Cautare

1294 de rezultate pentru "arminizare fiscala" (3.08 secunde)
Ponderea contribuabililor care isi platesc la timp obligatiile la stat a crescut la aproximativ 90% in acest an, de la 66% in 2005, a spus joi presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Daniei Chitoiu. El a aratat ca, in prezent, 8-10% din contribuabili fac evaziune fiscala.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va intensifica, in perioada urmatoare, supravegherea si controalele la societatile comerciale care desfasoara activitati in domeniile economice cu risc de evaziune ridicat.
Oamenii de afaceri cer guvernului o strategie fiscala pe minimum trei ani.
Angajatii institutiei afla de evaziuni fiscale de amploare de la terte persoane sau institutii, ori intamplator, in timpul controalelor fiscale, a aratat directorul coordonator adjunct al Activitatii de Inspectie Fiscala din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj, Ioan Filipescu, in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri.
Un Buget in care fiecare ministru face ce vrea, nu-si asuma nicio politica sectoriala concreta si coerenta, ba mai mult, textul de lege propus nu are nimic legat de responsabilitatea fiscala, asa cum tot cei de la FMI o cer ca si conditie prealabila pentru acordarea urmatoarei transe de imprumut.
INS a publicat ieri, pentru prima data, informatii privind sarcina fiscala asupra costului fortei de munca, un indicator ce masoara proportia tuturor retinerilor (contributii sociale si impozit) suportate de angajat si angajator in totalul costului fortei de munca pentru un salariat etalon, care realizeaza 67% din castigul mediu brut al activitatilor de industrie, constructii si servicii comerciale.
Romania va intra intr-un proces de recuperare economica, iar in anul electoral 2012 este de asteptat un "mini-boom", potrivit Institutului de la Viena pentru Studii Economice Internationale (WIIW), care anticipeaza ca Guvernul va renunta la austeritatea fiscala si salariala in apropierea alegerilor.
Ajustarea fiscala putea fi facuta mai gradual Ajustarea fiscala, care a presupus masuri precum taierea cu 25% a salariilor bugetarilor, reducerea prestatiilor sociale sau cresterea TVA, putea fi facuta mai gradual, cu un impact mai redus asupra economiei, mai ales tinand cont de nivelul scazut al datoriei de stat, potrivit unui raport al FMI.
Cine seamana disciplina bugetara, culege relaxare fiscala.Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice. ... Cum a fost posibil sa se faca relaxare fiscala fara diminuarea echivalenta a prestatiilor sociale?
O iubitoare de teatru si opera din Bucuresti ne semnaleaza un caz de evaziune fiscala in doua institutii culturale bucurestene:
13 din Ordonanta de Urgenta 43/2002, text de lege care stabilieste competenta Directiei Nationale Anticoruptie in privinta infractiunilor de evaziune fiscala cu prejudiciu mai mare de un milion de euro.
Liga Alesilor Locali PNL, condusa de Ludovic Orban, cere Guvernului, printr-o rezolutie adoptata sambata, la Galati, elaborare unor masuri de relaxare fiscala. ... "Liga Alesilor Locali solicita conducerii PNL si specialistilor implicati in elaborarea programului de guvernare includerea unui nou set de masuri de relaxare fiscala, care sa cuprinda:
El a afirmat ca amnistia fiscala ar insemna posibilitatea esalonarii platii taxelor si veniturilor catre bugetul de stat, pentru unii agenti economici care, din "motive obiective", nu au facut aceste plati si, astfel, aducerea "din zona gri" in zona economiei reale, taxate, a unor venituri.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dat publicitatii punctajul obtinut de candidatii la functiile de conducere din Finantele judetene si din Garda Financiara.
Doi functionari ai fiscului din Olt au fost deferiti justitiei de procurorii DNA pentru ca, prin fals si abuz in serviciu, au contribuit la o evaziune fiscala de peste doua milioane de euro, produsa de trei afaceristi bacauani.
Analistii financiari sustin ca fiscul stie unde este evaziunea fiscala, dar ca nu actioneaza, multi functionari fiind corupti. ... Avem un ordin de la ANAF prin care ni se transmit domeniile de risc la evaziune fiscala:
O anomalie fiscala domneste in legile romanesti inca din 2006.
Iar acest comportament aberant, nefiresc, complet pagubos pentru Romania si romani s-a reflectat de curand si in atitudinea pe care Traian Basescu a avut-o fata de modul in care a inteles sa creeze un parteneriat si o fluiditate cooperativa fireasca si imperios necesara atunci cand vine vorba de aspectele ce tin de acomodarea economica si fiscala pe care Guvernul condus de Victor Ponta le propune si le incearca de fiecare data din 2012 pana in prezent.
Astfel, companiile furnizoare nu mai incaseaza TVA inscrisa pe factura fiscala emisa de companiile beneficiare, desi aceasta va figura in continuare in totalul de plata al facturii.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a declarat ieri ca intentioneaza sa aduca noi modificari Codului de Procedura Fiscala. ... Tot ieri, Bodu a apreciat ca in maximum doua saptamani noul Cod de Procedura Fiscala ar trebui sa fie aprobat de Parlament.
google-analytics.com