Cautare

209 de rezultate pentru "papa" (3.25 secunde)
Papa Celestin VI si rabinul Sabbatai ben Shalom (Legenda Marelui Rabin). Scopul intalnirii : negocierea de catre Marele Rabin a iertarii neamului evreilor pentru vina rastignirii lui Isus.
"Cafeaua este esenta inteligentei, cafeaua te scapa din infern", asa spunea Papa Clement al VII-lea, iar Napoleon spunea: "Cafeaua este neagra ca dracul, amara ca pacatul, dulce ca dragostea si fierbinte ca iadul".
De exemplu, in religia catolica, Papa este considerat capul Bisericii Catolice, avand cea mai mare functie si putere in aceasta confesiune.
Imparatii romani purtau numele de pontifex Astazi, Papa de la Roma poarta acelasi nume, care inseamna, literalmente, constructor de poduri.
Intr-o noapte, la miezul noptii - ora fantomelor, ceva foarte inalt si foarte slab si-a strecurat pe fereastra mana uriasa, a inhatat-o pe Sophie si a dus-o in lumea uriasilor, unde Sfarma-Oase, Roade-Plozi, Stoarce-Carne, Papa-Pipote si Macelandrul hapaiesc chillieni cu gust de chilli sau tunisieni cu gust de tunici.
Din distributie mai fac parte Claudiu Bleont (in rolul lui Gargamel), Vlad Radescu (Papa Strumpf), Vlad Trifas (Voinicul), Liviu Romanescu (Blegutul), Bogdan Cotlet (Istetul), Mihaela Radescu (Strumpf-Salcia), Isabela Neamtu (Strumpf-Furtuna) s.a.
Povestea de dragoste incepe atunci cand Raffaello Sanzio a fost chemat la Roma de catre Papa pentru a-i picta apartamentele.
Povestea de dragoste eclectica dintre cei doi atat de nepotriviți din punct de vedere social incepe atunci cand Raffaello Sanzio a fost chemat la Roma de catre Papa pentru a-i picta apartamentele.
despre participarea la Sinodul dedicat tinerilor, convocat de Papa Francisc, care se va desfasura in octombrie 2018 la Roma, cu tema Tinerii, credinta si discernamantul vocational;
Papa Paul al VI-lea, in spiritul ecumenic promovat de Conciliul Vatican II, a dispus ca pretioasa relicva sa fie predata Bisericii din Rasarit, avand in vedere ca Sfantul Andrei este patronul orasului Constantinopol si al Patriarhatului Ecumenic.
Monseniorul Vladimir Ghika (1873-1854) a fost declarat martir de Papa Francisc, la 27 martie 2013, si beatificat la 31 august acelasi an, in cadrul unei Sfinte Liturghii solemne care a fost prezidata la Bucuresti de Card.
Abia la sfarsitul secolului al V-lea, in anul 496 d.Hr., Papa Gelasius I a decis ca ziua de 14 februarie, in care a fost executat Valentin, sa-i poarte numele si sa fie dedicata martiriului sau, punand astfel capat sarbatorii Lupercaliilor.
Adica de ea ar beneficia doar ciumetii care au bani de zburat cu avionul sau care pleaca tiutiu-papa in croaziera cu vaporasul.
Papa Francisc va celebra prima sa mesa de Inviere, in piata Sfantul Petru, de la Vatican, in fata a mii de credinciosi.
Un personaj demn de Renasterea Italiana, credincios crestin fervent, biograf remarcabil al Sanctitatii Sale, Papa Ioan Paul al II-lea, Radu Vasile este si va ramane in sufletul tuturor celor care l-au cunoscut, al Fratilor care l-au indragit si apreciat, o figura luminoasa de neuitat", se arata in comunicatul semnat de G-ral (r) Bartolomeu Constantin Savoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane "1880".
In traditiile biserice romano-catolice, se obisnuia ca papa sa striveasca o mana de struguri intr-un potir la liturghia din 6 august, binecuvantand atat strugurii cat si stafidele.
Beatificarea este actul prin care Papa acorda unui crestin catolic decedat titlul de "Fericit" si permite sa i se aduca un cult public de catre un grup limitat de credinciosi, o tara sau o episcopie.
Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in Romania, din anul 1999, ca Romania este "Gradina Maicii Domnului"?
Norocul vostru cu Brzezinski - nascut polonez, noroc cu Biserica Catolica si Papa! Dar pe amaratii de ukraineni, cine sa-i ajute?!
De asemenea, reamintim ca Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in tara noastra, din anul 1999, ca Romania este "Gradina Maicii Domnului".
google-analytics.com