Cautare

972 de rezultate pentru "vedetecampanie cancer san" (7.33 secunde)
Desi boala este rara la barbatii sub 50 de ani, expertii considera ca majoritatea varstnicilor au cel putin urme de cancer prostatic. Din motive neintelese, barbatii afro-americani au un risc mai mare de a dezvolta aceasta boala si au cea mai mare rata de deces cauzata de acest cancer.
Senatoarea Doina Silistru a prezentat in plenul Senatului, in sedinta din data de 30 septembrie 2014, o Declaratie oficiala a Senatului Romaniei, intitulata "1 Octombrie - Ziua de lupta impotriva cancerului de san in Romania" ________________________________________ Cancerul reprezinta o problema majora de sanatate publica pe plan mondial, cu variatii legate de incidenta, mortalitate, supravietuire, factori determinati de mediu, programe mixte de prevenire, diagnostic, tratament si paliatie.
Cu factorii de risc cunoscuti putem explica 35% din cazurile de cancer, dar raman inexplicabile 65% din cazurile de cancer, afirma Catherine Hill, epidemiolog al cancerului la Institutul Gustave Roussy-(Villejuif). Ea semnaleaza veriga lipsa, identificata de doi cercetatori de la Johns Hopkins Cancer Center din Baltimore.
Luna martie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros, ocazie cu care Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) si Liga Romana de Cancer continua, pentru al treilea an consecutiv, seria de actiuni menite sa atraga atentia opiniei publice cu privire la acest tip de cancer si la simptomele sale, modalitatile de prevenire si diagnosticare precoce.
In data de 15 februarie 2016, Coalitia pentru Cauza Copilului cu Cancer a organizat la Bucuresti dezbaterea cu tema Asistenta copilului cu cancer in Romania -progrese si provocari.
Steluta Indrei) Este un cancer foarte agresiv, cu putine sanse de supravietuire. Este un cancer foarte frecvent, fiind a treia cauza de mortalitate in randul femeilor. Dar este singurul cancer care poate fi prevenit printr-un simplu vaccin.
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) si Liga Romana de Cancer continua si in acest an in luna octombrie campania de informare despre cancerul de san "Nu am facut destul!", cu mesajul "Acum e randul tau sa ai grija de mama mea!".
Cele mai multe cazuri de cancer endometrial nu pot fi prevenite, dar poate fi tratat atunci cand este depistat precoce. ... Stim ca femeile cu anumiti factori de risc pot fi mai predispuse decat altele sa dezvolte cancer de endometru. ... Hiperplazia nu inseamna cancer, dar uneori se transforma in cancer.
Speranta de viata este de 90% la femeile care descopera ca au cancer ovarian in stadiul I", a spus Mircea Gongu, medic specialist Oncologie Medicala. Anual, in Romania, sunt descoperite 1.850 de cazuri noi de cancer ovarian. ... Primele simptome de cancer ovarian sunt nespecifice.
Daca este vorba de cancer de san, acesta recidiveaza tot la nivelul tesutului mamar. ... De exemplu, un cancer diagnosticat initial la san poate recidiva "la distanta", la plamani. ... Toate substantele estrogen-like, adica acele substante care introduse in organism se comporta asemanator estrogenului natural, pot favoriza recidiva cancerului de san.
Radioterapia, o procedura care poate vindeca pacientul bolnav de cancer sau care poate fi folosita ca terapie adjuvanta, pentru a preveni recidivele dupa o interventie chirurgicala de indepartare a tumorii primare.
Cea mai radicala metoda de prevenire a cancerului - Ce este mutatia BRCA Operatia de extirpare a sanilor (mastectomia), la care a fost supusa recent si actrita Angelina Jolie, reprezinta cea mai radicala metoda de prevenire a unui risc ridicat de cancer mamar.
Steluta Indrei) Este un cancer foarte agresiv, cu putine sanse de supravietuire. Este un cancer foarte frecvent, fiind a treia cauza de mortalitate in randul femeilor. Dar este singurul cancer care poate fi prevenit printr-un simplu vaccin.
Cancerul la plamani (cancerul pulmonar) este un tip de cancer care se dezvolta pornind de la nivelul plamanilor si se regaseste pe locul doi in Romania ca si frecventa, imediat dupa cancerul de san. Din pacate, reprezinta o forma de cancer cu un grad ridicat de mortalitate.
Femeile diagnosticate cu cancer de san au un risc aproape de doua ori mai mare decat restul populatiei de a dezvolta un al doilea tip de neoplasm intr-o alta zona a corpului, arata un studiu recent al Granada Cancer Register, din Spania.
La 70% dintre pacientii cu Aproape jumatate dintre persoanele care au cancer afla prea tarziu ca sufera de aceasta boala, sansele lor de supravietuire scazand foarte mult, se precizeaza intr-un raport recent al Institutului pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie.
Vaccinul care tine pe loc cancerul de san (Autoare: ... efecte secundare moderate, eficient in majoritatea formelor de neoplasm mamar Un vaccin terapeutic contra cancerului de san capabil sa incetineasca evolutia bolii a fost realizat la Scoala de medicina a Universitatii din Washington.
o solutie pentru femeile operate de cancer de san In ultima vreme materialele, forma si culoarea protezelor de san au fost in permanenta perfectionate.
- Sunt din ce in ce mai multe cazuri de femei care se imbolnavesc de cancer si care, dupa chimioterapie, isi doresc, totusi, sa aiba copii. ... - Sunt femei care au cancer la san sau cu alta localizare, genitala.
Femeile din Varasti, judetul Giurgiu vor beneficia, in perioada 23 Octombrie - 29 Noiembrie 2017, de mamografii si teste Babes-Papanicolau realizate gratuit in cadrul campaniei de Diagnostic Mobil - Cancer de san si col uterin organizate de Fundatia Renasterea.
google-analytics.com