Cautare

6145 de rezultate pentru "procesul intentat ministerului educatiei" (3.21 secunde)
Leontin Salajan, un fost ofiter care locuieste in Zalau si care a activat in Ministerul Apararii Nationale si in Ministerul de Interne, a intentat doua procese actualului si fostului procuror general al Romaniei, Ilie Botos si Joita Tanase.
Curtea Constitutionala a constatat miercuri ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii Legii educatiei din Senat, de catre Executiv.
Acesta ocupa postul de secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. ... Gorjeanul Mihea Costoiu a fost instalat, de curand, in postul de secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. ... Costoiu se ocupa de investitii, sistemul informatizat si de bugetul ministerului.
Presedintele PSD Mircea Geoana a afirmat, luni, dupa BPN, ca adevaratul test al coalitiei nu il reprezinta asumarea raspunderii guvernamentale pe codul educatiei, demers care ar reprezenta o tema parazita si un pretext de rupere a coalitiei si s-a declarat surprins de anuntul premierului Emil Boc.
Social-democratii au solicitat ieri CNSAS sa verifice "de urgenta" dosarul ministrului Educatiei, democratul Mihail Hardau. Pe de alta parte, desi ministrul Educatiei a negat ca ar fi colaborat cu fosta Securitate, si o parte dintre sindicalistii din invatamant au cerut verificarea lui Hardau de catre Colegiul CNSAS.
Conducerea Aliantei PNL-PD a gasit doua solutii pentru suplimentarea bugetului Educatiei pe 2006. ... Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Eugen Nicolaescu, a declarat ca sedinta CNC al Aliantei de ieri-dimineata s-a axat exclusiv pe modul in care poate fi majorat bugetul Educatiei.
Dupa terminarea "meciului", adica a examenului de bacalaureat, ministrul educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, va scoate la iveala toate neregulile depistate la Serviciul National de Examinare si Evaluare (SNEE). ... In prezent, ministrul educatiei si cercetarii nu a decis daca va schimba sau nu toata echipa de la SNEE:
"Mircea Geoana anunta ca Birourile Permanente reunite au fost convocate pe 29 noiembrie " Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a trimis joi seara o scrisoare premierului Emil Boc, in care face o serie de precizari cu privire la procedura parlamentara privind Legea educatiei, precizand ca potrivit principiului separatiei puterilor in stat Parlamentul este cel care controleaza si cenzureaza Executivul.
In acelasi timp in care premierul Calin Popescu Tariceanu anunta ieri ca a demis-o din functie pe Paloma Petrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, aceasta declara, pentru cotidianul "Replica" de Constanta:
PSD refuza asumarea raspunderii pe legile educatiei. Premierul Boc doreste asumarea raspunderii Guvernului pe legile salarizarii, pensiilor si educatiei, urmarind astfel sa faca un test al Coalitiei de guvernare.
Acest aparent impas poate fi depasit doar printr-o dezbatere parlamentara, asa cum PSD a cerut inca de la inceputul discutiilor privind reforma educatiei. ... Seful statului foloseste pretextul legilor educatiei pentru a intarata, asa cum face de obicei, diverse categorii sociale:
Seful deputatilor PDL, Mircea Toader, a cerut in plenul reunit al Parlamentului continuarea angajarii raspunderii pe legea educatiei. ... Puterea vrea sa treaca legea educatiei de Parlament.
Ora de religie - In noiembrie anul trecut, Curtea Constitutionala a stabilit ca ora de religie din scoala sa nu mai fie obligatorie, in contextul in care Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei si Secretariatul de Stat pentru Culte tocmai semnasera un protocol prin care se consolida autoritatea Bisericii Ortodoxe asupra invatamantului religios.
De curand, Ministerul Educatiei s-a confruntat cu o situatie, pe cat de neplacuta, pe atat de jenanta si nefireasca, respectiv greva japoneza declansata de elevii din mai multe judete, ca urmare a faptului ca nu si-au primit deconturile cheltuielilor cu transportul.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca parlamentarii social-democrati vor vota impotriva pachetului legilor educatiei propus de Ministerul Educatiei,.Potrivit lui Geoana, PSD intentioneaza sa depuna, in schimb, propriile variante de legi.
Desi a vandut pachetul de actiuni detinut la Ford, SIF Oltenia continua procesul intentat companiei producatoare de autoturisme, in intentia de a ajunge la statul roman. ... SIF Oltenia continua procesul intentat companiei Ford, desi nu mai detine decat un numar infim de 22 de actiuni la fabrica din Craiova.
Ministerul de resort le reproseaza celor doi angajati ai institutiei faptul ca nu au reusit si nici macar nu au incercat sa apere interesele ministerului in problema casei Plesia din strada Mihail Kogalniceanu, unde isi are sediul PSD Dolj.
PSD si PD-L au convenit asumarea raspunderii pe legile salarizarii, eficientizarii cheltuielilor si restructurarii agentiilor, a declarat, luni, inaintea BPN, vicepresedintele Liviu Dragnea, insa Emil Boc a anuntat, dupa sedinta coalitiei, ca si legile educatiei vor fi adoptate prin aceeasi procedura.
Presedintele Traian Basescu a sosit, miercuri seara, dupa sedinta de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discutie de aproximativ 30 de minute, dupa ce CCR a luat o decizie defavorabila Executivului in cazul Legii Educatiei, informeaza Mediafax.
Manipularea statisticilor este insa inutila daca promovabilitatea se calculeaza altfel decat o face oficial Ministerul Educatiei. ... Datele furnizate de Ministerul Educatiei ziarului "Adevarul" releva o crestere vertiginoasa a numarului elevilor care au terminat clasa a XII-a, dar nu s-au inscris la Bac:
google-analytics.com