Cautare

7067 de rezultate pentru "partidele politice" (3.45 secunde)
Impus ca ministru in guvernul democrat-liberalilor, dar si ca principal vector de comunicare al acestora, fostul consilier prezidential are misiunea de a transforma PDL intr-un megapartid de dreapta, primul pas fiind infiintarea unei miscari civico-politice care sa impiedice Uniunea Social-Liberala sa ajunga la guvernare dupa alegerile din 2012.
Finantarea partidelor de la bugetul de stat este imorala si de nepermis, crede parlamentarul, motiv pentru care propune ca subventiile de stat pentru formatiunile politice sa fie eliminate.Oajdea a facut si calculele:
Pornind de la aceasta concluzie, partidele au decis sa revina la votul pe lista nationala la viitoarele alegeri parlamentare.
Sumele cheltuite de partidele politice pentru alegerile generale din aceasta toamna sunt mai mici decat cele angajate la scrutinul din 2000 sau la alegerile locale din iunie 2004, estimeaza Asociatia Pro Democratia (APD) intr-un studiu de monitorizare a cheltuielilor competitorilor politici in actuala campanie pentru alegerile parlamentare si prezidentiale, dat publicitatii ieri.
Pana una-alta, linistea partidelor politice a fost stricata de Curtea de Conturi, care n-a avut altceva de facut decat sa verifice donatiile pe care partidele politice le-au primit de la societatile comerciale, in perioada 2003 - 2004.
Partidele politice din Opozitie ar trebui sa profite de acest moment pentru a rasturna Guvenul. ... Partidele politice din Opozitie nu au invatat, in 17 ani de democratie, ce metode trebuie sa foloseasca atunci cind doresc rasturnarea unui guvern.
Sau cel putin unele dintre ele, care se refera la inregistrarea partidelor ca entitati politice.
In pofida acestei situatii, majoritatea partidelor politice au furat startul campaniei electorale, inclusiv presedintele Traian Basescu. ... Ca asa stau lucrurile o dovedeste faptul ca partidele se arata cu degetul unele pe altele: ... Felul in care actioneaza partidele demonstreaza cat de putin conteaza legea pentru clasa politica.
Romania nu are nevoie de ambiguitati politice, ci de stabilitate si de certitudini”, a declarat Tariceanu. ... Guvernul Romaniei a fost investit pe baza unei majoritati politice formate in Parlament de Alianta D.A., UDMR si PUR, si cu sprijinul minoritatilor nationale.
Capitolul dedicat preferintelor pentru partidele politice scoate in evidenta popularitatea crescanda a lui Gigi Becali, un politician care incearca sa preia stilul si discursul nationalist al lui Vadim Tudor.
O solutie identificata de toate partidele politice ar fi alegerile anticipate, dar nimeni nu ia initiativa declansarii lor. ... El a adaugat ca liberalii i-au transmis presedintelui ca problemele politice isi gasesc rezolvarea in spatiul parlamentar, nu la Palatul Cotroceni.
De luni de zile nu a mai intervenit in luptele politice, lasa guvernul Boc sa fie mursecat de opozitie, sindicate si presa, incearca sa-si compuna o agenda consistenta de politica externa, de interes direct pentru Romania: ... "consultari cu partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei".
Sebastian Lazaroiu a precizat, intr-o declaratie remisa joi MEDIAFAX, ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale. "Sunt constient ca exista anumite constrangeri institutionale firesti in formularea publica a unor analize politice din pozitia de consilier prezidential.
Dar nu asta este problema cea mai grava.Urban a scris pe blogul sau ca vina pentru atentat o poarta "indiferenta si ipocrizia clasei politice europene in fata islamizarii si imigratiei ilegale" si "multiculturalismul ne-a fost bagat pe gat fortat si in doza mare".
Unele afirmatii au fost considerate ca interferente neavenite in optiunile politice ale publicului american. ... Dupa incheierea razboaielor politice, vor reusi politicienii americani sa se intoarca la o forma de coabitare civilizata si stabila ?
La Bucuresti a inceput degringolada Postul moscovit de radio Vocea Rusiei comenteaza azi ceea ce numeste a fi debutul degringoladei in Romania, in urma ultimelor scandaluri politice, dar si prin prisma celor care se anunta a veni in perioada imediat urmatoare.
Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice. ... PNL are vocatia instabilitatii politice. ... In toata aceasta perioada, de cand PNL-ul incearca sa ajunga la guvernare prin promisiuni desarte si prin tot felul de tertipuri politice, PSD a guvernat. ... PSD are vocatia guvernarii si mai ales a stabilitatii politice.
Isi spun cuvantul elemente precum aritmetica parlamentara, raporturile intre partidele politice, respectarea legilor si a Constitutiei in primul rand. ... Tactica tipica partidelor politice intr-o democratie asezata. In disperata cautare de idei revolutionare, Traian Basescu a venit in Parlament cu un Mesaj vizand reformarea clasei politice.
Dezvoltari si consecinte in vederea alegerilor locale si parlamentare din 2012 Anuntata alianta intre PSD si PNL, asa cum a fost ea anuntata de liderii celor doua formatiuni politice, pe criterii paritare atat la alegerile locale, cat si la cele parlamentare, va avea efecte deosebite asupra reprezentarii celor doua partide si asupra activului de partid social-democrat si liberal.
Confruntarea dintre cele doua mari blocuri politice si militare, dominate fiecare dintre ele de supraputerile emblematice - SUA si URSS -, a lasat aproape instantaneu locul unui razboi asimetric, avand ca inamic, deopotriva real si imaginar, diverse entitati reale, disparate, configurate in retelele ubicue, active sau in latenta, precum si grupusculele desemnate ca atare, toate subsumate unui generic nebulos, pulsand cu intermitente, dar in continua expansiune si metamorfozandu se rapid de la o etapa la alta.
google-analytics.com