Cautare

776 de rezultate pentru "vointa" (5.75 secunde)
Convorbirile celor doi sefi de stat au relevat vointa comuna de consolidare a cooperarii la nivel de stat si, dincolo de aceasta, au pus in evidenta un autentic sentiment de prietenie ce se manifesta intre cele doua tari.
Guvernele nu se schimba cu banderole albe la mana, ci prin curaj, vointa si prin cinste in raport cu propria ta identitate politica", a afirmat Antonescu.
Nu mai reprezinta vointa poporului ci numai dorinta oamenilor din aceste grupuri. ... Partidele trebuie sa reprezinte cu adevarat vointa oamenilor, acolo unde oamenii ii imputernicesc sa-i reprezinte:
Iar ce se intampla la televiziuni, n-are legatura cu vointa oamenilor, care este in favoarea restructurarilor bugetare. ... Acum e momentul sa demonstreze vointa politica si sa ia masurile necesare in sectorul bugetar.
"Consideram ca este rea-vointa sau o interpretare politica deformata, care nu are ce cauta in indeplinirea prevederilor legii.
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, ca partidele actuale de la guvernare i-au aratat ca au vointa sa realizeze programele asumate, insa parlamentarii acestor partide sunt "indisciplinati".
Decizia luata miercuri de Curtea Constitutionala reduce la zero mijloacele de exprimare ale Opozitiei si incalca vointa unei parti insemnate a electoratului.
Eu consider ca trebuie sa pastram doar Curtea Constitutionala, pentru ca CCR va putea sa ne spuna de fiecare data, atunci cand vointa exprimata de puterea sovietelor nu a fost direct formulata, sa ne spuna ce au vrut sovietele, ce au inteles printr-o anumita reglementare".
Pentru 80% din actele aprobate in patru luni si jumatate, Parlamentul nu a facut decat sa ia act de vointa guvernului Boc, fie ca a fost vorba de OUG-uri sau de angajari de raspundere.
Primul ignora vointa cetatenilor si colectivitatilor. ... Vointa exprimata de populatie este decisiva. Proiectul lui Traian Basescu prevede retrogradarea a 300 de localitati, care ar urma sa devina din orase, comune si din comune, sate.
Daca trece, coalitia a luat sfarsit Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, ca motiunea de cenzura care va fi depusa de USL in 17 aprilie va fi un test pentru coalitie si a precizat ca daca aceasta va trece, "coalitia a luat sfarsit", pentru ca inseamna ca nu exista o vointa politica pentru a sustine actualul guvern.
Mai mult decat atat, presedintele nu mai reprezinta de mult vointa majoritatii cetatenilor, ci propria sa vointa, pe care incearca sa o impuna prin orice mijloace.
Mai mult decat atat, presedintele nu mai reprezinta de mult vointa majoritatii cetatenilor, ci propria sa vointa, pe care incearca sa o impuna prin orice mijloace", a argumentat social-democratul.
Modul direct in care a cerut Guvernului sa legifereze practic fara Parlament, submineaza democratia, prin nesocotirea rolului legislativului, forul democratic de dezbatere constituit prin vointa poporului, prin incurajarea procedurii de angajarea raspunderii de catre Guvern, procedura care trebuie sa fie exceptie si nu regula", se arata in document.
In plus, a aratat acesta, in perioada urmatoare va face toate eforturile care tin de guvern pentru a explica prietenilor si partenerilor europeni ai tarii noastre ca Romania functioneaza ca stat de drept, ca astazi vointa Parlamentului a fost exprimata constitutional si sa garantez ca pe 29 iunie referendumul va fi organizat corect, impartial si vointa romanilor va fi respectata in totalitate.
Si nimeni nu-si permite sa ignore vointa nationala, exprimata puternic de poporul roman. ... Cred ca si premierul Ponta ar trebui sa-l pregateasca pe Barroso, Comisia Europeana, in general, cu gandul ca poporul roman a decis si ca vointa nationala e ireversibila.
Parlamentul ar trebui sa analizeze neintarziat maniera in care procurorii si-au demarat anchetele referitoare la referendum, afirma liderul liberal Varujan Vosganian, care e de parere ca, tocmai rezultatele anchetelor orchestrate de Parchet arata, de fapt, vointa majoritara de demitere a lui Traian Basescu.
A venit vremea ca romanii sa-si infaptuiasca destinul democratic in propria lor tara cu vointa lor, cu inima lor si cu votul lor.
Ultima isprava a presedintelui Traian Basescu este un discurs electoral, gen Farfuridi, in care ne-a spus verde in fata ca, in ceea ce priveste numirea viitorului guvern si premier, nu va conta prea mult rezultatul de la urne, ci vointa sa suverana, afirma analistul politic Stelian Tanase.
Stabilirea dreptului poporului de a participa la guvernare si de a se bucura de sufragiu universal este reglementata chiar in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, astfel prin art.21 "Vointa poporului trebuie sa constituie baza puterii de stat;
google-analytics.com