Cautare

7067 de rezultate pentru "partidele politice" (3.44 secunde)
Mentinerea unui Parlament bicameral, sanctionarea migratorilor cu pierderea mandatului, intarirea controlului parlamentar asupa Guvernului, limitarea atributiilor presedintelui si votul obligatoriu sunt doar cateva din modificarile pe care partidele de opozitie (PSD si PNL) dar si UDMR le propun pentru modificarea Constitutiei.
Totusi, analistul este de parere ca nu se va ajunge la demisia presedintelui, pentru ca partidele se vor razgandi si nu vor vota suspendarea. ... "Ar castiga pentru ca antreneaza in competitie directa adversarii nepregatiti si din faptul ca antreneaza partidele in lupta electorala.
Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu, a declarat ca seful statului are, constitutional, optiunea desemnarii premierului, in urma consultarii cu partidele intrate in Parlament, dar respectarea majoritatii parlamentare, in urma rezultatului alegerilor, este obligatorie.
Disputele dintre partidele de la guvernare, tergiversarile deliberate sau termene prea ambitioase fixate pentru adoptarea unor legi au facut ca mai multe proiecte sa ramana nevotate de plenul Camerei sau Senatului, in diverse stadii de legiferare.
Disputele dintre partidele de la guvernare, tergiversarile deliberate sau termene prea ambitioase fixate pentru adoptarea unor legi au facut ca mai multe proiecte sa ramana nevotate de plenul Camerei sau Senatului, in diverse stadii de legiferare.
Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu s-a adresat in special PD-L si premierului Emil Boc atunci cand a afirmat ca partidele din coalitia de guvernare se ocupa de comisia Udrea, in loc sa discute despre criza.
Inaintea discutiilor cu partidele din Opozitie, Klaus Johannis a avut o intalnire tete-a-tete cu presedintele PSD, Mircea Geoana. "Am avut o discutie buna cu domnul primar, il apreciez in mod personal, iar elementele vor fi convenite cu toate partidele parlamentare", a spus Geoana.
Prima concluzie importanta care s-ar desprinde din acest lucru este ca obiectivul comun al USL depaseste ca importanta interesele sectoriale ale fiecarui partid in parte si ca partidele aliantei par dispuse la sacrificii interne deloc neglijabile pentru a-si atinge scopul suprapartinic.
Toate partidele se vor da de ceasul mortii sa-si mobilizeze electoratul, sa aleaga oameni buni pentru functii, sa caute resurse pentru campanie. ... Partidele aflate la guvernare? ... Partidele aflate in opozitie? ... Guvernul va fi asigurat tot de partidele care au castigat deja alegerile parlamentare.
Dupa ce a somat partidele politice sa-si curete listele electorale de asa-zisii "dalmatieni” - ale caror pete nu provin din nastere ci din diverse afaceri necurate si/sau raporturi nepotrivite cu Securitatea ceausista - societatea civila a tras linie si a adunat ce a mai ramas.
Partidele politice s-au aliniat la startul bataliei pentru ocuparea celor 35 de fotolii romanesti din Parlamentul European in primavara anului 2007.
Invitat intr-o emisiune a postului public de televiziune, presedintele suspendat Traian Basescu a reiterat dispozitia sa pentru negocieri cu partidele politice, in vederea formarii unei noi majoritati parlamentare. ... "De aceea imi voi permite sa vorbesc direct cu partidele parlamentare, si nu numai prin liderii de partide.
Presedintele Traian Basescu a chemat partidele parlamentare si grupul minoritatilor la consultari, lunea viitoare. ... legea lustratiei, vot uninominal, dar si formarea unei majoritati politice transparente si responsabile.
Am acceptat de dragul stabilitatii politice. ... Si in ziua declaratiei, intilnire cu partidele politice. ... Am invitat partidele la Cotroceni si ele nu au vrut sa vina. ... Partidele nu sunt institutii.
Partidele veritabil populiste, ca PPDD sau USR, au reusit sa sparga din monopol, ajutate de presa si societatea civila, dar au fost imediat aduse sub control si varsate tot in mlastina.
Nu mai conteaza convingerile politice, semn ca nici nu le-au avut vreodata.
In loc sa gandeasca proiecte modernizatoare care sa-i ajute pe romani sa intre de-adevaratelea in spatiul prosper european, partidele guvernamentale se razboiesc pentru influenta, pentru ministerele de unde se pot face favoruri afaceristilor prieteni si pentru vizibilitate la televizor.
In conditiile in care RAJA apartine de CJC si ar fi avut posibilitatea de a accesa fonduri europene, iar pretul apei a crescut foarte mult timp, constat cu uimire ca investitiile sunt minime si orientate exclusiv pe criterii politice, catre localitatile ale caror primari sunt PSD, ceea ce este intolerabil, in conditiile in care cetatenii judetului sunt lipsiti de drepturi doar din cauza culorii politice a primarului.
Fiecare poate sa aleaga orice fundatie sau asociatie, important este sa fie cunoscuta si sa nu fie fundatii sau asociatii politice. ... O hora cu toate partidele? ... Guvernul de tehnocrati este sustinut doar de o parte din partide sau, asa cum am propus noi, de toate partidele.
Propunerea surprinzatoare a lui Basescu a fost caracterizata de sursele citate ca un "gest de deschidere", in perspectiva unor ulterioare miscari politice. ... Este absolvent al Facultatii de ßtiinte Politice si Administrative de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si detinatorul unui masterat in stiinte politice si analiza politica.
google-analytics.com