Cautare

407 de rezultate pentru "lath carol" (2.54 secunde)
Cum a devenit 10 Mai Sarbatoarea Nationala a romanilor Ziua de 10 Mai a ramas intiparita in traditia romanilor ca Sarbatoare Nationala odata cu venirea pe tronul Romaniei a lui Carol I, in 1866.
La 10 Mai 1866, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen este incoronat domnitor al Romaniei, titlu pe care in 1881 il schimba pe rege al Romaniei La 10 mai 1866 Carol de Hohenzollern-Sigmaringen intra in Bucuresti si este incoronat domnitor al Romaniei, iar Alexandru Ioan Cuza incheie provizoratul locotenentei domnesti.
Parcurile Cismigiu si Carol, restaurate si revitalizate. Proiectele au o valoare de 4 milioane euro Primaria Capitalei vrea sa revitalizeze si sa restaureze patrimoniul natural si cultural din parcurile Cismigiu si Carol.
- Am mostenit de la ultima sotie a bunicului meu, Printesa Elena, care a fost nascuta Elena Lupescu, arhiva lui Carol al II-lea.
Casa Regala a Romaniei in cronici radiofonice (1930-1944), publicat de Editura Casa Radio, in colaborare cu Muzeul Brailei Carol I.
Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader (foto), seful PD Galati, sustine ca senatorul PRM, Carol Dina, a aprobat, inainte de 1989, in calitate de prim-secretar PCR al judetului Galati, anchetarea sa de catre Securitate.
La aceasta data, in 1866, Principele Carol I era proclamat "domnitor al tuturor romanilor". ... Adus din Germania cu scopul de a consolida unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen si-a indeplinit misiunea, spun istoricii, iar dupa razboiul din 1877-1878 Romania obtinea independenta.
Se spune ca, abia instalat in functia de rege al Romaniei, Carol I a hotarat sa construiasca o resedinta a casei regale. ... Carol I hotaraste ca resedinta casei regale sa fie la Sinaia, pe un teren acordat de consiliul local, in asa-numita Poiana a Vacarestilor.
Printul Paul, care se revendica drept mostenitor al lui Carol al II-lea, a adresat un memoriu Comisiei Juridice, prin care solicita sa i se restituie si lui o parte a averii bunicului sau.
Ford ar putea construi pentru început la uzina din Craiova noua generatie a modelului Fusion, în 200.000 de unitati anual, urmând sa adauge alt model cu 100.000 de unitati anual, a declarat, pentru NewsIn, Carol Thomas, analist la J.D.
Carol Bartz, CEO-ul Yahoo!
Vreme de un secol si jumatate, orasul a crescut treptat in importanta, iar venirea pe tronul Ungariei a regelui francez Carol Robert de Anjou a pus Timisoara in randul celor mai importante orase medievale de pe continent.
Statuia ecvestra originala a Regelui Carol I din fata Palatului Regal a avut o existenta efemera (1939 -1947). Actuala statuie a Regelui Carol I este refacuta de sculptorul Florin Codre in 2010.
Carol I a fost chemat tocmai pentru ca se spera ca nu va fi influentat de grupurile autohtone de interese; ... Departe de a fi o inteligenta, Carol a fost un foarte bun gospodar, un neamt arogant, dornic de a-si manifesta originea nobila.
De aceasta data e vorba de inchiderea unui intreg sector din bulevardul Carol I, mai precis de portiunea cuprinsa intre bulevardele A.I. ... "Noile restrictii vizeaza inchiderea circulatiei pe bulevardul Carol I, sectorul de drum cuprins intre strada A.I.
195 din 6 iunie 1891, era autorizat de a vinde Casei judetului Ialomita locul din Piata Carol I notat pe planul orasului, intocmit de inginerul Scarlat Popovici in anul 1852, in schimbul sumei de 20 000 lei, cu obligatia pentru judet ca pe locul respectiv sa construiasca Palatul Administrativ si Judecatoresc, a face gradina publica pe locul ce ar ramane neocupat cu facerea palatului.
‘Mihai Viteazul‘ (1970), ‘Cu mainile curate‘ (1972), ‘Chemarea aurului‘ (1973), ‘Nemuritorii‘ (1974), ‘Un comisar acuza‘ (1974), ‘Accident‘ (1976), ‘Osanda‘ (1976), ‘Nea Marin Miliardar‘ (1978), ‘Revansa‘ (1978), ‘Ultima noapte de dragoste‘ (1979), ‘Capcana mercenarilor‘ (1981), ‘Wilhelm Cuceritorul‘ (serial TV, 1981), ‘Ringul‘ (1983), ‘Ciuleandra‘ (1984), ‘Francois Villon - poetul vagabond‘ (1987), ‘Mircea‘ (1988), ‘Coroana de foc‘ (1990), ‘Oglinda - Inceputul adevarului‘ (1993), ‘Punctul zero‘ (1995), ‘Triunghiul mortii‘ (1999), ‘Orient Expres‘ (2004), ‘15‘ (2005), ‘Supravietuitorul‘ (2008), ‘Carol I‘ (2009), ‘Poker‘ (2010, cea de-a doua comedie din cariera sa regizorala, dupa ‘Nea Marin Miliardar‘).
Senatorul PRM Carol Dina, presedintele Comisiei pentru Privatizare si administrarea activelor statului, a fost singurul parlamentar galatean care, la sfirsitul acestei saptamini, cind toti senatorii si deputatii si-au programat conferintele de presa, a abordat subiectul atit de fierbinte legat de negocierea contractului colectiv de munca de pe platforma siderurgica.
Unele surse (blogul casa-regala.blogspot.com) fac analogii intre ideea lui Basescu si reorganizarea pe care a impus-o Carol al II-lea in timpul dictaturii regale din perioada 1938 -1940, cand Romania a fost impartita in regiuni numite tinuturi. In 1938, regele Carol al II-lea isi impune dictatura personala.
De pilda, la prima editie am fost intr-un sat din Oltenia, langa Caracal, la Diosti, salutari dlui Tuca si pe aceasta cale (rade), un sat care avea o poveste, pentru ca l-am gasit intr-un fragmentel de jurnal sonor din 1938, in care regele Carol al II-lea vizita localitatea ce fusese mistuita de flacari.
google-analytics.com