Cautare

5576 de rezultate pentru "romani" (2.60 secunde)
Atunci cand Romania reintra in actiune alaturi de Antanta, Consiliul National Roman Central s-a intrunit la 9/22 noiembrie 1918 si a adoptat o Nota Ultimativa care cerea guvernului maghiar puterea de guvernare asupra teritoriilor locuite de romani in Ardeal si Tara Ungureasca.
Pe fondul renasterii nationale si a euforiei idealurilor nationale, intelectualii romani s-au organizat pentru a acorda sprijin aromanilor sa intemeieze scoli in limba romana.
trebuie alesi si finantati cercetatorii romani de valoare, pe baza unor proiecte competitionale. ... Alte sugestii gasiti in comunicatele asociatiei Ad Astra a cercetatorilor romani, din care fac parte. ... - Mai cunosti si alti profesori sau cercetatori romani in Olanda? ... Subiecte comune sunt studentii romani, proiecte noi si situatia din tara.
Declaratiile facute de presedintele Traian Basescu in Statele Unite ale Americii, privind trimiterea soldatilor romani in Liban au fost dezaprobate de Partidul Social Democrat.
Cei 35 de euroobservatori romani si cei 18 colegi ai lor bulgari au devenit membri ai Parlamentului European (PE) la inceputul acestui an, odata cu aderarea celor doua tari la Uniunea Europeana.
Ponderea celor care se declara nehotarati si care au spus ca nu se vor prezenta la vot se ridica la 34%. In ceea ce priveste primarul pe care l-ar vota, cei mai multi dintre romani (33%) s-au declarat nehotarati, 32% sunt decisi sa voteze alt candidat decat actualul primar, in timp ce 29% dintre voturi se indreapta catre actualul edil.
Ea a precizat ca reprezentantele diplomatice ale Romaniei au estimat, pe baza datelor statistice de la ale-gerile din 2000 si 2004, ca circa 147.000 de romani se vor prezenta la urne in sectiile de votare ce vor fi organizate in afara tarii.
Din fericire pentru noi, Exxon a facut pentru ucrainieni exact ce a reusit Elf pentru romani, adica nimic.
"Astia se intalnesc numai cu romani fericiti. ... In Romania domnilor Boc si Basescu, traiesc numai romani fericiti.
Conform cercetarii, in cazul in care ar fi consultati printr-un referendum, 94% dintre romani ar opta pentru retragerea cetateniei romilor care comit infractiuni in strainatate.
Cetatenii romani nu sunt iobagii dumneavoastra! ... Prin formula de sustinere la care ati recurs, nu aveti legitimitatea de a conduce Romania, iar ministrii dumneavoastra nu mai pot emite pretentia sa reformeze sectoare importante in numele cetatenilor romani.
Am fi putut sa plecam de la aceasta premisa daca, intre timp, nu ar fi aparut numeroase si certe dovezi ca seful statului nu respecta institutiile statului, ca ignora adevaratele probleme ale romanilor, ca dispretuieste libertatea de expresie, castigata cu greu de romani, si ca are si solutia prin care ii reduce la tacere pe cei care-l incurca.
Cu ocazia participarii la Conferinta Institutului Aspen Romania, Mario Sepi, presedintele Comitetului Economic si Social European, a avut o intalnire de lucru, joi, 7 octombrie 2010, cu doi parlamentari romani interesati de moodificarea cadrului legislativ romanesc care reglementeaza dialogul social.
Conform "Gandul", intre trei si cinci milioane de romani este bazinul electoral potential aflat in afara tarii, potrivit unor calcule ale oficialilor democrat-liberali. Conform unui raport al Bancii Mondiale, numarul de romani plecati din tara ar fi de 2,769.4 mii (13.1% din totalul populatiei).
Intalnirea cu romanii din Italia In zilele de 11 si 12 iunie am avut prilejul sa ma intalnesc cu reprezentanti ai comunitatilor de romani care traiesc si muncesc in Italia.
Studiul releva ca 52% dintre romani considera caderea Guvernului Ungureanu un lucru bun si ca 67% dintre ei ar vota la alegerile parlamentare cu USL.
USL ar fi votat de 63% dintre romani, PDL - de 14% Daca s-ar orgaizat alegeri duminica viitoare, 63% dintre romai ar vota cu USL si doar 14% cu PDL, releva unsondaj CCSB realizat la comanda publicatiei Jurtnalul National.
Doar unul din 5 romani mai are incredere in Traian Basescu, in timp ce Elena Udrea se afla pe ultimul loc, cu o cota de incredere de 11%. ... Cei mai multi romani sunt de parere ca tara se indreapta intr-o directie gresita.
- pentru cei 25% cei mai bogati dintre romani impactul mediu lunar va fi cuprins intre 5 si 10 RON pe luna.
Rezultatele acestui scrutin demonstreaza ca romanii au inteles ca este foarte important cine ne reprezinta in Uniunea Europeana si ne-au ales lista de candidati profesionisti, integri si romani adevarati.
google-analytics.com