Cautare

965 de rezultate pentru "referendum" (3.44 secunde)
Cealalta decizie a Curtii, referitoare la majoritatea care trebuie intrunita de un referendum privind suspendarea presedintelui tarii, a stipulat faptul ca seful statului poate fi demis numai cu votul a jumatate plus unu din alegatorii prezenti pe listele de votare si nu din cei care se prezinta la vot.
e din legea fundamentala, sa solutioneze conflictul de natura constitutionala dintre Parlament si presedinte, creat de seful statului prin cererea de consultare a Parlamentului cu privire la un referendum pe o tema care tine de legiferare, si anume cea a votului uninominal.
"Faptul ca presedintele a insistat ca nu va face referendum pana pe 13 mai, data alegerilor europarlamentare, ma face sa ma intreb daca nu cumva voia referendum tocmai in aceeasi zi a alegerilor.
Deputatii au adoptat cu 198 de voturi "pentru", 46 "impotriva" si 2 abtineri legea referendumului prin care demiterea presedintelui Romaniei, indiferent daca a fost ales din primul sau al doilea tur de scrutin, va fi facuta cu votul majoritatii cetatenilor care se prezinta la referendum.
Senatorul a declarat ca partidul pe care il reprezinta a primit cu deschidere apelul PD pentru cristalizarea unei formule de colaborare vizand campania pentru referendum, UPSC urmand sa decida detaliile unei viitoare colaborari cu democratii.
Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri ca presedintele suspendat Traian Basescu ar trebui sa-si dea demisia din functie in cazul in care la referendum nu va reusi sa adune jumatate plus unu din voturile romanilor.
Judetul Valcea a primit un milion de lei pentru organizarea referendumului national pentru demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, referendum ce are loc pe 19 mai 2007. ... Cu privire la suma alocata judetului pentru referendum, prefectul a precizat ca fondurile sunt putine.
Legat de prezenta la urne, aceiasi reprezentanti ai societatii civile cred ca romanii trebuie sa se prezinte in numar mare la referendum pentru a nu exista nici o posibilitate de viciere a rezultatului acestei consultari populare.
Traian Abrudan, prefectul interimar al Bihorului, sustine ca nu are simpatii politice in acest referendum si nici in afara lui.
De cealalta parte, dupa referendum, in PD oricum o sa fie o revolta din partea greilor Blaga, Videanu, Berceanu, care se va lasa cu decapitarea lui Boc", ne-a declarat deputatul UDMR Lakatos Péter. ... Democratii bihoreni par exclusi din acest joc politic, post-referendum.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat imediat dupa anuntarea exit-poll-urilor la referendum ca participarea redusa la vot nu ii confera lui Basescu dreptul de a clama ca se bucura de sprijinul poporului.
"Avem un vot pentru continuarea proiectului inceput de Basescu" Votul este cel mai bun medicament impotriva politicienilor iresponsabili, care au aruncat pe geam 20 de milioane de euro pentru acest referendum.
DA pentru referendum", este mesajul cu care a fost updatat site-ul la ultimele evenimente. ... Mergi la referendum ti voteaza DA pentru uninominalul fara compromisuri.
Romanii care merg duminica sa voteze la referendum si pentru europarlamentare vor intra in aceeasi cladire, dar vor fi nevoiti sa treaca pe la doua comisii. ... Distinctia intre cele doua evenimente va fi data de un indicativ suplimentar "RVU" de la "referendum vot uninominal".
Romanii care vor sa voteze duminica si la referendum si pentru europarlamentare vor merge in aceeasi cladire, dar vor fi nevoiti sa treaca pe la doua comisii. ... Distinctia intre cele doua evenimente va fi data de un indicativ suplimentar "RVU" de la "referendum vot uninominal".
In toata campania din 2004 si de la referendum din 2007 am vorbit despre necesitatea reformarii clasei politice si ma adresam ori de cate ori eram la mitinguri, romanilor ca o vom face impreuna pentru ca partidele n-or s-o faca.
Ex-primarul comunei Tulucesti, Florica Bogatu, a supravietuit la doua referendumuri privind divizarea comunei prin desprinderea localitatii Sivita, dar cand a incercat sa blocheze in justitie organizarea unui al treilea referendum, a pierdut alegerile.
Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso (foto) este de parere ca sansele ca irlandezii sa aprobe printr-un nou referendum Tratatul de la Lisabona au crescut dupa ce Senatul ceh a aprobat documentul.
000 de cetateni din Cernavoda, depuneau o solicitare de declansare a procedurii de referendum pentru schimbarea primarului Mariana Mircea. ... "Cei care au semnat au fost mintiti ca semneaza pentru altceva decat pentru organizarea de referendum pentru schimbarea mea".
Armata l-a arestat duminica in zori pe presedintele Honduras, Manuel Zelaya (foto), care se pregatea sa organizeze in aceeasi zi un referendum declarat ilegal de Curtea Suprema. ... Presedintele decisese sa organizeze duminica un referendum, in pofida opozitiei armatei, Parlamentului si Curtii Supreme, care declarase scrutinul ilegal.
google-analytics.com