Cautare

286 de rezultate pentru "minerale" (3.21 secunde)
Sinteza Oradea produce si comercializeaza produse farmaceutice, halogeni, insecticide, aditivi pentru uleiuri minerale, pigmenti anorganici, materiale de umplutura si stabilizatori pentru mase plastice si produse peliculogene.
In program mai sunt incluse lucrari de reconditionare a captarii, transportului si distributiei apei minerale. Mai trebuie spus ca Delta Dunarii si statiunile de pe litoralul Marii Negre se afla pe lista de prioritate a Guvernului.
Anul trecut, veniturile obtinute din redeventele aplicate in sectorul resurselor minerale au totalizat aproximativ 775 de milioane de lei, dintre care 718 milioane de lei au reprezentat redevente petroliere.
Veniturile din redevente aplicate in sectorul resurselor minerale anul trecut au totalizat aproximativ 775 de milioane de lei, dintre care 718 milioane de lei au reprezentat redevente petroliere.
In acest sens, Patronatul Independent de bere a anuntat pe un post de televiziune ca estimeaza un consum de peste 70 de litri de bere pe cap de locuitor fata de doar 45 de litri de apa pe toata durata acestui an, cat arata cifrele Societatii Nationale a Apelor Minerale.
Pentru a elimina "portitele" legale utilizate de unii platitori de accize in domeniile alcoolului si uleiurilor minerale pentru a frauda bugetul de stat, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pregateste un proiect de lege legat de administrarea accizelor.
Potrivit oficialului MEC, cele trei domenii sunt politica industriala, politica energetica si resurse minerale. La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a apreciat la inceputul acestei saptamani ca ministerul pe care il conduce ar putea functiona cu un numar mai mic de secretari de stat.
materii prime minerale +40,32% (+803,6 milioane de euro); vehicule de transport persoane rutier si parti ale acestora +33,93% (+463,4 milioane de euro);
Principalele taxe din strategie menite sa diminueze evaziunea sunt cele care vizeaza distributia graului, turismul sezonier, produsele accizate in regim de antrepozitare fiscala (alcool, produse din tutun, uleiuri minerale) si jocuri de noroc.
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a licitat 17 perimetre de exploatare petroliera, in cadrul rundei a saptea de apel public de oferta, anunta un comunicat al Guvernului.
In balanta au cantarit negativ si importurile de produse minerale (titei si gaze), care au crescut cu 29%, la peste patru miliarde de euro, si cele de mijloace si materiale de transport, care, cu o crestere de 33%, au depasit doua miliarde de euro.
ßi in structura importurilor, echipamentele electrice si mecanice detin primul loc, cu o pondere de 23%, fiind urmate de produse minerale ca titei si carbuni, care detin 16% din totalitatea importurilor.
Deficitul comercial a crescut cu 45,6% in primele noua luni comparativ cu perioada similara din 2005, la 9,611 miliarde de euro, in principal ca urmare a importurilor de tehnologie, produse metalurgice si minerale, potrivit datelor Institutului National de Statistica.
Astfel, capacitatea de imbuteliere a apei minerale Izvorul Minunilor, a gamei de soft drinks si a berii Bürger a crescut cu 34%, iar productia de bere de la fabrica din Draganesti, judetul Bihor, a fost triplata.
Acestia apreciaza ca cele mai multe disponibilizari vor avea loc in ramuri precum metalurgie, articole de imbracaminte, fabricarea materialelor de constructii si alte produse din minerale nemetalice, cu solduri conjuncturale de 37%, 15% si, respectiv, 14%.
Produsele la care s-au consemnat cele mai insemnate deficite comerciale in 2006 au fost masini si aparate, echipamente electrice si parti ale acestora, produse minerale (titei, gaze si carbune), vehicule de transport si parti ale acestora, produse ale industriei chimice si industriilor conexe, materiale plastice, cauciuc, produse alimentare diverse si altele.
Potrivit acestuia, domeniile in care reprezentantii Garzii au actionat preponderent sunt productia si distributia de uleiuri minerale, bauturi alcoolice si tigarete.
Peste zece companii cu capital strain, printre care Encana - Canada si Marathon - SUA, sunt interesate sa preia concesiuni de explorare de gaze naturale in Romania, a declarat ieri directorul general al Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM), Gicu Borosi.
Vom verifica în special domeniul constructiilor, al montajului, al exploatarii resurselor minerale si vom pune accent pe casele de marcat pentru a vedea daca agentii economici au astfel de aparate si daca emit bonuri fiscale“, a declarat Chitoiu.
In cadrul acestor tranzactii societatea galateana a livrat 2.240 de tone de produse agricole si 272 de tone de motorina Eurodiesel si a cumparat peste 53 de tone de uleiuri minerale neaccizate.
google-analytics.com