Cautare

618 de rezultate pentru "statut" (2.66 secunde)
"Ca un ales al statului, cu statut de demnitar si multe voturi in spate, cred ca este in regula ", afirma parlamentarul PSD.
Orice membru cu statut de observator al PPE devine membru cu drepturi depline odata cu integrarea in Uniunea Europeana a tarii de origine a partidului membru.
In acest sens, institutul propune, intr-un comunicat remis ieri publicitatii, ca preconizatele schimbari ale prefectilor si ale subprefectilor sa nu se mai faca pe criterii politice, avand in vedere ca mai sunt doar trei luni pana la intrarea in vigoare a prevederii potrivit careia atat prefectii, cat si subprefectii vor face parte din categoria inaltilor functionari publici, statut care le va interzice orice fel de activitate politica.
Sunt convins ca nu vor fi nici un fel de probleme in acest sens, atata timp cat indeplinesc criteriile cerute in Statut", afirma Capilnasiu.
Anul 2004, care a si adus Romaniei statut de economie de piata functionala din partea UE, marcheaza si prima crestere economica de peste 8%, adica 8,3%.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, in context, ca viitorul statut european al Romaniei depinde si de aplicarea reformei in administratie, referindu-se si la asigurarea cadrului de absorbtie a fondurilor UE.
Trebuie remarcat ca sub mandatele domniei sale, jurnalistul a urcat constant in statut, de la caine de paza, la tiganca imputita, tonomat si, in cele din urma, gaozar.
Potrivit deputatului Laurentiu Mironescu, Comisia Nationala de Statut, Etica si Litigii - forul la care au fost transmise contestatiile semnate de cativa democrati constanteni, contestatii sustine vehement de presedintele Comisiei de Etica si Litigii a PD Constanta, Vasile Francu - a prezentat un raport Biroului Permanent National.
Propunerea lui Mircea Geoana de a include, prin statut, in ierarhia partidului functia de presedinte onorific nu l-a incantat deloc pe Ion Iliescu.
a€žAcest statut il am, nu am nevoie de recunoastere si nu ma incanta pe mine chestiile formalea€œ, a adaugat el.
Eu, personal, fiindca sunt in masura sa comentez aceasta chestiune, fac apel catre cei trei colegi parlamentari de Constanta care reprezinta minoritatile sa nu fie de acord cu acest statut.
„Protocolul privind inventarierea intelegerilor bilaterale are o importanta fundamentala pentru ca da un continut corect relatiilor romano-ruse, in linie cu viitorul statut de membru UE al Romaniei“, a spus Ungureanu.
Potrivit actualului statut al PRM, conducerea este asigurata de 11 vicepresedinti si de 16 secretari executivi.
Deputatul PNL Titu Gheorghiof, secretar al Camerei, a explicat joi ca sanctiunile propuse in proiectul noului Statut al parlamentarilor rezolva numai „pe hartie“ problema senatorilor si deputatilor care absenteaza de la sedinte.
Liderii PIN, Cosmin Gusa si Aurelian Pavelescu au acuzat ieri faptul ca proiectul de statut al minoritatilor nationale, „opera exclusiva a UDMR, se vadeste a fi si o actiune de supravietuire a clanurilor politico-economice maghiare constituite in jurul UDMR in ultimul deceniu, ideea de pastrare a identitatii culturale a minoritatii aparand ca o forma de pastrare a privilegiilor“.
Unul dintre amendamentele acestuia la proiectul de statut se refera la abrogarea articolului care prevede posibilitatea participarii senatorilor si a deputatilor in consiliile de administratie sau in adunarile generale ale actionarilor.
Ciontu a precizat ca o comisie speciala a PPE, din care fac parte si cate un reprezentant al PD si PPCD, va analiza cererea PP si va prezenta conducerii popularilor europeni, in februarie anul viitor, un raport in care se va lua fie decizia de respingere a cererii PP, fie cea de primire a partidului, cu statut de observator.
El s-a referit si la pozitiile unor membri PNL impotriva conducerii partidului, aratand ca este normal ca in interiorul unei formatiuni politice sa existe o diversitate de idei, dar ca politicienii care isi enunta ideile in cadrul unor emisiuni televizate, pentru a acumula capital politic propriu in detrimentul imaginii si credibilitatii partidului, trebuie sa suporte sanctiunile prevazute in statut.
Impulsionat de noul statut pe care il susotesc subalternii ca l-ar avea in partid, Ion Iliescu si-a expus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, panseurile despre succesorul sau la Cotroceni si relatiile acestuia cu Alianta PNL-PD.
Dupa negocieri si renegocieri pentru statut, liderii celor patru partide de guvernamant nu au reusit sa ajunga la un compromis in privinta acestei legi.
google-analytics.com