Cautare

403 de rezultate pentru "postliceale sanitare acreditate" (7.39 secunde)
Una dintre posibilitatile de remediere urgenta a problemelor, atat in ceea ce priveste situatia salariatilor cat si cea a pacientilor, poate fi o reforma a sistemului de finantare a sanatatii care sa aiba drept rezultat o crestere semnificativa a resurselor financiare alocate unitatilor sanitare.
De altfel, concluziile cuprinse intr-un raport al Ministerului Sanatatii referitor la respectarea legislatiei in vigoare in unitatile de invatamant, elaborat pe baza datelor colectate in controalele efectuate intre 17 si 26 iunie anul acesta, demonstreaza ca pericolul acestei infectii creste mai ales din cauza problemelor legate de aprovizionarea cu apa curenta si de starea grupurilor sanitare.
Campania este sustinuta de Ministerul Sanatatii si organizata de Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) in colaborare cu unitatile sanitare care desfasoara activitati de recrutare si testare a donatorilor de celule stem hematopoietice, coordonate de RNDVCSH, dar si numeroși voluntari precum și organizatii nonguvernamentale partenere (Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta, Asociatia "Daruieste Viata", Asociatia "Zambet pentru Romania", Societatea Romana de Hematologie).
Referitor la proiectul de Ordin al ministrului sanatatii pentru aprobarea normelor privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un spital in vederea obtinerii autorizatiei sanitare de functionare, proiect publicat pe pagina de internet a Ministerului, doresc sa fac cateva observatii pe care le consider importante.
Totusi, mai sunt necesare si alte metode care sa conduca la incadrarea in limite rezonabile a nivelului de eroare si frauda in ceea ce priveste decontarea sumelor cuvenite furnizorilor de medicamente si materiale sanitare in cadrul programelor.
Incercarile repetate, de-a lungul timpului, ale unor reforme pripite n-au reusit sa rezolve problemele fundamentale, mai mult chiar, deciziile aberante ale guvernarii Basescu-Boc au inchis spitale si institute de cercetare, au determinat emigrarea medicilor si a cadrelor sanitare, au lasat categorii intregi de bolnavi fara medicamentatia indispensabila periclitand nivelul de sanatate si speranta de viata a romanilor.
Avand in vedere ca in 2012, potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii, numarul copiilor parasiti in maternitati sau in alte unitati sanitare a ajuns aproape la 1.500, in crestere fata de anii precedenti si ca 1.474 de copii au fost parasiti in unitati sanitare, cu 42 mai multi decat in 2011;
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si autoritatile sanitare europene atentioneaza ca in SUA si Europa au fost identificate cazuri de gripa cu o tulpina AH3N2 care este usor diferita de cea din vaccinul existent si care poate da forme severe de boala, recomandandu-se totusi continuarea imunizarii.
Totusi, comparativ cu anul scolar precedent, procentul scolilor autorizate sanitar a crescut cu 10%. Marea majoritate a unitatilor de invatamant ramase fara autorizatie se confrunta cu lipsa apei potabile si a grupurilor sanitare.
La unele unitati de invatamant neautorizate sanitar se executa lucrari de reparatii sau consolidare la care termenul limita de executie nu a mai fost respectat, altele nu sunt racordate la reteaua de apa potabila si canalizare, au grupurile sanitare in curtea scolii, nu au cabinete medicale, au spatii degradate sau improprii desfasurarii actului educational, au mobilierul invechit sau iluminarea deficitara a claselor, au spatii care nu indeplinesc conditiile cerute si nu dispun de conditii sanitare corespunzatoare.
Pretul piperat al stenturilor farmacologic active se explica prin faptul ca ele sunt incadrate in categoria materialelor sanitare si nu pot fi decontate de CNAS.
Sute de oameni au protestat la Zagreb fata de proasta gestionare a crizei sanitare. Oamenii au parcurs in tacere centrul orasului si au avut la ei baloane albe.
Ma duc la un magazin de instalatii sanitare cu gindul sa schimb sase calorifere si sa instalez un aparat de aer conditionat. ... Ma duc la magazinul cu tot felul de instalatii sanitare, scot agenda unde imi facusem toate calculele si incep sa comand:
Ma duc la un magazin de instalatii sanitare cu gindul sa schimb sase calorifere si sa instalez un aparat de aer conditionat. ... Ma duc la magazinul cu tot felul de instalatii sanitare, scot agenda unde imi facusem toate calculele si incep sa comand:
Ma duc la un magazin de instalatii sanitare cu gindul sa schimb sase calorifere si sa instalez un aparat de aer conditionat. ... Ma duc la magazinul cu tot felul de instalatii sanitare, scot agenda unde imi facusem toate calculele si incep sa comand:
A, si cu grupuri sanitare, capitol deficitar la unele gradinite.
Numai ca masura interzicerii fumatului intr-un spatiu deschis, curtea unei policlinici sau cea a unui spital, sub amenintarea unei amenzi de pana la 500 de lei sau a prestarii a 20 de ore de munca in folosul comunitatii, pare un pic fortata, mai ales in sitiutia in care, mai mult ca sigur, personalul unitatilor sanitare nu va renunta sa fumeze in cabinete sau in orice alte locuri din incinta unitatilor sanitare.
Sanatatea bolnavilor din spitale este pusa in pericol din cauza crizei medicamentelor si a materialelor sanitare. Pandemia, criza energetica, razboiul din Ucraina si valul de scumpiri au dus la stagnarea productiei asa ca producatorii nu-si pot onora comenzile.
Parchetul din lemn, obiectele sanitare si robinetele de inalta calitate, sistemul de incalzire si aerul conditionat sunt doar câteva din finisajele de inalta calitate de care beneficiaza fiecare apartament.
Este criza de medicamente si materiale sanitare la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Medicii sunt nevoiti sa-i trimita pe pacienti la farmaciile din apropiere, pentru ca in spital nu se gaseste aproape nimic din ceea e necesar tratamentelor.
google-analytics.com