Cautare

3614 de rezultate pentru "thr marea neagra" (2.85 secunde)
Ce urmeaza, vom mai vedea… Ceea ce stim este ca statalitatea pe acest teritoriu a gravitat in jurul Muntilor Carpati, intre Tisa, Nistru, Dunare si Marea Neagra, in mai multe etape.
Dar Moscova nu poate sa nu constate ca, la frontiera sa vestica, zona integrata deja in NATO si UE a Balticii incepe sa se prelungeasca spre Marea Neagra prin integrarea Romaniei si a Bulgariei in NATO (iar in viitorul apropiat si in UE), ca si prin dorinta explicita a Ucrainei si a Georgiei de aderare la NATO.
Flota rusa la Marea Neagra si-a retras principalele nave in porturi din Marea Azov Ucraina a atacat Rusia cu un val de drone si rachete, Moscova a anuntat ca a distrus 30 Oamenii lui Trump l-au schimbat pe colegul lor, Kevin McCarthy
Imagine "neagra" pentru Romania Aceasta decizie va avea urmari nu tocmai fericite asupra turismului romanesc.
Din Marea Britanie, care aparent sufera de psihoza imigrantilor ce vor sa profite de pe urma sistemului social, Revista The Economist ii dedica necrologul din aceasta saptamana, un gest care ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa ne indemne sa apreciem tot ceea ce poate fi un efort pentru integrarea acestei minoritati.
Iar in anul 2018, fiindca ministerul a constatat ca numarul acestora nu a scazut ci a crescut la 7.944 de exemplare, cota de recoltare a crescut si ea la 536 exemplare de capra neagra care pot fi ucise pana in anul 2019 de membrii organizatiilor vanatoresti si de alti iubitori de vanatoare.
Desi ministerul britanic a acceptat rapoarte OZN de la toata lumea (si marea majoritate a rapoartelor a venit de la public), observatiile de maxim interes au fost cele in care au fost martori politisti, piloti, sau personalul militar.
Potrivit Scotland Yard, sase avioane comerciale care apartin de trei companii aeriene americane urma sa fie atacate in aer, la jumatatea zborului dintre Marea Britanie si Statele Unite. ... Pericolul nu a trecut insa si este in vigoare, in continuare, gradul de alerta critica in Marea Britanie.
Marea Britanie a devenit liderul mondial in ceea ce priveste utilizarea internetului pe telefonul mobil Marea Britanie a devenit liderul mondial in ceea ce priveste utilizarea internetului pe telefonul mobil, detronand astfel Japonia.
Statele Unite si Marea Britanie au lansat in cursul noptii bombardamente in Yemen, ca raspuns la atacurile rebelilor Houthi asupra transporturilor maritime din Marea Rosie.
doua-trei drumuri romanesti desfundate, cativa cersetori, niste carute si gata, marea ancheta jurnalistica e gata. ... Dar pentru presa din Marea Britanie sau Franta nu aia, off shorezii, sunt suspecti, ci romanii.
Aceasta initiativa reflecta ambitiile afisate de noul guvern conservator polonez, investit din octombrie anul trecut, de a intari cooperarea regionala intre tarile europene situate intre Marea Baltica si Marea Adriatica, pentru a contrabalansa centrul de greutate reprezentat de Europa occidentala, comenteaza AFP.
Armata turca controleaza Marea Neagra, Marea Egee, Marea Marmara si Marea Mediterana. Armata acestui stat este, ca putere, a doua armata NATO si, desi oficial Turcia nu este o putere atomica, ea a primit armament nuclear si are posibilitatea de a-l utiliza.
• 8 ian 2005 - Presedintele Traian Basescu declara ca abordarile de politica externa care sa consolideze pozitia Romaniei in structurile din care face parte, tinand cont de rolul sau strategic la Marea Neagra, vor constitui o prioritate a noii administratii de la Bucuresti.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Romaniei a solicitat Ucrainei sa confirme sau sa infirme in cel mai scurt timp posibil veridicitatea informatiilor aparute in presa privind reluarea lucrarilor la canalul navigabil de mare adancime "Dunare-Marea Neagra" pe bratele Bistroe si Chilia ale Dunarii.
Sosit val-vartej din China sa participe la conferinta de lansare a Euroregiunii Marea Neagra, care a avut loc ieri la hotelul Iaki din Mamaia, Basescu si-a sacrificat un sfert de ora din agenda prezidentiala pentru familie.
Securitate si stabilitate in regiune La randul sau, ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, presedinte in exercitiu al Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra, a amintit, in deschiderea celei de-a 14-a reuniuni a organizatiei, ca Marea Neagra are o nevoie urgenta de securitate si stabilitate.
La aceasta conferinta s-au purtat discutii pe probleme de mediu, inclusiv calitatea si cantitatea apei din Romania, pe inundatii si gestionarea acestora, eroziunea coastei Marii Negre, eforturile de restaurare a terenurilor mlastinoase din Delta Dunarii si de la Marea Neagra, managementul integrat al bazinelor de colectare a apei, mineritul regional, inchiderea minelor si managementul riscului materialelor periculoase in cadrul industriei de minerit din Romania.
Influenta Rusiei in Bulgaria - tara dependenta energetic de Moscova - se face simtita de multa vreme in politica de la Sofia si a iesit in evidenta prin incidente precum cel din vara, prin disputele referitoare la propunerile Romaniei privind o forta regionala NATO la Marea Neagra.
Orice observator rational al acestui conflict va realiza ca Ucraina nu va renunta la privilegiul de a ajunge direct in Marea Neagra, fara sa mai treaca pe canalele romanesti existente si fara sa mai plateasca drepturi de navigare in acest sens Bucurestiului.
google-analytics.com