Cautare

3382 de rezultate pentru "ministeru invatamantului repartitii liceu 2010" (3.82 secunde)
Mihai Voicu a fost propus ministru delegat pentru relatia cu parlamentul, iar Marko Bela ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile culturii, invatamantului si integrarii europene.
Noul pachet de legi din domeniul invatamantului a fost lansat, in 17 decembrie 2007, in dezbatere publica.
Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca regreta faptul ca Mircea Miclea nu a rezistat mai mult in functia de ministru al invatamantului, "pentru ca, in mod cert, eram mai departe cu reforma din educatie".
Printre favoritii PSD, cand a venit vorba de propunerea inspectorilor generali si adjuncti, s-au aflat si profesorul de sport Nicusor Cotescu, directorul adjunct al Liceului Teoretic "Henri Coanda" din Craiova, dar si Florea Georgica Bercea, care au si primit ordinul de numire in fruntea invatamantului doljean.
Refuz sa promovez idei si masuri carora sa le dau valoare de absolut si care sa nu fie discutate cu cei carora se adreseaza", a mai spus ministrul, considerand ca dialogul cu partenerii sociali, profesorii si parintii, este esential in reformarea invatamantului.
"Probabil ca Ecaterina Andronescu putea sa faca o consultare preliminara, dar ministrul are raspundere pe probleme de reforma a invatamantului, indiferent cine e ministru si indiferent din ce partid, trebuie sa respectam legea si prestigiul invatamantului si sa nu ne jucam cu asemenea chestiuni, ca e anormal ca o universitate sa aiba mai multi studenti decat toate celelalte universitati de stat si particulare impreuna.
Doi reprezentanti ai PD-L din Comisia pentru Invatamant a Camerei Deputatilor, Doinita Chircu si Catalin Croitoru au declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca cer primului ministru Emil Boc o ancheta serioasa a ministrului Invatamantului, Ecaterina Andronescu.
Le amintim celor de la PD-L ca nu Guvernul, ci societatea romaneasca trebuie sa-si asume reforma invatamantului. Legea invatamantului este un domeniu care a suferit in 10 ani circa 140 de modificari.
Ion Iliescu a criticat asumarea raspunderii pe Legea Invatamantului, afirmand ca ea se face doar pentru ca Traian Basescu sa-si asume niste merite - Domnule presedinte Ion Iliescu, spuneti-ne PSD este in opozitie sau la putere?
De data aceasta ministrul invatamantului a recomandat ca anul scolar sa inceapa pe furis, fara niciun fel de intrunire, de informare, fara niciun fel de pregatire psihologica, ca si cum nu ar fi vorba de niste copii si tineri veniti dupa trei luni de vacanta sau care incep un nou ciclu scolar, ci am avea de-a face cu niste robotei, unii adusi pentru prima data intr-o scoala, altii veniti dupa o revizie electornica de trei luni de zile.
In plus, unitatilor de invatamant li se ia si o sursa de venit extrabugetara, care, desi infima, este totusi binevenita in conditiile finantarii insuficiente a invatamantului", a declarat prof.
'Poate cel mai mare rau adus invatamantului din Romania a fost politizarea. Prin acest proiect de lege facem un pas inainte spre ceea ce inseamna depolitizarea invatamantului in Romania, atat in invatamantul preuniversitar, cat si in invatamantul universitar.
Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa (foto), a anuntat joi, la Parlament, ca opozitia va depune o noua motiune de cenzura impotriva Cabinetului Boc, avand ca tema Legea educatiei, el dand asigurari ca, pana vineri, textul ce va fi redactat de fostul ministru al Invatamantului, Ecaterina Andronescu, va intruni toate semnaturile necesare.
Si ni se spune pentru ca am obtinut Legea Invatamantului. Am obtinut eliminarea unor discriminari din Legea Invatamantului, dar pentru aceste drepturi am platit cu varf si indesat intr-un an de zile", afirma senatorul UDMR Gyorgy Frunda.
Ministerul a alocat 5.500.000 de lei pentru premierea celor mai bune 11 universitati din tara pentru activitatile lor din domeniul invatamantului, cercetarii stiitifice si managementului academic.
Apelul de propuneri este deschis organizatiilor din statele participante la programele pentru dezvoltarea invatamantului pe termen lung, iar cererile de finantare pot fi facute doar de consortii formate din organizatii care sa provina din cel putin cinci tari europene.
Asta am facut si eu, ca ambasador al acestui proiect care da un suflu nou invatamantului profesional din Romania, a declarat Teo Trandafir.
Romania are una dintre cele mai mari rate de abandon scolar din Europa, cu aproape 20% dintre elevi care renunta la scoala inainte de finalizarea invatamantului obligatoriu de 10 clase.
Printre reprezentantii autoritatilor prezenti la eveniment se numara Zoica Vladut, Director Adjunct al Centrului National de Dezvoltarea Invatamantului Profesional si Tehnic (C.N.D.I.P.T), Tudor Turcu, Consilier al primarului Sectorului 6, si Ionel Puscas, Consilier Local al Sectorului 6.
Reorganizarea invatamantului romanesc potrivit cerintelor contemporane. Reasezarea structurilor invatamantului pe baze democratice si umaniste. Eliminarea dogmelor ideologice care au provocat atatea daune poporului roman si promovarea adevaratelor valori ale umanitatii.
google-analytics.com