Cautare

390 de rezultate pentru "tumora cu celule gigant" (2.58 secunde)
Popescu anunta in anul 2010 descoperirea unui nou tip de celule, cunoscute sub denumirea de telocite. ... - Telocitele sunt niste celule care nu sunt nici celule nervoase, nici musculare si nici epiteliale. Nefiind niciunul din acestea trei, nu ramane decat sa fie celule care sunt intre celelalte trei tipuri.
Celulele care formeaza tumora nu se dezvolta si multiplica normal, si cresc necontrolat extinzandu-se si la alte tesuturi. Cancerul prostatic este, de obicei, o tumora cu crestere lenta, deseori nedeterminand simptome pana la stadii avansate.
Din pacate, reprezinta o forma de cancer cu un grad ridicat de mortalitate. ... Riscul creste o data cu lungimea perioadei in care se fumeaza si numarul de țigari fumate.
GIST este o tumora care, statistic, afecteaza circa 10-20 persoane la un milion de locuitori in SUA, 14 in Suedia, 129 in tarile nordice, incidenta maxima fiind in apropierea varstei de 50-60 ani.
Ivanovic si colegii sai (Etablissement Francais du Sang Aquitaine-Limousin), impreuna cu o echipa de cercetatori de la Cryo-Save, au demonstrat ca celulele stem multiplicate pot fi inghetate si dezghetate fara a fi afectata calitatea lor.
Cancerul de Piele - Simptome, diagnostic si tratament Cancerul de piele este o tumora maligna a celulelor ce alcatuiesc pielea. ... Melanomul malign este cea mai grava forma a cancerului de piele si cea mai putin intalnita, dar cu mortalitatea cea mai crescuta.
O substanta injectata in celulele maligne ii va ajuta pe chirurgi sa elimine in intregime tumora (Autoare: ... - Astfel, celulele sunt mai vizibile, chirurgul avand mai multa siguranta si posibilitate de a extirpa tumora maligna in totalitate.
O tumora benigna gigant, de la baza creierului, indepartata prin microneurochirurgie (Autor: Magda Marincovici) O interventie de microneurochirurgie la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri a fost efecutata, intr-un spital privat, de o echipa interdisciplinara (ATI, neurochirurgie), coordonata de medicul Sergiu Stoica.
Daca vreau sa fac ceva aici, trebuie sa rezolv singur, apeland la relatiile personale Dupa 7 ani in care a operat bolnavi cu suferinte neurologice dintre cele mai complexe, in spitale din Anglia, castigandu-si aprecierea seniorilor englezi si respectul bolnavilor, traind si muncind intr-o lume civilizata bazata pe reguli, respect si spirit de echipa, medical Horatiu Ioani a revenit in Romania.
Ce este cancerul Organele si tesuturile corpului sunt alcatuite din mici "particele" numite celule. Cancerul este o boala a acestor celule. ... Daca, din diferite motive, acest proces scapa de sub control, celula va continua sa se divida, dezvoltandu-se o "masa", care este denumita "tumora".
Tratament cu celule modificate genetic contra HIV (Autoare: Magda Marincovici, Jurnalul National) Cercetatorii americani au pus la punct un tratament capabil de a crea, in cazul bolanvilor infectati cu HIV, o rezistenta naturala contra acestui virus.
Maya Simionescu cu ocazia infiintarii Societatii Internationala de Medicina si Chirurgie Regenerativa (SIMCR). "O mare speranta in viitor este aceasta medicina regenerativa, cu alte cuvinte sa poti sa regenerezi un organ modificat, bolnav, sa regenerezi zona respectiva cu propriile tale celule.
Cryo-Save Group, lider international in domeniul stocarii de celule stem wi cea mai mare banca de celule stem in Europa, sub noua conducere a lui Frederic Amar, anunta ca isi va schimba numele in Esperite si ca se va extinde in zona medicinei preventive, regenerative, proteomice si genomice.
Mariustuca.ro / Centru de Transplant de Celule Stem la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (Autoare: Magda Marincovici) La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a fost inaugurat, azi, un centru de transplant de celule stem, al patrulea din tara noastra.
Poate aparea oriunde exista celule adipoase in organism, cel mai frecvent in grasimea de sub piele (lipom subcutanat), din jurul intestinelor (lipom mezenteric) sau in tesutul adipos din spatele peritoneului (lipom retroperitoneal).
Spermatozoizi din celule ale pielii (Autor : Magda Marincovici) Cercetatorii britanici si israelieni au facut un prim pas in obtinerea de spermatozoizi din celule generatoare pornind de la celule ale pielii.
Chiar povesteste ca unul dintre profesorii cu care lucra a spus la un moment dat, dupa o operatie ca daca ar fi sa i se intample ceva, singurul pe mana caruia s-ar da fara regrete ar fi doctorul Ioani.
Cristina Mazilu) Prin stadiile cancerului I-IV se intelege ce dimensiuni are tumora (de la T1 la T4) si daca exista sau nu ganglioni axilari, mobili sau fixati.
Stadiile cancerului de san si tratamentele corespunzatoare Prin stadiile cancerului I-IV se intelege ce dimensiuni are tumora (de la T1 la T4) si daca exista sau nu ganglioni axilari, mobili sau fixati.
Nas si vagin regenerate in laborator La Bucuresti, cercetatorii de la IBPC "Nicolae Simionescu" lucreaza la refacerea cu celule stem a inimii afectate de infarct Regenerarea unui organ in laborator pornind de la celulele pacientului reprezinta un vis pentru orice medic, care devine realitate gratie progreselot imense ale medicinei regenerative.
google-analytics.com