Cautare

925 de rezultate pentru "traditionale" (3.37 secunde)
La standul Cozonac Domnesc de la targul Piata Taraneasca gasiti atat cozonac cu nuca, rahat si stafide, cat si multe ate prajituri traditionale, facute dupa retete romanesti: ... Atestarea produselor traditionale - recunoasterea traditionalitatii unui produs prin intermediul inregistrarii sale in conformitate cu prevederile legale.
Atunci cand a lansat Alianta Noastra, liderul Marian Munteanu parea ca isi asuma un mesaj al renasterii nationale intemeiat pe valorile traditionale si pe respectarea intereselor legitime ale Natiunii Romane.
Nicoleta Simona Vaduva a participat recent la targul de produse traditionale Piata Taraneasca si Mester(esti) organizat in curtea MTR.
Infiintata in 1953 de catre politistul satului Stow, Bob Milne, orchestra este adesea prezenta la evenimente de prestigiu din intreaga Scotie, cum sunt de exemplu spectacole de hipism, sarbatori traditionale locale, concerte, festivaluri, Campionatul Scotian si Campionatul Mondial al Fanfarelor.
Gramsci a fost cel care a pus bazele unei noi si faimoase strategii de distrugere a reperelor morale traditionale, care s-a dovedit a fi foarte eficienta.
La Zilele Municipiului Calarasi participa si Stana Dumitru cu produse traditionale din lemn. ... Am venit cu produse traditionale idn lemn:
Cirpaci din Arad participa la Targul de Craciun organizat in curtea MTR cu ii traditionale, vechi de 100 de ani - inte 200 RON - 500 RON, din zona Banatului, Apuuseni, Sibiu, Brasov, cu un valnic (zona Banatului bulgaresc) - facut cu fir metalic, facuta inainte de Primul Razboi Mondial - la 1.500 RON, covoare vechi romanesti facute din lana, la tara, din anii '40 - '50, la 300 RON, 400 RON si 600 RON, fete de perna traditionale - la 100 RON, braie traditionale - la 100 RON si 150 RON, ilice - la 200 RON, 300 RON si 400 RON, marame vechi - la 100 RON, un costum vechi, de dama, din matase - la 500 RON, ne-a spus Stefan Carpaci.
Daca va place kurtosul puteti manca un kurtos kolacs bun la targul de produse traditionale organizat zilele acestea in Parcul Cismigiu.
In consecinta, oamenii de stiinta vor considera ca si cele mai absurde explicatii traditionale - planeta Venus, fulgere globulare, vartejuri de praf, stoluri de pasari, fenomene naturale necunoscute, avioane secrete, baloane, farse etc. ... Dar fenomenul OZN nelinisteste si majoritatea religiilor traditionale, pilonul cel mai puternic al moralitatii.
El a deturnat aceasta initiativa civica, incercand sa foloseasca in interesul sau un previzibil rezultat in favoarea familiei traditionale.
Mai mult decat atat, cei care doresc sa prepare produsele dupa metodele traditionale au posibilitatea sa obtina atestatul de produse traditionale si vor putea astfel sa le comercializeze si in afara tarii. Acestea vor putea fi insa vandute numai in magazine sau in standuri specializate, inscriptionate cu "produse traditionale".
Printre produsele la mare cautare de Paste se numara vinul, cozonacii, ciocolata de Paste si preparatele de gastronomie traditionale, ca drob si stufat.
In ceea ce priveste produsele traditionale, pentru care MADR a facut o lista de circa 1.500 de astfel de produse doar pentru a prezenta potentialul Romaniei, sistemul de protectie al acestora se refera doar la reteta produsului.
Recunoscuta pentru calitatea produselor traditionale prezentate, editia a doua a acestui targ va mai oferi vizitatorilor doua premiere: ... Bineinteles ca nu vor lipsi bauturile traditionale si spectacolele live de cantece ale lui Ion Popa si de dansuri ale ansamblurilor din Topoloveni (Arges) si Izbiceni (Olt).
Paul Comsa) Puteti inota impotriva curentului in una din piscinele sale, puteti manca gratuit preparate specifice a sase bucatarii traditionale, puteti dezvolta proiecte proprii, puteti avea la picioare lumea intreaga:
Manifestarea s-a desfasurat, ulterior, la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, din Dumbrava Sibiului, in mai multe editii, iar de aici a pornit din nou la drum si s-a oprit la Muzeul Bucovinei din Suceava.
Evenimentul cheie al Zilelor Muzeului Taranului din acest an este expozitia Transporturile traditionale din Romania, care va fi deschisa pe 19 septembrie 2013, in salile Oaspeti si Irina Nicolau. Expozitia, inedita in peisajul muzeal, isi propune a fi o sinteza a mijloacelor de transport traditionale utilizate in Romania.
ii traditionale, camasi de femeie si de barbat, catrinti, covoare din lana - la 600 RON, baticuri din casmir - la 300 RON, ciorapi din lana - la 10 RON, prosoape traditionale tesute - la 60 RON, prosoape de canepa tesute in stativ - la 50 RON, manusi din lana traditionale - la 20 RON, caciuli din lana - la 30, 40 si 50 RON, fete de masa facute din stergare - la 300 RON, bratari cu margele - la 10 RON, camasi cusute manual pentru fete si baieti - intre 150 - 700 RON", ne-a spus Carmen Hison.
- doua lampadare de masa, cu bronz - la 250 RON (ambele) - ladite de zestre - la 400 RON - cufar pictat - la 450 RON - vase mari din lemn - la 150 RON - caseta de bijuterii pictata - la 30 RON - ii traditionale lungi si vechi - la 200 RON - ii traditionale scurte si vechi - la 100 RON - clopot vechi - la 60 RON - fiare de calcat - la 100 RON (bucata) - ulcioare vechi din ceramica, din Corund - intre 50 - 60 RON - stergare traditionale romanesti - la 40 RON - fote - intre 120 - 150 RON.
"Nu e usor ca in paralel sa cantam si sa facem si produse traditionale, dar incercam sa facem fata problemelor care sunt. ... Printre cei care au cumparat de-a lungul timpului obiecte traditionale - ii si chimire - de la standul acestora se numara:
google-analytics.com