Cautare

42 de rezultate pentru "kurtos" (2.89 secunde)
Fejer Karoly din Targu Mures participa cu kurtos kolacs zilele acestea. ... "Aparatul de preparat kurtos e facut de mine.
In cadrul targului Piata Taraneasca din Amzei gasiti si kurtos kalacs din Odorhei. "Avem kurtos kalacs cu nuca, zahar, scortisoara si cocos! ... faina, zahar, margarina, coaja de lamaie, sare si vanilie", ne-a spus Magyari Istvan, administrator al acestei Intreprinderi Individuale care se ocupa de kurtos kalacs.
Szilvia Magyari de la Bartha Kurtos ne spune ca cel mai bine la targul Piata Taraneasca a mers kurtos kolacs cu nuca si scortisoara. ... Szilvia Magyari ne-a spus ca nu mai este ca altadata, cand se vindeau cate 100 - 150 de kurtos kolacs pe zi la targ.
"Am venit cu kurtos kolacs din cocos, zahar nuca si scortisoara, care s-au dat foarte bine. Kurtos Kolacs cu nuca este cel mai cautat.
Attila din comuna Lupeni, Harghita, a participat recent la targul Piata taraneasca de la MTR, cu kurtos kalacs de diferite feluri. "Cel mai cautat kurtos kalacs ramane tot cel cu nuca!
"Italienii care vin la MTR prefera kurtos kolacs cu scortisoara! Nemtii si englezii il vor cu nuca!", ne-a spus Kalman Magyari.
"Am venit cu kurtos kolacs din cocos, nuca si scortisoara, care s-au dat foarte bine. In acest week-end vom merge la Palatul Sutu din Capitala", ne-a spus Magyari Attila.
Colacul secuiesc a devenit ambasadorul judetului Covasna Autoritatile locale din judetul Covasna au demarat o campanie sustinuta de promovare a colacului secuiesc invelit in zahar ars, cunoscut sub denumirea de kurtos kalacs, propunandu-si sa transforme acest produs traditional intr-un ambasador al zonei, informeaza Agerpres.
Acesta a venit impreuna cu echipa sa, iar bucurestenii au fost extrem de incantati de kurtos kolacsii pe care i-au luat de la standul lor.
Asa ca la sfarsitul lui iulie, pe plaje vom vedea nu doar pozarii cu maimute, conationali "colourly challenged" cu porumb fiert, kurtos colacs si piatra ponce, ci si urnele mobile.
De asemenea, kurtos kalacs cu producatori din Covasna si Harghita este un produs pentru care se doreste protectia de calitate si pentru care, probabil, se va incheia o protectie transfrontaliera cu Ungaria, care si-a exprimat dorinta de a face dosar comun cu Romania", a precizat Lucia Romanescu.
baclavale, sarailii, placinte fel de fel, rahat, nugat si halvita, cafea la nisip, miere si dulceturi, kurtos kalacs, turta dulce si prajituri traditionale Demonstratiile de mestesuguri traditionale vor avea loc sambata, intre orele 18, 00 si 20, 00 in curea interioara astfel:
La targ veti mai gasi reunite laolalta produse traditionale, preparate din carne, branzeturi, Kurtos Kalacs turta dulce, preparate de post dar si minunate exponate lucrate manual, de mesterii populari a caror maiestrie dau viata amintirilor", mai spun organizatorii.
De la carnati afumati, muraturi dupa reteta bunicii, castane coapte, miere si produse apicole bio, dulceturi de cirese negre, de nuci verzi, prajituri si ciocolata de casa, sirop de papadie, de brad si gem de prune cu nuci, alune si migdale pralinate, mere glazurate, vinuri alese, zacusca, cascaval de casa, pastravi, costita de oaie, branza de burduf si telemea de oaie, delicatese moldovenesti din carne de curcan, specialitati ardelenesti din carne de porc, oaie si vita, placinte din Moldova, cozonaci si kurtos colaci, pana la produse de artizanat, totul va asteapta in Piata Amzei, la prima editie a Targului "Arome de sezon".
Nu vor lipsi magiunul, mierea de albine, mere si pere din livada, turta dulce, covrigi de la Pitesti si kurtos kalacs de la Lupeni.
Cozonac Bujor si Cozonac Domnesc, placinte intinse de Turnu, halvita de la Lipova, prajituri traditionale din Maramures, turta dulce si covrigi din Pitesti, magiun de Topoloveni si dulceturile Topoloveana, Mustar de Tecuci, zacusti, dulceturi si siropuri de la Poiana Fermecata, pastrav afumat de la Doftana, miere si produse apicole, tuica bio de la Nea Florescu, vinuri din Vrancea, kurtos kalacs din secuime, mere, horinca, nuci si poame alese din Baia Mare, branzeturi de la nea Mihai, afumaturi traditionale din Botosani, icre de peste si preparate pescaresti tulcene de la Deltaica.
cozonaci, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramures, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si dulceata.
prajituri traditionale, miere si produse apicole, Cozonac Domnesc, placinteintinse de Turnu, halvita si ciocolata de casa din Banat, branzeturi, pastrav afumat,dulceturi, siropuri si zacusti din Dambovita, Kurtos Kalacs din secuime, turta dulce si covrigi de la Pitesti si alte bunatati.
legume proaspete, branzeturi, turta dulce si covrigi, prajituri traditionale, cozonaci si fel de fel de cofeturi, placinte de Turnu si poale-n brau, miere si tuica, dulceturi si siropuri naturale, kurtos kalacs, balcavale si cafea turceasca la nisip.
Cum cere traditia la Piata Taraneasca veti putea lua pe degustate fel de fel de cofeturi si placinte, cozonaci, kurtos kalacs si langosi, poale-n brau si dobos, turta dulce si covrigi, ciocolata de casa si prajituri traditionale, branzeturi si afumaturi, dulceturi si zacusti, miere si produse apicole, verdeturi de sezon, flori, magiun de Topoloveni la pret special si produsele Topoloveana fara zahar, cornete boieresti si babic tataresc, dar si preparate la fata locului de gospodine pricepute din Dambovita.
google-analytics.com