Cautare

7067 de rezultate pentru "partidele politice" (3.02 secunde)
"Politicienii ne-au ascuns faptul ca romanii care voteaza sunt in jur de 16-17 miliooane Partidele politice din Romania au preferat sa ascunda adevarul, si sa sustina ani de zile ca romanii sunt mai numerosi in realitate, tocmai pentru a justifica ideea unei clase politice mai numeroase, afirma analistul politic Stelian Tanase.
Fie ea mai mult sau mai putin placuta pentru partidele politice, campania electorala nu poate reprezenta decat o bucurie pentru cetatenii carora le este destinata deoarece partidele se chinuie in aceasta luna sa imbuneze cum pot si cum stiu mai bine poporul de rand pentru a-l atrage mai apoi la vot si pentru a le vota candidatul X sau Y.
Daca reintoarcerea lui Marian Munteanu in agora romaneasca, prin lansarea Platformei Civice Nationale Alianta Noastra, a fost privita ca fiind un demers interesant, inedit, ba chiar oarecum exotic, subita lui implicare in viata politica, prin surprinzatoarea asumare a unei importante candidaturi politice, cu nu mai putin surprinzatoare sustinere a PNL, ridica numeroase si foarte mari semne de intrebare.
Dragi compatrioti, Ca presedinte al Romaniei, invit partidele, sindicatele si organizatiile nonguvernamentale, invit intreaga societate la responsabilitate si la incredere in capacitate acestei tari de a alege solutiile cele mai bune pentru ea.
Partidele care nu vor depasi pragul electoral de 5% la alegerile parlamentare nu vor mai beneficia de finantare de la bugetul statului. Pana acum primeau finantare de stat toate partidele care inregistrau cel putin un procent.
Urmeaza o noua serie de consultari cu partidele. ... Acesta este decan al Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti si comisar guvernamental pentru Francofonie. ... La mai putin de doua saptamani de la precedentele consultari cu partidele politice, Basescu a convocat din nou la Cotroceni liderii partidelor parlamentare.
Profesorul de stiinte politice Jean-Michel de Waele de la Universitatea Libera din Bruxelles afirma, referindu-se la campania electorala, ca este "agresiva, dura si teatrala", apreciind ca Romania "este permanent in alegeri", ceea ce "e foarte rau pentru stabilitatea democratiei".
Presedintele Traian Basescu a declarat, la aniversarea a 60 de ani de la infiintarea NATO, in cadrul unei sedinte comune a Camerelor Parlamentului, ca meritele aderarii Romaniei la structurile Nord-Atlantice pot fi impartite egal de partidele politice care au guvernat tara.Presedintele a spus ca dincolo de faptul ca NATO reprezinta principalul garant al securitatii, aderarea Romaniei la structurile Nord-Atlantice are si o componenta puternica simbolica, inceputul procesului de aderare oferind statului un plus de coerenta intr-un moment de confuzie.
Romanii considera Parlamentul drept cea mai corupta institutie, legislativul fiind urmat in clasament de partidele politice si justitie, arata Barometrul Global al Coruptiei 2009, publicat miercuri de Transparency International.
Aici singura solutie realista, dar si foarte posibila, este un pact politic rapid intre partidele aflate in Parlament.
Nu am suspectat niciodata acest Guvern ar putea sa aiba o viziune pe termen lung si asta din simplul motiv ca fiind un Guvern de tranzitie, din afara partidelor politice, dar navigand, totusi, pe motoare politice ar fi fost cu neputinta sa faca gaura in cer.
Lupta cu "inamicii" Presedintele suspendat a lansat atacuri dure, in campania electorala, la adresa celor 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa din functie, dar si la adresa clasei politice in general.
Adrian Severin) Incepand cu primavara anului 2011 lumea a cunoscut un sir de revolte populare atestand divortul intre mase si elitele politice. ... Anterior, izbucnirile adesea violente ale protestatarilor impotriva globalizarii aveau loc in legatura cu anumite reuniuni politice sau economice internationale la varf, incetand odata cu terminarea acestora.
Toate partidele parlamentare au primit ilegal fonduri in campania electorala din 2004. Raportul Curtii de Conturi de acum 2 ani arata ca partidele au incalcat sistematic legea finantarii partidelor politice, care interzice donatiile din partea firmelor cu datorii la buget, dar si din partea firmelor cu capital de stat.
Liderul PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat la inceputul saptamanii ca va invita in aceasta saptamana partidele parlamentare la discutii referitoare la promovarea Tratatului constitutional al Uniunii Europene si pentru stabilirea datei euroalegerilor.
Traian Basescu a amenintat ieri partidele care au refuzat sa se prezinte la consultarile de la Palatul Cotroceni ca vor pierde orice sansa de a avea un premier intr-un viitor cabinet.
In sedinta Delegatiei Permanente, PNL a decis sa negocieze cu toate partidele si l-a propus pe Crin Antonescu prim-ministru. ... Antonescu, propunerea de prim-ministru a libe-ralilor La finalul sedintei conducerii largite, PNL a decis ca va negocia cu toate partidele formarea guvernului, excluzand ferm un guvern in jurul PD-L.
Oricat de idealisti si principiali am fi, trebuie sa fim cu totii constienti de faptul ca partidele politice (toate si nu unul sau unele) vor promova candidati care sa aduca voturi si nu neaparat oameni care sa constituie repere de moralitate si profesionalism.
Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, dupa consultarile cu partidele politice, ca setul de masuri adoptat la ultimul Consiliu European va feri Romania de orice fel de derapaje, in special de populismul propriilor oameni politici.
Acest proiect de act normativ prevede ca partidele politice parlamentare pot infiinta, in afara structurilor lor statutare, institute de teorie politica. ... El a apreciat ca astfel de institute pot fi organizate de asociatii, dar nu de partidele politice.
google-analytics.com