Cautare

687 de rezultate pentru "medici veterinari" (3.10 secunde)
Comportamentul Ministerului Sanatatii in gestionarea crizei gripei aviare a lasat si el de dorit, a mentionat seful statului, considerand ca este inadmisibil ca medicii veterinari sa instituie carantina umana.
Ministerul Agriculturii va avea aceeasi structura, iar presedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz, si directorul Statiunii de Cercetare Dezvoltare Caracal, Catalin Rosculete, vor fi numiti secretari de stat, a declarat marti ministrul de resort, Ilie Sarbu.
Pentru anul 2009, responsabilii ADS estimeaza, conform scrisorilor de intentie depuse de catre medicii veterinari concesionari, ca va mai vinde circa 150 de imobile, sedii ale circumscriptiilor sanitar-veterinare.
Sute de directori, din toata tara, de la Garda Financiara, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau scolari din unitatile deconcentrate vor fi demisi pana vineri seara, cand expira termenul de instiintare de catre autoritati, potrivit ordonantei deconcentratelor, adoptata miercuri de Guvern.
Sute de directori, din toata tara, de la Garda Financiara, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau scolari din unitatile deconcentrate au primit vineri instiintari privind demiterea lor.
Acesta este vechi membru PSD, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, cel mai recent in guvernarea PSD-PDL, pana in 2009, precum si presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari si presedintele Autoritatii Sanitar-Veterinare in mandatul lui Adrian Nastase, calitate din care a negociat cu UE capitolul sigurantei alimentare.
Medicii veterinari trebuie sa efectueze activitati de inspectie in abatoare, in unitati de manipulare a vanatului si in unitati de transare care pun pe piata carne proaspata, urmarind in special informatiile privind lantul alimentar, inspectia ante- si post-mortem (dinaintea sacrificarii si dupa aceasta), protectia si bunastarea animalelor, subprodusele de origine animala si testarile de laborator.
Veridicitatea declaratiilor depuse pentru obtinerea cotelor de piata la lapte va fi atent verificata de medicii veterinari, care si le asuma sub semnatura.
Programul de eradicare a pestei elaborat de ANSVSA presupune vaccinarea unui numar de peste 1 milion de porci din ferme, costurile totale suportate de crescatori pentru plata medicilor veterinari ridicandu-se la circa 4 milioane de lei.
Vaccinarea in gospodarii este gratuita, in timp ce proprietarii fermelor platesc tariful medicilor veterinari, de circa 3,8 lei pentru fiecare animal, ceea ce reprezinta de doua ori costul vaccinului, sustin specialistii.
In aceasta perioada se vor sacrifica sute de miei zilnic. De unde atatia veterinari?", a spus Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.
Firmele care vor plati cel mai mult pentru verificarile inspectorilor sanitari veterinari, intrucit acestea dureaza intre sase si opt ore, sint unitatile de fabricare a vinurilor, cele de fabricare a berii cu capacitate de peste 800.000-1,6 milioane hl/an, precum si fabricile de ciocolata, supermarket-urile, fabricile de prelucrare a zaharului si de producere a sucurilor din legume si fructe.
Autoritatea, prin medicii veterinari, are responsabilitatea de a pune diagnosticul in urma unor teste realizate conform cu un plan de combatere a bolii.
Totodata, inspectorii veterinari si pentru siguranta alimentelor au mai verificat si 48 piete agroalimentare, 14 unitati de alimentatie publica, 7 laboratoare cofetarie patiserie, 11 unitati de fabricare a painii, produselor de panificatie si patiserie, 42 depozite alimentare, cat si o fabrica de inghetata si trei unitati de fabricare a berii si o unitate de fabricare vin.
Pentru ca este un procedeu nou, autoritatile ii vor instrui pe medicii veterinari pana la sfarsitul acestei luni. Astfel, cei care vor sa-si taie porcul de Ignat, trebuie sa ceara din timp anestezierea animalului.
Pe langa masurile luate pana in prezent de autoritatile sanitar veterinare din judetele Tulcea si Constanta, de a monitoriza atent localitatile si de a dezinfecta masinile care intra si ies din perimetrul afectat, Directia Sanitar Veterinara Constanta a rugat vanatorii sa se prezinte cu pasarile salbatice impuscate la medicii veterinari, pentru a se face analize in vederea depistarii unor posibile cazuri de imbolnaviri cu virusul H5N1.
In acest sens am cerut ca, macar 4-7 zile inainte de Craciun si Pasti, taranii sa fie lasati sa isi sacrifice animalele" a declarat presedintele Colegiului Medicilor Veterinari, Liviu Harbuz.
Pe de alta parte, activitatea sanitar-veterinara, desfasurata in perioada 11-17 august a.c., a medicilor veterinari detasati pe litoral, s-a concretizat printr-un numar total de 242 controale, din care:
Supermarketurile sunt "fruncea" la confiscari De la inceput anului si pana in momentul de fata inspectorii veterinari au efectuat 6.000 de controale, aplicand 116 sanctiuni in valoare totala de 180.000 de lei si confiscand 45 de tone de carne si produse din carne, peste, lactate si produse de panificatie.
Guvernul incearca sa-si salveze armata portocalie de la deconcentrate Mii de directori ai serviciilor deconcentrate, de la inspectori scolari la inspectori fiscali sau sanitar-veterinari, demisi in aprilie 2009 de Guvernul Boc, vor continua sa fie platiti din banii contribuabililor, daca au actionat in instanta deciziile de demitere.
google-analytics.com