Cautare

5576 de rezultate pentru "romani" (3.18 secunde)
La mai putin de doua luni de la aderarea la Uniunea Europeana, muncitorii romani care vor sa lucreze in Spania se lovesc in continuare de piedicile puse de autoritatile locale.
Transportatorii aradeni acuza din nou autoritatile ungare ca "ii vaneaza" pe soferii romani de automarfare imediat ce trec frontiera si ca le aplica sanctiuni pentru orice, amendandu-i cu sumele maxime prevazute de legislatie, iar dovada sunt statisticile oferite chiar de autoritatile ungare.
Galeria Designerilor Romani, singurul magazin multibrand din Romania care reuneste creatiile a aproximativ 50 de designeri autohtoni, situata la etajul al doilea al centrului comercial Cocor, a inregistrat vanzari de aproape 1 milion de euro pe parcursul anului 2011.
Pentru al cincilea an consecutiv, Liga Studentilor Romani din Strainatate ii va premia pe cei mai buni studenti romani din tara si din strainatate in cadrul unui eveniment de exceptie. Gala Studentilor Romani din Strainatate va avea loc in data de 8 ianuarie 2014 la Palatul Parlamentului in Bucuresti.
Numarul de alegatori pentru alegerile prezidentiale din noiembrie Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza, intr-un comunicat de presa, ca numarul alegatorilor pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie este de 18.313.698 cetateni romani, iar pentru turul al doilea al alegerilor din 16 noiembrie este de 18.321.512 cetateni romani.
Romani amenintati direct de Ebola (Autori: Magda Marincovici si Dan Constantin) Isterie la Praga din cauza a trei suspiciuni de infectie Ebola neconfirmate In tarile din vestul Africii, zona atinsa sever de epidemia de Ebola, lucreaza si romani.
Cei mai multi romani lucreaza in Italia si in Spania. ... Italia este atractiva pentru romani. ... La fel se intampla si in Spania, si in alte tari europene in care s-au stabilit romani. ... Manipularea mediatica a unor cazuri tragice a generat manifestari xenofobe si rasiste indreptate impotriva cetatenilor romani.
Nu exista oameni mai huliti decat milionarii romani. ... "Replica" va prezinta cateva topuri neoficiale ale celor mai bogati politicieni romani, o alternativa la clasamentele insipide de care abunda presa. Declaratiile oficiale de avere ale politicienilor romani sunt, de cele mai multe ori, simple instrumente orientative.
Cetatenii romani sunt atentionati asupra faptului ca furtunile de zapada au provocat masive blocaje de circulatie in zonele mentionate.
Indiscutabil, toti sunt cetateni romani loiali statului roman. ... Al doilea grup de aromani considera ca sunt cetateni romani, dar au o alta origine decat romanii nord-dunareni si ca aromana este distincta de limba romana.
Asa se face ca presedintele Traian Basescu i-a convocat in cursul zilei de ieri, la Cotroceni, pe reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Apararii Nationale, SRI, SIE, institutii implicate in repatrierea cetatenilor romani din Liban.
Dupa cinci zile de vacanta petrecute in Turcia, parlamentarii din Comisia pentru invatamant au ajuns la concluzia ca au nevoie de o camera de joaca la Parlament, ca medicii romani sunt mai buni decat cei turci, ca "ciorba turca" nu este cine stie ce si au constatat ca au pus cateva kilograme pe ei din cauza baclavalelor.
Blocul National Sindical a sesizat forurile europene cu privire la eliminarea vizelor impuse muncitorilor romani care vor sa lucreze in Spania, considerand ca pastrarea acestei restrictii dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana incalca legislatia comunitara.
Atunci cand este vorba despre politicieni, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii nu s-a dovedit eficient, apreciaza avocatul Marian Mandache, coordonator al Departamentului pentru Drepturile Omului din cadrul Organizatiei Romani CRISS.
Presedintele Traian Basescu a declarat la finalul intrevederii de ieri cu premierul italian Silvio Berlusconi ca discutiile s-au centrat pe dezvoltarea unui proiect comun intre cele doua tari care sa aiba ca scop integrarea cetatenilor romani de etnie roma atat in societatea romaneasca cat si in cea italiana.
Europarlamentarii romani Marian Jean Marinescu si Sebastian Bodu i-au adresat ieri lui Nelli Feroci Ferdinando, ambasadorul italian pe langa Uniunea Europeana, o scrisoare deschisa in care protesteaza fata de discursul agresiv al politicienilor italieni atunci cand vine vorba de romani.
Europarlamentarii romani se claseaza, conform unui studiu VoteWatch.eu, in topul celor mai loiali reprezentanti ai tarii lor in PE si ai grupurilor politice de care apartin, cu o coeziune nationala de peste 69%, in timp ce, din punct de vedere al prezentei la lucrari, Romania este pe penultimul loc.
10% din populatia activa a Romaniei, aproximativ 1,1 milioane de persoane, munceste in strainatate, iar din anul 1990 pina in prezent aproape 15% dintre romani au avut un job in strainatate, potrivit unui studiu prezentat de Daniel Kozak, ofiter de relatii publice in cadul Organizatiei Internationale de Migrare a Fortei de Munca (OIMFM).
De altfel, cifrele prezentate sunt in neconcordanta cu alte statistici realizate de catre Institutul de Politici publice si lansat tot in Marea Britanie, care arata ca doar vreo 40.000 de romani sunt asteptati la munca pe insula la anul.
Aproape jumatate dintre statele membre ale Uniunii Europene au anuntat ca vor aplica diferite restrictii pentru romani, cele mai neasteptate venind din partea Marii Britanii.
google-analytics.com