Cautare

3613 de rezultate pentru "thr marea neagra" (3.49 secunde)
"Pe la jumatatea anilor '80, multi specialisti spuneau ca Marea Neagra moare. Realitatea este ca Marea Neagra nu era pe moarte, dar nici bine nu era.
Luni, 26 mai 2008, se implinesc 24 de ani de la deschiderea oficiala a navigatiei pe Canalul Dunare - Marea Neagra (CNDM), ce constituie veriga de legatura a traficului maritim prin Portul Constanta de traficul fluvial pe apele interioare europene, formand o importanta ruta de transport cu costuri reduse pentru o gama larga de marfuri si servicii.
In perioada urmatoare vor sosi deja in premiera, in Portul Constanta, cateva nave de transport plecate din Portul Rotterdam, nave ce vor tranzita Canalul Dunare-Marea Neagra, a declarat vineri Valentin Zeicu, directorul general al CN Administratia Canalelor Navigabile SA, cu prilejul unei conferinte de presa organizata la sediul companiei.
Multe persoane considera ca painea neagra este echivalenta cu cea integrala. Painea neagra este, de fapt, "neagra" datorita melasei, un sirop gros, vascos obtinut prin rafinarea trestiei de zahar. Melasa neagra contine aproximativ 50% zahar, fiind doar bogata in potasiu si acid fosforic.
Ultimul act aditional la contractul pentru exploatarea resurselor naturale din Marea Neagra va fi desecretizat in totalitate. Premierul a promis ca, pe viitor, nu se vor mai incheia astfel de documente, decat daca este vorba despre siguranta nationala si de aparare.
La sediul Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanta a avut loc, ieri, o festivitate dedicata implinirii a 25 de ani de la deschiderea navigatiei si- implicit- punerea in exploatare a Canalului Dunare-Marea Neagra.
Dupa atat potop de inundatii, a aduce vorba despre Marea Neagra ar putea insemna - ca sa zicem asa - sa fortezi supraprea-plinul.
Agentia Nationala de Resurse Minerale a concesionat companiei canadiene Sterling dreptul exclusiv de a executa operatiuni petroliere in doua perimetre din Marea Neagra, XIII Pelican si XV Midia.
Marea Neagra va deveni un "Lac NATO" daca Georgia si Ucraina vor adera la Alianta Nord-Atlantica, avand in vedere ca trei tari riverane - Romania, Bulgaria si Turcia - sunt deja membre ale blocului militar, comenteaza RIA Novosti in pagina electronica.
Institutiile implicate in acordurile cu firma Sterling Resources, care dau dreptul acesteia sa extraga hidrocarburi din Marea Neagra pana in 2022 sunt Secretariatul General al Executivului, Cancelaria premierului, Ministerele Justitiei, Mediului, Afacerilor Externe si Finantelor.
Daca analizam tintele acestei relatii, vom constata ca cea mai importanta vizeaza Marea Neagra. Romania, in interes national, dar si in interesul apararii flancului NATO, are o nevoie vitala de a se afirma militar la Marea Neagra.
Marea Neagra SA se pregateste sa vanda prin licitatie publica activele unor unitati turistice situate in Eforie Nord, Eforie Sud si Saturn, unde actionar majoritar este "SIF Transilvania". ... Marea Neagra SC, sustine ca pana la ora actuala nimeni nu si-a aratat interesul. ... Marea Neagra SC.
Tudor Serban, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei a declarat ieri ca producatorul national de gaze Romgaz este pegatit sa intre singur in explorari in Marea Neagra, nu neaparat impreuna cu Sterling Resources.
Asistenta tehnica pentru elaborarea proiectului tehnic si lucrarile de executie la podul peste canalul Dunare- Marea Neagra costa peste 1,6 milioane euro si respectiv 23 milioane euro.
, a controversatului om de afaceri Liviu Scarlat (foto), care a vandut pentru 1,1 milioane de euro un teren catre SC Centrul de Afaceri Marea Neagra President S. ... si SC Centrul de Afaceri Marea Neagra President S.
Marea Neagra ar putea sa devina noua ruta alternativa a traficantilor de oameni care aduc migranti in Romania, scrie publicatia britanica The Times. ... Imigrantii care vor sa ajunga in Europa ar putea sa se reorienteze catre o noua ruta, respectiv Marea Neagra.
Presedintele Traian Basescu a anuntat, cu prilejul vizitei in Italia, crearea unui grup de lucru din care vor face parte experti americani, britanici, germani, italieni si romani (francezi, spanioli sau altii, intelegem ca nu), ce se vor apleca asupra proiectelor sefului statului roman privitoare la Marea Neagra si Balcanii de Vest.
Marea Neagra pare a fi prea mare pentru intentiile geopolitice pontice ale Romaniei. ... Se poate construi ceva in Marea Neagra fara Rusia, fara Turcia?
• In Brasov se afla una dintre cele mai mari biserici gotice (Biserica Neagra), alaturi de cele din Viena si Istanbul. ... • Canalul Dunare-Marea Neagra este a treia cea mai lunga ruta navigabila facuta de mana omului, dupa canalele Suez si Panama.
Caietul de sarcini pentru licitatia de ieri fusese cumparat de o persoana fizica si de firmele THR Marea Neagra, Glina si Grand Plaza, insa la sedinta s-a prezentat numai ultima societate.
google-analytics.com