ministerul Finantelor poate constitui fonduri pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul propriu si din unitatile subordonate, dupa caz, prin retinerea unei cote de 5% din sumele incasate prin executare silita, din sumele incasate in cadrul procedurii de reorganizare judiciara si faliment".
Rambursarea TVA pentru firmele inscrise in cazierul fiscal sau pentru care a fost deschisa procedura insolventei se va efectua in urma unei inspectii fiscale anticipate, nu ulterioare, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat alt proiect de act normativ prin care se modifica metodologia de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA adaugata cu optiune de rambursare.
In paralel, s-au facut verificari si de reprezentantii Fiscului, care au aplicat sanctiuni pentru evaziune fiscala. ... Doar 5% dintre firmele verificate s-au facut vinovate de evaziune fiscala.
Expertii contabili atrag atentia asupra faptului ca nu au fost consultate institutiile si organismele deja existente, cu atributii in domeniu, in vederea emiterii reglementarilor privind consultanta fiscala, desi reglementarile prevad o astfel de obligatie.
Conform noului Cod de Procedura Fiscala, persoanele fizice care nu-si vor depune la timp declaratiile de inregistrare fiscala vor plati amenzi care variaza intre 500 si 1.000 de lei, fata de maximum 150 de lei, cat era sanctiunea pana acum.
Majorarile au aparut in urma modificarii OG 92 /2003 privind Codul de procedura fiscala, anuntate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) inca in luna august. ... Pentru nedepunerea la termen a declaratiilor de inregistrare fiscala;
Companiile s-au plâns la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca nu doresc sa plateasca în plus pentru a le fi certificate declaratiile de catre un consultant.
Angajatorii sau platitorii de salarii sau venituri asimilate salariilor au obligatia de a depune pana la data de 29 februarie, la sediul Directiei Generale a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ), fisa model 210, respectiv fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii.
Companiile s-au plâns la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca nu doresc sa plateasca în plus pentru a le fi certificate declaratiile de catre un consultant.
Companiile s-au plâns la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ca nu doresc sa plateasca în plus pentru a le fi certificate declaratiile de catre un consultant.
Totalul veniturilor bugetare colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pe primele patru luni ale anului 2008 a insumat 49.572,73 mil. ... Ponderea cea mai mare (67%) din totalul veniturilor colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala o reprezinta veniturile bugetului de stat.
Romania nu dispune de programe fiscale pe termen mediu, iar expertiza independenta si activitatile de consultanta sunt limitate, se arata in raportul de tara publicat, joi, de Fondul Monetar International (FMI).Analistii atrag atentia ca Romania trebuie sa isi consolideze institutiile fiscale, iar reformele recomandate se refera la cresterea trasparentei politicii fiscale, limitatea revizuirilor bugetare, ancorarea politicii fiscale fata de o perspectiva pe termen mediu si dezvoltarea activitatilor de consultanta independenta pe probleme bugetare.FMI noteaza ca, incepand din anul 2000, Romania a reinstaurat disciplina fiscala si managementul finantelor publice a fost consolidat in anumite domenii.Totusi, analistii arata ca politica fiscala realizata pe termen scurt este asociata cu rezultate bugetare nesatisfacatoare, inclusiv cu o pozitie prociclica.Potrivit datelor preliminare privind PIB si executia bugetara, bugetul general consolidat a inregistrat anul trecut, un deficit de 2,33% din PIB conform metodologiei romanesti de calcul si de 2,53% dupa regulile ESA 95.Executivul a aprobat, la inceputul lunii martie, prima rectificare a bugetului de stat pentru 2008, prin care au fost operate reduceri de bugete la aproape toate ministerele, iar deficitul consolidat programat pentru acest an a scazut cu 0,4 puncte procentuale, de la 2,7% la 2,3% din PIB.Referindu-se la cadrul economic mai larg, analistii FMI arata ca exista semnale de alarma, ca urmare a nivelului inalt al deficitului de cont curent, a structurii balantei externe, orientata catre finantarea pe termen scurt si pe fondul supraincalzirii economiei."Asigurarea impotriva riscurilor externe necesita un mix mai bun de politici macroeconomice, politica fiscala suportand cea mai mare parte a procesului de stabilizare, fiind nevoie si de masuri aditionale pentru contracararea si administrarea vulnerabilitatilor sectorului financiar", se spune in raport.
In privinta recent infiintatei taxe de poluare pentru autovehicule, un comunicat de presa al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta precizeaza ca incepand cu data de 1 iulie a.c., stabilirea acestei taxe se efectueaza de catre autoritatea fiscala competenta, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis un proiect de ordin prin care va putea cesiona creantele fiscale pe care le administreaza, diferenta transformandu-se in venit la buget.
google-analytics.com