Cautare

2286 de rezultate pentru "trecerea timpului" (2.74 secunde)
Trecerea timpului (Autor: ... Problema timpului Propria noastra intelegere a timpului si a spatiului a fost conditionata de teoriile lui Newton, Descartes, Leibniz care au contribuit esential la stabilirea caracteristicii dualiste a culturii occidentale.
voceatransilvaniei.ro / Avertismentul lui Isarescu despre trecerea la euro:
Trecerea timpului este un fenomen pe care il putem masura destul de precis in prezent. Totusi, perceptia asupra timpului se schimba constant de-a lungul vietii. ... Adrian Bejan, profesor universitar din SUA, originar din Romania, explica modul in care perceptia timpului este alterata.
Constanta a gandirii filosofice, reflectia asupra timpului a fost preocuparea de baza a ganditorilor lumii. Pascal a incercat sa dea o definitie timpului. ... moment efemer, boaba de nisip in clepsidra timpului si unitate de masura a eternitatii. ... Conteaza mult perceptia personala asupra timpului.
Practic, cercetatorii vorbesc in aceasta teorie de existenta a doua sageti ale timpului, una care merge inainte si alta inapoi, din perspectiva noastra. ... Ce este "sageata timpului"?
Doua dintre trupele legendare are rockului romanesc - CELELALTE CUVINTE si CONEXIUNI - se reunesc pentru a sustine un concert in data de 4 noiembrie, la Arenele Romane din Bucuresti, in sprijinul Campaniei Nationale Oamenii Timpului, al carei scop este de a recunoaste si promova personalitatile de prestigiu din spatiul romanesc si proiectele acestora.
Noua teorie incredibila a timpului: ... Aceste parti ale timpului le consideram distincte, adica un moment din trecut nu poate exista in prezent sau in viitor decat sub forma unei amintiri si nu fizic.
Cand se schimba ora in Romania in anul 2017 Specialistii spun ca avem nevoie de o saptamana pentru ca organismul nostru sa se adapteaze la trecerea la ORA DE VARA. ... Trecerea la ora de vara ne afecteaza sanatatea inimii.
Unii invatati presupun ca in campul intinderii timpului s-a format un semnal-fantoma, pe care il primesc vasele de atata timp si daca toate aceste nu sunt minciuni si falsuri, ar trebuie sa ne pregatim pentru SOS-ul din 2008.
Conform prognozei ANM, in regiunea Transilvaniei, procesul de incalzire a vremii din intervalul 8-12 aprilie va insemna trecerea de la 9 grade spre valori termice diurne de 17 grade.
Francezii de la TDF si operatorul de sateliti SES, interesati de trecerea la televiziunea digitala in Romania Grupul francez TDF - care a construit si opereaza retele de televiziune digitala terestra in mai multe tari europene - si SES (Astra) - unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicatii prin satelit - sunt interesate sa participe la procesul de trecere la televiziunea digitala in Romania, au declarat reprezentanti ai celor doua companii in cadrul conferintei "International Digital Forum", organizata in Bucuresti de Asociatia pentru Comunicatii Digitale.
Noi la Paste sarbatorim altceva decat evreii, si anume trecerea de la moarte la viata si de pe pamant la cer. ... Evreii sarbatoresc la PASTE iesirea din robia egipteana, trecerea prin Marea Rosie, trecerea prin pustie si ajungerea lor in Canaan.
Titlul articolului - Trecerea Dunarii cu bacul de la Ostrov - contine o inexactitate, pentru ca trecerea Dunarii nu este la Ostrov, ci la Chiciu-Silistra.
Straina la bal sau despre imblanzirea timpului La un an de la lansarea primului sau volum de poezie, Obsesii, Eva Constantinescu creeaza volumul Straina la Bal care vine sa consacre vigoarea talentului sau si sa releve noi fatete ale mesajului poeziei sale.
Niciun alt poet renascentist n-a trait atat de intens ca Shakespeare sentimentul trecerii timpului, infatisindu-l pe Orfeu in cel mai dramatic moment al vietii sale, in care Euridice moare a doua oara din propria lui vina.
Trupa ARTHUR va deschide evenimentul CELELALTE CUVINTE si CONEXIUNI, din data de 4 noiembrie, de la Arenele Romane, din cadrul Campaniei Nationale Oamenii Timpului.
https://youtu.be/41ft--K3vcw VUNK lanseaza piesa Ajunge, extrasa de pe materialul discografic Domnul Portocaliu si Masina Timpului, cu un proiect video inregistrat in timpul concertului aniversar Deja Vu.
Perceptia timpului se schimba pe parcursul vietii, iar la varsta adulta, timpul pare sa curga din ce in ce mai repede. ... Mai multe teorii incearca sa explice aceasta senzatie de accelerare a timpului odata cu varsta.
La randul lor, cei care coboara spre Valea Vlaicii de pe Principatele Unite trebuie sa opreasca si ei la indicatorul "Cedeaza trecerea", vopsit pe carosabil pe sensul de mers catre semafoare chiar in dreptul magazinului Romstal.
de la gestionarea corecta a riscurilor in firmele private si pana la trecerea treptata la euro. ... Trecerea brusca la euro ar fi o greseala Guvernatorul BNR este de parere ca nu trebuie sa ne grabim cu trecerea la euro, ci trebuie sa urmam pasii stabiliti impreuna cu UE.
google-analytics.com