Cautare

965 de rezultate pentru "referendum" (3.87 secunde)
Cele doua situatii posibile rezultate dupa referendum sunt disproportionate dupa efectele generate, ceea ce este anormal. ... Ca sa decizi tipul de republica - parlamentara sau prezidentiala - ai nevoie de un referendum intai, apoi de majoritate parlamentara.
Liderul UDMR, Markó Béla (foto), a solicitat in ultima vreme de mai multe ori partidelor aflate la guvernare in Ungaria sa-si revizuiasca pozitia legata de referendum privind acordarea dublei cetatenii.
Mircea Geoana, membru in Comisia pentru integrare europeana, considera ca Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana ar trebui sa fie supus unui referendum popular, aceasta fiind o obligatie din punct de vedere politic.
Presedintele Traian Basescu va fi demis prin referendum mai greu decat sperau partidele din opozitie si PNL.
Iar prima chestiune priveste raspunsurile date celor doua intrebari de la referendum: ... Este o alta greseala de-a partidului nostru ca nu a realizat o analiza proprie in legatura cu valoarea acestui referendum si, mai ales, consecintele lui.
"Lui Basescu ii e imposibil sa recastige increderea romanilor!" Indiferent de manevrele pe care le va face in campania electorala, lui Traian Basescu ii este imposibil sa recastige, la referendum, increderea romanilor, afirma analistul politic Daniel Barbu, pentru Inpolitics.
As vrea sa recapitulam, sintetic, cateva lucruri despre referendum, despre Curtea Constitutionala si despre lege, despre legislatie. ... cvorumul pentru referendum se stabileste strict prin raportarea la listele electorale permanente.
Liderul UDMR, Markó Béla, a declarat ca ar fi de „prisos“ organizarea unui referendum pentru a afla opinia publica in legatura cu instituirea parlamentului unicameral, asa cum a propus presedintele Traian Basescu. ... Un referendum nu contrazice nici un principiu, dar este de prisos“, a declarat liderul Uniunii.
Basescu si-a propus sa realizeze trecerea la sistemul unicameral prin organizarea unui referendum pe aceasta tema, care sa aiba loc concomitent cu alegerile europarlamentarilor romani. ... Potrivit Constitutiei, presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime prin referendum vointa cu privire la probleme de interes national.
"Exista situatii in care primarul sau consiliul local, singurii abilitati sa declanseze un referendum, nu sunt interesati sa o faca.
Legea de respingere a Ordonantei de urgenta care permitea extinderea domeniilor pentru care seful statului poate consulta populatia printr-un referendum a fost declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala, contrar sesizarii de neconstitutionalitate formulate de presedintele Basescu.
Obiectivul catalanilor este organizarea unui referendum care sa decida independenta Cataluniei. ... Un motiv suficient pentru a taia elanul separatistilor, chiar daca acestia au incercat sa initieze un referendum pentru independenta in urma cu doar 7 ani.
In particular, insa, acest Referendum are potential mai degraba unificator, deoarece peste 90% din electoratul roman se opune casatoriilor homosexuale.
Transnistria a organizat ieri un referendum pe tema independentei, proclamata in urma cu 16 ani, dar nerecunoscuta international, act ce ar putea fi urmat de alipirea la Rusia. ... De altfel, ministrul aminteste ca acesta este cel de-al saptelea referendum organizat de Transnistria pentru crearea diversiunii numite Republica Moldoveneasca Nistreana.
Deputatul PD de Cluj Daniel Buda considera ca organizarea unui referendum pentru autonomia teritoriala a ¥inutului Secuiesc este neconstitutionala. Deputatul democrat condamna intr-un comunicat orice demers de organizare a unui referendum pentru autonomia teritorial-etnica a ¥inutului Secuiesc, considerandu-l neconstitutional, intrucat aduce atingere caracterului unitar si indivizibil al statului.
Congresul extraordinar dedicat Statutului In acelasi timp, Geoana a anuntat ca Congresul pentru modificarea Statutului partidului va avea loc la 10 decembrie, fiind precedat de un referendum intern si de un Consiliu National.
Democratii resping orice forma de referendum La randul sau, liderul democrat, Emil Boc, a declarat ieri ca PD respinge orice forma de referendum care incita la separatism teritorial.
Totodata, masini dotate cu difuzoare vor parcurge in urmatoarele zile cele 19 localitati din zona pentru a-i informa pe oameni de-spre referendum si despre data in care urnele mobile vor ajunge in localitati.
"Dupa cum stiti, s-a modificat tipul de majoritate cu care poate fi revocat presedintele in urma unui referendum. ... Conform democratilor, al doilea argument de neconstitutionalitate a Legii referendumului il constituie limitarea dreptului poporului de a se exprima prin referendum cu sase luni inainte de alegerile parlamentare europene.
In schimb, liderul PLD, Theodor Stolojan, a salutat decizia presedintelui Traian Basescu de a convoca un referendum pentru introducerea votului uninominal, incepand cu viitoarele alegeri, considerand ca aceasta masura va duce la responsabilizarea clasei politice in fata cetatenilor. ... Eu cred ca este un referendum inutil", a mai spus Oprea.
google-analytics.com