Cautare

286 de rezultate pentru "minerale" (7.46 secunde)
Totodata, prevederile sunt aplicate si unitatilor de fabricare a berii, maltului, vinului, apelor minerale si a bauturilor nealcoolice, precum si in cazul depozitelor sau antrepozitelor frigorifice si a depozitelor pentru produse alimentare de origine nonanimala.
Potrivit raportului pe 2007 al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), in 2030, resursele minerale de carburanti vor acoperi circa 93% din cererea mondiala de energie, fata de 90% cat acopera in prezent.
Tot aici se gaseste una dintre cele mai rafinate colectii de vinuri, sampanii exclusive, dar si una dintre cele mai scumpe sortimente de ape minerale din lume.
Valoarea livrarilor de produse si servicii a cunoscut cea mai importanta crestere in industria alimentara, a bauturilor si a tutunului, cu aproximativ 17%, urmata de fabricarea altor produse din minerale nemetalice, cu peste 13%, si de industria metalurgica si a produselor din metal.
Nu vor fi inregistrate la Ministerul Sanatatii mentiunile de sanatate asociate unor produse precum suplimente alimentare predozate de origine animala si vegetala si/sau amestecuri ale acestora cu vitamine, minerale si alti nutrienti;
Proiectul minier de la Rosia Montana, coordonat de compania Rosia Montana Gold Corporation, va ramane blocat pana in 2009, intrucat autoritatile romane nu isi vor asuma luarea unei decizii in acest an, considera presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Bogdan Gabudeanu, fara sa explice motivele.
Au fost verificate firme care faceau afaceri în constructii, cu cereale, cu alcool, tigari si uleiuri minerale“. Comisarii, vesnic prin pieteComerciantii din piete si târguri se plâng ca sunt „calcati“ de comisarii garzii aproape în permanenta.
Au fost verificate firme care faceau afaceri în constructii, cu cereale, cu alcool, tigari si uleiuri minerale". Comisarii, vesnic prin pieteComerciantii din piete si târguri se plâng ca sunt "calcati" de comisarii garzii aproape în permanenta.
O atractie turistica pot fi si numeroasele pesteri, formatiuni pietroase, cascadele si parcul natural din Vratsa (Balkan), cele sapte izvoare minerale din judetele Vârset si Berkovita, cetatea Baba Vida, vârful Vola si manastirile Ciprvsky si Klissouki.
Companiile EnBW si Riviera Group sunt interesate sa construiasca o centrala electrica de 1.000 MW, in Oltenia, in parteneriat cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), a declarat directorul general al Directiei Resurse Minerale din cadrul MEF, Sorin Gaman.
Declaratia, facuta ieri la lansarea raportului de analiza, sinteza si prognoza al Societatii Academice Romane "Romania 2009, criza economica si statul de drept", nu face decat sa o confirme pe cea a presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Gelu Maracineanu, potrivit caruia saptamana aceasta se va desecretiza contractul initial, "cel din 1992, care a fost aprobat prin HG nr.
„Pana anul trecut, la moda erau inselaciunile cu uleiuri minerale introduse pe post de combustibili pe piata neagra a carburantilor, de obicei interpunand firme-fantoma.
Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, cele mai mari disponibilizari le vor face firmele care se ocupa cu fabricarea produselor din minerale nemetalice, depozitarea si activitati de transport, comert, agricultura, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice.
In structura, in aceeasi perioada predomina produsele din grupa "combustibili, uleiuri minerale,. . . ", atat la export, cu 51,4 % (produse petroliere), cat si la import, cu 64,9 %.
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) va incepe delimitarea a 5. 000 km patrati din Marea Neagra, in perimetre de cate 1.
In structura, in aceasta perioada predomina produsele din grupa "combustibili, uleiuri minerale, …" atat la export, cu 64,9% (produse petroliere), cat si la import, cu 64,4% (petrol si, in cantitati mai mici, produse petroliere).
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale va organiza, la inceputul lunii noiembrie, o licitatie pentru concesionarea celor 30. 000 de kilometri patrati.
Compania Nationala a Uraniului are in administrare resursele minerale de uraniu existente in Romania si desfasoara activitati de cercetare geologica si exploatare a zacamintelor de uraniu, prepararea minereurilor si rafinarea concentratelor, transportul si comercializarea acestora.
• Companiile chineze vor sa se implice in proiecte din domeniul energetic (hidro, termo, solar si eolian), al infrastructurii rutiere, maritime si aviatie, al exploatarii resurselor minerale (carbune, zacaminte feroase si neferoase, etc.), in proiecte pentru protectia mediului (instalatii de desulfurizare, tratarea deseurilor miniere, epurarea apelor reziduale), precum si in proiecte din domeniul agriculturii si zootehniei.
Piata de ape minerale din Romania este estimata la 1,3 miliarde de lei (aproximativ 300 milioane euro), iar printre principalii producatori se numara, alaturi de Rio Bucovina, Romaqua, Coca-Cola si European Drinks.
google-analytics.com