Cautare

407 de rezultate pentru "leucemie mieloida cronica" (2.55 secunde)
De asemenea, din paleta neagra a complicatiilor diabetului fac parte retinopatia, prima cauza de orbire, boala cronica renala diabetica, prima cauza de intrare pe dializa si transplant renal, piciorul diabetic, cauza majora de amputare, precum si neuropatia diabetica.
Cand am constatat acest lucru ne-am pus problema daca Romania poate sa dezvolte un program national de scoatere din circulatie a VHC si, implicit, de scadere a poverii generate de hepatita cronica, ciroza, cancerul de ficat, in tara noastra, explica prof.
Semnele hepatitei cronice Atunci cand hepatita se manifesta pe o perioada mai lunga de 6 luni, aceasta este diagnosticata ca fiind cronica. ... Astfel, exista cazuri in care oamenii au hepatita cronica de peste 20 de ani, fara sa primeasca acest diagnostic.
Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, inflamatorie care se caracterizeaza prin aparitia unor zone eritematoase (rosietice) acoperite de scuame (cruste) de culoare alb-argintiu, avand la baza o proliferare crescuta a epidermului.
viitorul.wordpress.com titlul, autorul si sursa - jurnalul (Cronica Romania de azi) PASTILE SI TABLETE MIRCEA BATRANU Oare Basescu chiar a fost numai un mascarici?
Interventia trebuie orientata asupra organului bolnav, pentru a-l dezintoxica, a deriva toxinele spre celelalte emonctorii (cai de eliminare) si a trata afectiunea de fond care, de obicei, este hepato-biliara (dischinezie biliara, hepatitca cronica), intestinala (colita cronica), parazitara (indeosebi Giardia lamblia), neurogenoendocrina.
acuta si cronica. ... Durerea cronica este intensa si prelungita, poate fi simptomul unei boli si este asociata cu depresie, anxietate, insomnie etc.
se testeaza rar boala celiaca cand pacientul manifesta, de exemplu, dermatita herpetiforma, hipotrofie staturala, retard de crestere, intarzierea pubertatii, hepatita cronica cu hipertransaminazemie, hipoplazia smaltului dentar, artrita, osteopenie/osteoporoza, epilepsie cu calcificari occipitale, stomatita aftoasa, ataxie primara, tulburari psihice, infertilitate.
Ma refer la dependenta de jocurile de noroc, o afectiune cronica ce afecteaza sever nu doar viata jucatorilor, ci si cea a apropiatilor si familiilor acestora.
- Artrita idiopatica juvenila (AIJ)este o boala cronica, autoimuna, care afecteaza, in principal, articulatiile, dar nu numai. ... Fiind o boala cronica nu trebuie sa ne asteptam la vindecari spectaculoase, ci la o evolutie favorabila.
Fibroza pulmonara idiopatica (FPI) este o boala cronica rara, a carei cauza nu se cunoaste, ce afecteaza plamanii si determina in timp cicatrizarea acestora. ... Fibroza pulmonara idiopatica (FPI) este cea mai frecvent intalnita forma de pneumonie interstitiala cronica, progresiva, fibrozanta.
Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. ... Neurodermatita este o afectiuni cronica dar poate fi tinuta sub control cu un tratament corect si prin evitarea factorilor care cauzeaza un disconfort al pielii.
Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Psoriazisului, Societatea Romana de Dermatologie atrage atentia cu privire la consecintele severe ale psoriazisului - o boala cronica, sistemica, care afecteaza nu doar pielea, ci si alte organe, ducand frecvent la complicatii.Spikerii conferintei au fost doi specialisti reputati in domeniu:
Evident, or mai fi si alte cheltuieli, dar eliberarea retetelor de medicamente compensate a devenit o problema cronica a sistemului sanitar.
Iscusit, Filip si-a tocmit cronicari care sa-i porcaie adversarii si a infiintat Cronica Consiliului, tot pe banii poporului. In Cronica, ziaristi cu simbrie urmau sa laude faptele de vitejie ale lui Filip si grija sa pentru norod.
PSD-ul revine ca alternativa la actuala putere, este doar o problema de timp si de munca serioasa din partea noastra, iar in acest timp lumea se va lamuri si ca actuala putere sufera de lipsa de solutii si de incoerenta cronica.
Nascuta la 1 martie 1938 in Comuna Dolhasca, Judetul Suceava, Zlavoc Maria, nu are antecedente penale, iar din concluziile rapoartelor de expertiza medico-legala rezulta ca aceasta sufera de cardiopatie ischemica dureroasa cronica, hipertensiune arteriala oscilanta, diabet zaharat, discopatie lombara, necesitand internare pentru tratarea acestor boli", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Eu spun ca este un tip de ineficienta cronica care ne costa pe toti. Iar acum cand este criza cred ca partea buna a crizei artrebui sa fie sa invatam sa gospodarim mai bine banul pe care il avem.
Se mentine sanctiunea de 1000 lei noi pentru medicii care elibereaza doua prescriptii pentru acelasi pacient, cu aceeasi boala cronica, intr-o luna.
Principala caracteristica a agriculturii romanesti, in perioada tranzitiei, o reprezinta lipsa cronica a capitalului. Aceasta a determinat cresterea ineficientei in alocarea resurselor cu consecinte asupra cresterii si competitivitatii fermierilor romani si a intregului sector agricol.
google-analytics.com