Cautare

851 de rezultate pentru "pictura icoanelor pe lemn" (2.70 secunde)
Georgiana Serban) Muzeul Municipal Calarasi gazduieste expozitia de pictura a artistei Cornelia Victoria Dedu.
Michelangelo Buonarroti, cunoscut in intreaga lume drept un geniu artistic cu realizari exceptionale in pictura, sculptura si arhitectura, a fost totodata si un foarte bun anatomist, secret pe care l-a ascuns prin distrugerea tuturor schitelor si notelor sale anatomice.
Situata in nordul Dobrogei, Niculitelul este asezat pe ruinele unui grandios oras Traianopolis care avea aproximativ 30.000 de locuitori, infiintat de stapinirea Romana si care comunica cu cetatea Noviodunum, Isaccea de astazi. ... Cand v-at apucat de pictura?
"De la standul meu puteti achizitiona doua costume traditionale autentice, unul din Olt - la 2.000 RON, si unul din Teleorman - la 3.000 RON, gentute tricotate de mine - la 30 - 40 RON, genti hand-made (din materiale reciclate) - intre 50 - 70 RON (detalii despre acestea pe site-ul www.oanaciufu.eu5.org), icoane pictate pe lemn - intre 70 RON - 120 RON.
Printre acestea, nu am putut sa nu remarcam icoanele pe sticla si pe lemn cu motive religioase, dar si cu motive populare. ... Pe sticla, pictez de 20 de ani, iar pe lemn pictez de 30 de ani!
Pe cea mai ingusta dintre ele se insirau, asemenea, fara nimic care sa le deosebeasca, afara de vreo lada uitata in fata uneia ori un ulcior vechi, odihnind pe pervazul ingust al geamlacului mic si prafuit.
Sunt din Chitila, Ilfov si ma ocup din 1990 cu aceste obiecte create din lemn.
Jurnalul National publica un articol scris de Adrian Nastase - "Aceasta tara" si "poporul meu" - pe care il puteti citi in continuare. 'Treptat, se naste, prin contributia reprezentantilor actualei puteri, o noua limba de lemn.
Andrei Burtea este un tanar artist care sculpteaza in lemn. Puteti achizitiona sculpturile sale la expozitia de la Sala Dalles care va fi organizata de Martisor, ce reprezinta crucifixuri mici, crucifixuri mari, crucifixuri cu candela si inimioare sculptate in lemn si pictate viu colorat, specific zonei Maramuresului.
"Am adus obiecte din lemn:
cufar pictat cu influenta saseasca -- la 200 RON.lazi mari, de zestre, din lemn - la 700 RON, lazi de zestre mici - la 300 RON, blidare mari - la 100 RON si la 70 RON, blidare mici - la 45 RON, plosti - la 80 RON, linguri de lemn pictate - la 15 RON, 20 RON, 25 RON si 50 RON.
La standul sau, gasiti tartacute din lemn de tei, casete de bijuterii - 50 RON, veioze din lemn de prun - 120 RON, tartacute ochi de deochi - 10 RON, mese din lemn pictat - 500 RON, scaune din lemn de tei pictat si foarte bine uscat - 120 RON, tavi pentru cafea pictate - intre 100 RON - 120 RON, cu steagul crimean, al tatarilor.
Vita Lepadatu din Valcea si sotul ei, Iordan Lepadatu, expun obiectele lor din lemn la expozitia din Parcul Cismigiu ce se desfasoara zilele acestea in Bucuresti.
La targul Piata Taraneasca organizat in curtea Muzeului Taranului Roman, Stelian Popa are un stand cu coliere din lemn unicat, viu colorate. "Creez de sapte ani coliere din lemn facute la strung.
Manastirea Voronet a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2004, avand codul de clasificare SV-II-a-A-05675. ... Din punct de vedere geografic, manastirea este situata la sud de orasul Gura Humorului din judetul Suceava, pe valea raului Voronet.
Specificul atelierului este simbolul si facem pictura pe lemn decupat. ... Avem Soarele si Luna pictati pe lemn cu acrilic - la 60 Ron, avem pandantive care sunt o colectie de simboluri, mai avem modele noi, care sunt deja desenate.
La Muzeul Taranului Roman bucurestenii au putut admira si achizitiona crucifixuri din lemn pictate, de diverse dimensiuni si modele, create de membrii Atelierului de creatie de la Pucioasa.
tesut, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn, pictura de icoane, cojocarie, confectionat de masti populare si podoabe, impletit fibre vegetale, fiind reprezentate toate zonele etnografice de traditie din Romania.
cojocari, olari, cioplitori, tesatoare, iconari, negustori cu mobilier si unelte taranesti, dar si tineri artiști cu bijuterie, obiecte casnice si de decor, vestimentatie si incaltari pictate manual, sticla pictata, jucarii realizate din lemn sau alte materiale reciclabile, ceramica si obiecte decorative, plante de leac sau sapunuri naturale.
"Initiativa celor care au organizat Rural Fest este binevenita si pe plan national suntem mai vizibili.
google-analytics.com