Cautare

8675 de rezultate pentru "roman mihai" (4.61 secunde)
Astazi, 15 ianuarie, se implinesc 169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu. De-a lungul vietii, poetul si ziaristul Mihai Eminescu a trecut prin fel de fel de orase din Romania.
Regele Mihai a fost inmormantat la Curtea de Arges. ... Filip Stan) Regele Mihai I a fost inmormantat la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiespiscopala si Regala, unde a fost inmormantata si Regina Ana.
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
intrucat Mihai Vlad si-a exprimat dorinta de a fi mentinut in functia pe care o detine, iar marcel Sampetru si George Balan sunt in asteptarea unei oferte de ocupare a unor posturi de conducere in interiorul Ministerului Public (Parchetul General si alte Parchete), au convenit sa uzeze de informatiile la care Mihai Vlad are acces datorita functiei detinute (sef Serviciul Informatii Ilfov).
A murit Mihai Stanescu, marele artist si caricaturist roman interzis de Ceausescu Mihai Stanescu, unul dintre cei mai mari caricaturisti romani si cel mai incomod artist plastic din anii regimului comunist, s-a stins din viata noaptea trecuta dupa o indelungata suferinta.
Relatia Bucuresti-Chisinau a evoluat in ultimii 5 ani, de cand presedinte al Romaniei e Traian Basescu, de la o aparenta relaxare, la degradarea continua ce a culminat cu declararea ambasadorului roman drept persona non grata si introducerea de vize, pana la regasirea vechilor sentimente fratesti.
Regele Mihai, la 90 de ani:
In cursa pentru fotoliul de primar general mai candideaza Constantin Ionescu (Partidul Social Democrat al Muncitorilor), Petrica Dima (Partidul Socialist Roman), Alexandru Vladu - Alianta Partidul Popular European (Crestin Democrati) si Democrati Europeni (PPE-DE), Constantin Cojocaru - Partidul Poporului (PP-LC), Nicolae Roman (Partidul ProDemo), Florin Dobrescu (Partidul "Totul pentru Tara"), Adrian Grigoriu (Partidul National Democrat Crestin).
INSTITUTUL CULTURAL ROMAN DIN BUCURESTI SI DE FILIALELE SALE DIN STRAINATATE Ziua Culturii Nationale este sarbatorita si de Institutul Cultural Roman din Bucuresti si de filialele sale din strainatate BUCURESTI • Astfel, Institutul Cultural Roman de la Bucuresti celebreaza Ziua Culturii Romane, marti, de la ora 18.00, prin intermediul evenimentului "Gala Tinerilor Scriitori", in cadrul caruia va fi decernat premiul pentru cartea de poezie a anului 2012 si vor fi desemnati Tanarul Poet, Tanarul Prozator si Tanarul Critic literar ai anului 2012.
Disparut de pe prima scena a politicii romanesti de aproape sase ani, Petre Roman incearca o revenire in forta. ... Roman este initiatorul unui nou concept politic, Polul de Stanga sau Polul Social, care vrea sa insemne relansarea stangii romanesti, amenintat cu disparitia de prestatia unui PSD cangrenat de coruptie.
La 15/28 noiembrie 1918, a avut loc al doilea mare moment din procesul de reintregire nationala a statului roman, cand Congresul general al Bucovinei, format din reprezentantii alesi ai romanilor si ai nationalitatilor din Bucovina, a hotarat, in unanimitate ''unirea neconditionata si pe vecie a Bucovinei, in vechile ei hotare pana la Ceremus, Colacin si Nistru cu regatul Romaniei''.
Marti, 15 ianuarie, se implinesc 163 de ani de la nasterea marelui poet Mihai Eminescu. ... In acest an, pentru a treia oara, de ziua de nastere a lui Mihai Eminescu, va fi sarbatorita Ziua Culturii Nationale.
poetul, dramaturgul si prozatorul roman Horia Furtuna (1888); ... prozatorul, editorul si publicistul roman Al.[exandru] I.[ancu] Stefanescu (1915); actorul roman Puiu Calinescu (1920); ... criticul, istoricul literar, eseistul si jurnalistul roman Eugen Luca (1923); ... geofizicianul roman Dumitru Enescu (1930); dirijorul si profesorul roman Ion Baciu (1931);
• ' Mihai Gotiu: ... "Miron Mitrea m-a surprins placut" • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu: ... "Timisoara a declansat mobilizarea pentru Basescu" • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu: ... • "Politica romaneasca a fost scoasa din Agora" • Mihai Gotiu: ... • Mihai Gotiu:
Desi este extrem de ocupat in aceasta perioada cu desfasurarea celei de a 15 a editii a conceptului concurs Slabeste sigur si natural pe care o organizeaza si o coordoneaza, specialistul in fitness Mihai Dragomir a gasit timp si pentru a raspunde in exclusivitate pentru www.estiri.ro.
Cele trei Uniri ale romanilor Mihai Viteazul a realizat in 1600 unirea tuturor romanilor sub o singura autoritate Mihai Viteazul a trecut muntii Carpati la 4/14 octombrie 1599, in fruntea primului corp al armatei sale, prin zona Buzau - Brasov.
Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a murit.Trupul neinsufletit al Majestatii Sale va fi adus miercuri in tara si va fi depus la Sinaia, la Castelul Peles.
Truman despre Regele Mihai al Romaniei. Ambasada SUA la Bucuresti nu a raspuns direct scrisorii adresate ambasadorului Mark Gitenstein de co-presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, in care acestia i-au solicitat sa se exprime in legatura cu declaratia presedintelui Traian Basescu despre Regele Mihai.
Scuze pentru Regele Mihai (Autor: ... Doar cateva motive banale pentru care Regele Mihai nu putea fi sluga la rusi: • Regele Mihai, abia iesit din adolescenta, l-a arestat impreuna cu garda palatului pe detinatorul absolut al puterii la acel moment, Ion Antonescu.
La licitatia desfasurata la sediul Primariei Targu Jiu, pentru vanzarea unui teren de 1,5 hectare situat pe Aleea Digului, in continuarea Pietei Centrale, au participat un investitor din Austria, un afacerist local, Mihai Birsescu, si o persoana fizica, Aurelian Vilceanu, proprietarul magazinelor "Papusica".
google-analytics.com