Cautare

1430 de rezultate pentru "valori" (3.23 secunde)
Temperaturile maxime vor avea valori de la 12...13 grade in nordul Moldovei pana la 23...25 de grade in Muntenia si vestul Dobrogei. ... Temperaturile maxime vor avea valori apropiate de 20 de grade, putin mai scazute in estul Transilvaniei in jur de 17 grade la Miercurea Ciuc.
BANAT In intervalul 13 - 17 iunie va urma o incalzire usoara si treptata a vremii, spre valori medii ale maximelor diurne de aproximativ 28 de grade, ceea ce caracterizeaza o vreme calda pentru mijlocul lunii iunie.
De luni in sir, asistam cu totii la miscari sociale de mare amploare care vizeaza tocmai aceaste valori nationale aflate in pericolul de a fi decimate si eliminate definitiv din circuitul natural al statului roman si al patrimoniului international de valori, prin infestarea si imbolnavirea solului, subsolului si chiar a oamenilor din aceste zone.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, de 37,2 l/mp, exceptand regiunile vestice si centrale , unde sunt posibile valori excedentare.
Lumea s-a intors pe dos, copiii isi bat ori isi ucid parintii, tineri netrebnici violeaza, apoi ucid cu bestialitate batrane neputincioase, nu mai exista onoare, cinste, munca,generozitate, nimic din ceea ce inseamna valori morale si spirituale stramosesti.
Plaiurile romanesti, din timpuri stravechi, parte a istoriei si culturii nationale, dispun de bogate comori spirituale, de valori artistice. ... In societatea actuala s-a ajuns la deteriorarea traditiei, la innoirea fortata cu anumite valori, care nu au de a face cu valorile comunitatii romanesti.
In Banat, la inceputul intervalului, procesul de racire a vremii va determina inregistrarea unor valori in general mai scazute decat cele obisnuite ale perioadei, astfel ca ziua vor fi in medie 3 - 5 grade Celsius, iar noaptea intre - 7 si - 4 grade.
Incepand din 3 septembrie, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 9 â€" 13 septembrie, vremea va deveni normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada a anului, cu valori maxime ce se vor situa, in medie, in jurul a 23...24 de grade si minime de aproximativ 12...13 grade.
Intre aceste valori, exista ceea ce americanii numesc prehipertensiune arteriala tocmai pentru a-i speria pe subiectii in cauza cu valori tensionale peste cele optime, iar in nomenclatura europeana exista high normal, adica tensiune normala inalta.
Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei.
In Banat si Oltenia, cele mai ridicate valori diurne se vor situa in jurul pragului de canicula, iar indicele de temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe spatii mici 80 de unitati, conditii in care va aparea starea de disconfort termic.
In urmatoarele doua zile se va raci, iar maximele diurne nu vor mai depasi valori medii de 26 -27 de grade. Pana la sfarsitul intervalului se va incalzi din nou, iar mediile vor ajunge la valori de 31 - 32 de grade.
Datele inregistrate in perioada 1961 - 2017 la statiile meteorologice din reteaua ANM arata ca temperatura medie multianuala a lunii octombrie are valori cuprinse intre 10 si 12 grade Celsius, in zonele de campie si deal din Oltenia, Muntenia, Banat, Crisana, Dobrogea, precum si pe areale mai restranse din Moldova.
Anuntata cu multe surle si trambite pe mai multe canale media, sarbatoarea (organizata de catre Primaria Municipiului Bailesti, Consiliul Local Bailesti si Casa de Cultura Amza Pellea) s-a dovedit, in opinia mea, un desavarsit esec si un nou prilej de substituire a unor valori traditionale cu non-valori sau simboluri false.
Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile diurne vor marca o scadere usoara spre valori medii de 22-.23 de grade Celsius.Temperaturile minime vor avea usoare variatii in prima saptamana, cu tendinta de crestere spre sfarsitul acesteia, iar media acestora se va situa in jurul a 9 grade Celsius.
Si acestea s-au schimbat, iar o noua generatie, care nu a cunoscut comunismul si tirania, vine sa isi impuna propriile valori peste cele ale noastre, ramase doar o amintire ponosita.
Nici alte valori morale ca toleranta, tactul sau politetea nu sunt luate in serios de responsabilii de maine ai destinelor Romaniei.
Craiova a dat istoriei si culturii romanesti suficiente, extrem de mari valori ca sa putem alege superlativele si sa eliminam mediocritatile sau valori catalogate astfel doar pentru una sau doua actiuni, oarecum benefice. ... si a marilor valori, si a oamenilor modesti, ca mine.
Craiova a dat istoriei si culturii romanesti suficiente, extrem de mari valori ca sa putem alege superlativele si sa eliminam mediocritatile sau valori catalogate astfel doar pentru una sau doua actiuni, oarecum benefice. ... si a marilor valori, si a oamenilor modesti, ca mine.
Mai ales ca putem vorbi despre valori morale, culturale, politice, militare etc. ... Mari valori ale culturii universale (Shakespeare, Newton, Kant, Hegel, Beethoven) au ocupat locuri modeste. ... Ceea ce a micsorat dramatic numarul de valori recunoscute international, atat de mare in perioada interbelica.
google-analytics.com