Cautare

694 de rezultate pentru "muzeul" (8.46 secunde)
Muzeul Dunarii de Jos este o institutie publica de cultura, cu personalitate juridica, de importanta judeteana si regionala, aflata in serviciul societatii, care colectioneaza, conserva, cerceteaza, restaureaza, comunica si expune, in scopul cunoasterii, educarii si recrearii, marturii materiale si spirituale ale existentei si evolutiei comunitatilor umane, precum si ale mediului inconjurator.
S-a deschis sesiunea internationala de comunicari stiintifice, la Muzeul Dunarii de Jos Sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi a gazduit miercuri, 28 septembrie 2016, deschiderea celei de-a XVI-a editii a sesiunii internationale de comunicari stiintifice, intitulata CULTURA SI CIVILIZATIE LA DUNAREA DE JOS.
- 2008 - Expozitie personala VENETIA, MEMORIA ARTEI, la Institutul Italian de Cultura Vito Grasso Bucuresti - 2008 - Expozitie personala la Galeria Apollo Bucuresti - 2008 - Expozitie personala la Galeria Artelor, Cercul Militar National Bucuresti - 2010 - Expozitie personala la Galeria Uzinexport si lansare Album Teodor Raducan - 2012 - Expozitia SCAR GRAFICA IN PICTURA ROMANEASCA, Muzeul National Cotroceni - 2014 - Expozitia SCAR PORTRETUL IN PICTURA ROMANEASCA, Muzeul National Cotroceni - 2014 - Expozitie personala retrospectiva de pictura DE LA NATURA LA CONCEPT, la Muzeul National al Taranului Roman - 2015 - Expozitie de grup la U Art Gallery (Uzinexport) Bucuresti - 2015 - Expozitie personala APROAPE DE SOARE la U Art Gallery (Uzinexport) - 2015 - GRAFICA ROMANEASCA INEDITA DIN COLECTII, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti - 2015 - Expozitia SCAR BUCHETUL DE FLORI IN PICTURA ROMANEASCA, Muzeul National Cotroceni - 2016 - Expozitia de grup PASI SPRE LUMINA, la Galeria Orizont Bucuresti - 2016 - Expozitia SCAR MARINA IN PICTURA ROMANEASCA, Muzeul National Cotroceni - 2016 - Expozitia de grup DIN LUMEA SATULUI, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti - 2017 - Expozitia de grup ARTISTI PLASTICI COMENTATI DE PETRE OPREA, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti - 2018 - Expozitie personala retrospectiva TEODOR RADUCAN - 80 ANI, la U Art Gallery Peste 2000 de lucrari ale artistului se gasesc in colectii publice si particulare din tara si din strainatate (Italia, Canada, Elvetia, Algeria, Franta, Grecia, Israel, Germania, Polonia, Malta, Japonia, S.U.A., Suedia, Rusia).
Muzeul Satului atrage sute de mii de vizitatori.
Cum va arata Muzeul Comunismului din Romania Interviu cu Vladimir Tismaneanu, presedintele Consiliului stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului Acum o saptamana, PDL a anuntat ca se va infiinta Muzeul Comunismului langa Parcul Carol, in Hala Filaret.
Muzeul erotismului, din Paris, a fost fondat in 1997 si este dedicat operelor de arta cu tematica erotica, incluzand de la opere antice de arta religioasa din India, Japonia si Africa, pana la arta contemporana de gen.
Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţaranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.
Mentionam Complexul Muzeal National Moldova Iasi, cu 5 sectii distincte (Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie, Muzeul Stiintei si Tehnicii, Muzeul Viei si Vinului), Teatrul National Vasile Alecsandri” (considerat unul dintre cele mai frumoase teatre din lume), Opera Romana Iasi (inclusa in lista proiectelor culturale europene selectate in 2015 in programul Culture for Cities & Regions), Muzeul Literaturii Romane.Aflat la 21 de km de granita cu Republica Moldova, orasul Iasi este astfel cea mai estica metropola a Uniunii Europene si cel mai important centru cultural, educational si economic din regiune, atat pentru orasele din nord-estul Romaniei, cat si pentru regiunea transfrontaliera ce cuprinde Republica Moldova si partea de sud a Ucrainei.
In 2018, Anul European al Patrimoniului Cultural, in semn de profund respect pentru traditiile si obiceiurile populare romanesti, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova si sectiile sale din judet vor celebra Ziua Universala a Iei:
Muzeul pietrei, unic in Romania. 1.000 de piese de arta taraneasca Undeva in Prahova, la 46 de kilometri de Ploiesti, in comuna Sangeru, se afla muzeul pietrei. ... Muzeul pietrei, situat in centrul pamantului Muzeul este, cum insusi o marturiseste poetul Lucian Avramescu, nebunia si dragostea mea.
Muzeul Pietrei din Sangeru, vandalizat In timp ce Lucian Avramescu se afla intr-o emisiune la Antena 3 Muzeul Pietrei din Sangeru-Prahova, donatie publica a poetului Lucian Avramescu, a fost vandalizat in noaptea de sambata spre duminica in timp ce poetul discuta la emisiunea Panorama de la Antena 3 despre ultimele ispravi ale lui Traian Basescu.
Festivalul Tarafuri si fanfare, editia a VIII-a, la Muzeul Satului Muzica din vatra satului romanesc de odinioara va rasuna, la sfarsitul lunii august, pe ulitele Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti".
Institutul Cultural Roman din Londra si Muzeul Victoria & Albert (V&A) lanseaza programul "Columna lui Traian 1900: ... Lansarea oficiala a programului va avea loc la Muzeul Victoria & Albert, printr-o receptie precedata de interventii ale profesorului Martin Roth, directorul general al V&A, ES dr.
cele 6 milioane de euro ce trebuie cheltuite anul viitor Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu a existat niciodata intentia comasarii unor muzee si ca miza declaratiilor facute de directorul MTR o reprezinta, de fapt, cele 6 milioane de euro care trebuie cheltuite anul viitor pentru Muzeul Taranului Roman.
Intre 30 IULIE - 2 AUGUST, are loc la Cinema Muzeul Taranului Roman FESTIVALUL KINOdiseea ALTFEL. ... KINOdiseea Altfel este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman, Cinema Muzeul Taranului si Bad Unicorn.
Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si Complexul Muzeal Judetean Neamt - Muzeul de Stiintele Naturii Roman va invita joi, 5 martie 2020, de la ora 10.00, la vernisajul expozitiei itinerante Un veac de zoologie in Romania.
- La data de 22 decembrie 1956, la Muzeul National de Arta, Galeria Nationala a deschis expozitia Brancusi, prilejuita de implinirea a 80 de ani, iar la inceputul anului 1957, in expozitie a fost introdusa a 14-a opera de Brancusi, Cumintenia Pamantului.
Aici, un inginer a amenajat, pe cheltuiala sa, Muzeul Automobilului Romanesc. ... Nici Muzeul Pompierilor nu are asa ceva, se mandreste Emil Hagi. ... Acces gratuit la muzeu, zilnic De fapt toate exponatele din muzeul care functioneaza intr-un fost camin cultural, cedat de primaria orasului, sunt proprietatea sa:
Eforturile celor care conduc Muzeul Dunarii de Jos (director Valentin Parnic), Muzeul Municipal Calarasi (director Florin Radulescu) si Directia Judeteana pentru Cultura (director Sorin Danciu) ar putea fi incununtate de un succes care ar fi deopotriva al tuturor calarasenilor, indiferent de orientarea lor politica.
Muzeul de Stiinte ale Naturii din Craiova ar putea ramane inchis anul acesta din cauza aparitiei unui act normativ care interzice institutiilor publice sa achizitioneze mobilier. ... Desi lucrarile de renovare sunt in grafic, iar executia va fi finalizata in curand, muzeul ar putea ramane inchis pana la sfarsitului anului.
google-analytics.com