Cautare

618 de rezultate pentru "statut" (3.35 secunde)
Markó Béla a anuntat ca pe lista de prioritati speciale intra, pe langa statut, si invatamantul, pentru care nu s-a reusit decat marirea bugetului pana la 5% din PIB.
László, actualul presedinte al Consiliului Reprezentantilor, care a declarat ca situatia intreruperii mandatului inainte de termen nu este prevazuta explicit in statut.
El a amintit ca UDMR are statut de membru deplin in PPE, pe cand PD - pe cel de observator.
"Parlamentarii trebuie sa-si dea seama ca trebuie sa cream o imagine si un statut parlamentarilor, dar nici nu putem sa acceptam o serie de privilegii care exced chiar functia de parlamentar.
Prefectul de Suceava a precizat ca a transmis colegilor sai din tara o propunere de Statut a acestei asociatii. "Suntem la inceput, si aceasta asociatie poate fi considerata o incercare de a statua conditia inaltilor functionari publici in noua conjunctura.
"PSD preia functia de vicepresedinte de la Alianta D.A., functia de secretar, o functie de chestor si, pentru ca noul statut prevede pentru Senat patru functii de chestor in loc de doi, normal ar trebui sa ne mai revina o functie de chestor dintre cele doua", a spus Vacaroiu.
El a spus ca GDL nu e prevazut in statut, dar nici nu este interzis ca membrii PNL sa se intruneasca si sa discute problemele partidului.
Astfel, noul statut al partidului, care va fi discutat vineri la Consiliul National, ar putea sa prevada obligatia autosuspendarii din partid si din functiile publice a celor care au probleme cu justitia.
"Nu ma intereseaza ca acest statut a fost votat in unanimitate la Parlament.
"In conditiile in care nu o face, decizia de suspendare poate sa fie luata de catre organele stabilite prin statut", a adaugat acesta.
Cu alte cuvinte, ar insemna sa ne ducem intr-un loc unde sa nu avem nici un fel de statut de petitori", a declarat Tariceanu.
Apartenenta la familia politica europeana este greu de discutat, mai ales in contextul in care alternativa pe care o avem la dispozitie nu este una care sa fie atractiva, si anume sa mergem la un Partid Popular care este o formatiune eterogena si in care partenerii din PD au doar statut de observatori", a mai spus el.
Mai exact, un reprezentant al Comisiei de Statut, Etica si Litigii a venit, asa cum anunta de saptamana trecuta "Replica", la Constanta pentru a deslusi ce anume si mai ales cine a declansat scandalul de proportii de la alegerile pentru desemnarea conducerii Organizatiei Municipale de Tineret a PD Constanta si daca respectivele alegeri au fost corecte.
Ei au argu-mentat ca parlamentarii ar trebui sa aiba un statut special si nu pot fi incadrati ca simpli functionari publici.
Scandalul a aparut in luna noiembrie, cand cei doi consilieri locali au fost exclusi din partid, acestia ajungand cu plangerile impotriva lui Ioan Negrea pana la Biroul National al Comisiei Statut, Etica si Litigiu al PD.
In statut sunt formulate foarte clar procedurile. Dat fiind faptul ca el este primar ales, exista o procedura statuata precis in care competenta finala este a delegatiei permanente la nivel national.
"Noi suntem deschisi la dialog si respectam dorinta Partidului Popular European (PPE), unde PPCD este membru asociat, iar PD are statut de observator.
Presedintele PD, Emil Boc, a reiterat ieri necesitatea suspendarii actualului statut al parlamentarilor, printr-o ordonanta de urgenta guvernamentala, urmand ca privilegiile actuale acordate alesilor sa fie excluse dintr-un viitor proiect legislativ pe aceasta tema.
Radu Timofte trebuie demis din fruntea SRI, care reprezinta o institutie ce trebuie sa lucreze in virtutea unui statut si a unor principii care nu lezeaza drepturile fundamentale ale cetateanului", a declarat Sorin Marian Paveliu.
In consecinta, noul Statut prevede ca parlamentarii isi indeplinesc obligatiile principale in functie de prevederile Constitutiei si ale legii. Finalmente, parlamentarii a trebuit sa renunte la patru drepturi pe care si le-au arogat initial.
google-analytics.com