Cautare

4152 de rezultate pentru "rezultate romana educatori titulari" (3.19 secunde)
Mii de oameni au scandat si aplaudat pe intreg traseul, de la Patriarhia Romana si pana la gara.
la prima vedere, nu facem decat sa finantam viata religioasa, dar in realitate, ceea ce sprijinim sunt drepturile cetatenilor romani din afara granitelor, este identitatea lor nationala, culturala, personala, este pastrarea limbii lor, este incercarea de a le asigura o educatie in limba romana, niste drepturi, un minim sprijin social.
Acelasi Molo care-si inveselea colegii conversandu-se cu toate natiile Europei in romana. ... In romana, normal. Bai, ce tot vorbesti acolo in romana, nu vezi ca nu intelege? ... Ei ne zambeau, radeau si vorbeau cu noi in limba lor, iar noi le raspundeam in romana.
Potrivit presedintelui UDMR, in Legea invatamantului "exista in continuare aceasta discriminare", ca Istoria si Geografia Romaniei nu pot fi predate, cu exceptia claselor I-IV, decat in limba romana.
Cercetatoarea Anneli Ute Gabanyi este de parere ca din perspectiva criteriilor stabilite de Ekkart Zimmermann, Revolutia Romana din Decembrie 1989 a fost o adevarata Revolutie, poate singura revolutie autentica din Europa Centrala si de Est in 1989.
I), Arheologie romana si bizantina, Arta romana, podoabe, arem, monede, unelte, ceramica, Durostorum (sec. ... Arta si magie, viata si moarte in preistorie, Civilizatia romana la Dunarea de jos - Durostorum, Sultana - Malu Rosu:
10 Decembrie 1989 La postul de radio Europa Libera, Mircea Carp anunta ca Liga anticomunista romana, organizatia romanilor refugiati in Ungaria, face apel la toti romanii sa condamne nerespectarea drepturilor omului in Romania.
Al doilea grup de aromani considera ca sunt cetateni romani, dar au o alta origine decat romanii nord-dunareni si ca aromana este distincta de limba romana.
Pe fondul renasterii nationale si a euforiei idealurilor nationale, intelectualii romani s-au organizat pentru a acorda sprijin aromanilor sa intemeieze scoli in limba romana. ... In acele conditii, cetatenia romana se obtinea foarte usor. ... In momentul colonizarii, aromanii au primit cetatenia romana si s-au declarat de etnie romana.
Problema tratatului de baza dintre cele doua tari si cea a acordarii de cetatenie romana moldovenilor s-au bucurat de invocarea "cadrului european".
Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, sustine ca nu exista conflicte interetnice intre comunitatea maghiara si cea romana in judet, dar ca politicienii creeaza tensiuni in mod artificial.
Preotii care candideaza ca independenti pentru Consiliile locale si judetene trebuie sa evite orice atitudine politica in campania electorala, sa nu atace contracandidatii si sa isi prezinte programul in mod realist si realizabil, arata Patriarhia Romana.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, sustine intr-un comunicat de presa emis ieri ca se retrage din CSAT pentru ca Traian Basescu "foloseste Armata Romana in scopul politicianist de promovare a PD-L pentru alegerile europarlamentare" si cere modificarea intelegerii cu PD-L.
Viziunea protagonistilor schimbarii asupra viitorului Europei", organizata la Senat de Fundatia Romana pentru Democratie, aflata sub conducerea lui Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei.
Puterea si Opozitia s-au contrat pe un amendament la legea Educatiei care prevedea ca geografia si istoria romanilor sa se predea in limba romana.
Dusa a adaugat ca UDMR, "care sustine cu ardoare acest proiect de lege", nu se gandeste ca elevii de etnie maghiara aveau posibilitatea sa invete limba romana la trei materii. "Acum vor invata la o singura materie, la limba romana.
Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca Posta Romana e pe punctul de a intra in insolventa, avand datorii de 210 milioane lei, informeaza NewsIn.
Comemoram astazi 24 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989. ... Revolutia romana nu a fost un eveniment izolat, ci s-a inscris intr-o tendinta mai generala spre o societate mai deschisa, mai democratica, mai transparenta si in curentul unei economii de piata in curs de globalizare.
Cristiana Bigan, directorul executiv al OJPC, ne-a comunicat ca deficiente de la prevederile OG 21/1992 privind informarea consumatorilor s-au con- statat la comercializare ferodouri, pivoti si placute de frana - import Ungaria, care nu aveau informarea in limba romana, curele de transmisie si rulmenti import care nu aveau traducerea elementelor de identificare si caracterizare;
Intr-o nota a ministerului se arata ca renegocierea contractului de constructie a autostrazii Transilvania a urmarit, pe langa modificarea clauzelor care incalcau legislatia romana, modificarea mecanismului contractual, astfel incat partea romana sa poata realiza o proiectie mai realista asupra costului lucrarilor.
google-analytics.com